به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم افتتاحیه اولین رویداد هفته تایپ تهران (رویداد طراحی تایپ فارسی) در ۲ بخش نشستها و نمایشگاه جمعه سوم آذر ماه ۱۴۰۲ در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.
در این مراسم افرادی، چون مصطفی اوجی، اسدالله چهره پرداز، کامران انصاری، سیما مشتاقی، کوکب طاهباز، ساعد مشکی، محمدعلی عزیز محسنی، بهرام کلهرنیا رییس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک، هومن عباسپور و مهناز مقدسی نایب رییس و دبیر انجمن صنفی ویراستاران، عاطفه محمدی دبیر رویداد و اعضای شورای سیاست گذاری و برنامهریزی اجرایی رویداد حضور داشتند.
جلسات سخنرانی این رویداد، علاوه بر حضوری، به صورت برخط (آنلاین) ارایه شد. شرکت کنندگان این رویداد از شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، همدان، رشت، نیشابور، تبریز، قزوین، یزد، لرستان، قم، چالوس، نوشهر و اهواز خود را به موزه امام علی (ع) رسانده بودند.
این رویداد با نمایش ۲ فیلم کوتاه برای گرامیداشت از مسعود سپهر و صابر راستیکردار ۲ طراح فونت که در سال جاری درگذشتند، آغاز شد.
عاطفه محمدی دبیر رویداد هفته تایپ تهران گفت: این اولین بار است رویدادی به صورت ملی و مستقل و اختصاصی تایپ فارسی با رویکرد کاملا پژوهشی برگزار میشود چرا که این رویداد از ابتدا با هدف رشد و همافزایی و ثبت و انتشار تاریخ طراحی قلم فارسی پایهگذاری شده است.
وی افزود: برای برنامهریزی موضوعات سخنرانیها با رویکرد بررسی فونت سالم / فونت استاندارد بیش از صد عنوان مقاله از نظر روش تحقیق و نتایج حاصل شده، مورد بررسی قرار گرفت تا این موضوع از جنبههای مختلف بررسی شود. نمایشگاه این رویداد حاصل پژوهشی یک ساله در مورد تاریخ فونتهای فارسی در قرن گذشته بود. در این نمایشگاه علاوه بر نمایش اینفوگرافی تاریخی، آثار طراحان بر اساس توالی تاریخی طراحیشان به نمایش گذاشته شدند تا تغییر در سلیقه و نیاز مخاطب مورد بررسی قرار گیرد. موزه روزنامه اطلاعات، با در اختیار قرار دادن نسخ اصلی این روزنامه و کلیشههای سربی آن (متعلق به ۱۳۴۰) و اولین ماشین تحریر در ایران، به تکمیل بخش تاریخچه طراحی قلم در ایران کمک کرد.
دبیر هفته تایپ تهران در پایان از طراحان و پژوهشگران، برای تدوین اصول و مبانی طراحی فونت استاندارد و همراهی در برگزاری رویدادی دیگر در سالهای آینده دعوت کرد.
از جمله موضوعات مطرحشده در این نشستها و گفتگوهای تخصصی «هفته تایپ تهران» میتوان به بررسی ویژگیهای فونت استاندارد، طراحی قلم فارسی با ابزار هوش مصنوعی، مطالعه ارگونومیک پارامترهای تایپوگرافی در فونتهای فارسی، ارتباط و شخصیتسازی در حروف، تأثیر طراحی فونت بر سرعت خوانش در کودکان دیسلکسیک و گفتوگوی میان کاربران و طراحان قلم فارسی اشاره کرد.
محسن سلیمانی مدیر موزه هنرهای دینی امام علی (ع) نیز با اشاره به نیاز به داشتن فونتهای خوانا مناسب متن، داشتن فونت اختصاصی برای تمام انتشارات در کشور را ضروری دانست.
بخش افتتاحیه رویداد با معرفی برگزیدگان بخش تجربی طراحان قلم فارسی به پایان رسید. کامران انصاری، سیما مشتاقی، ساعد مشکی، بهرام کلهرنیا، اسدالله چهرهپرداز، مصطفی اوجی و محسن سلیمانی برای اهدای تقدیرنامهها روی صحنه رفتند.
همزمان با آغاز این نمایشگاه و رویداد، از کتابی با عنوان «هفته تایپ تهران» رونمایی شد که انجمن صنفی ویراستاران در ویرایش بخش عمده متن فارسی این کتاب با این مجموعه همکاری داشت.
نمایشگاه هفته تایپ تهران تا دهم آذر در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) از ساعت ۸ تا ۱۷ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۲ برای مراجعه علاقهمندان آزاد و رایگان است.
روز دهم آذر (جمعه) نیز ۲ کارگاه آموزشی به منزله اختتامیه اجرا خواهد شد.