به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رونمایی سامانه جامع بازار کار تا پایان سال وعدهای بود که چند وقت اخیر محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار داد و در این باره گفت: در راستای شناخت وضعیت بازار کار و دستیابی به تصویر جامع از پویاییهای بازار کار و همچنین پیش بینیهای بازار کار و طراحی سیاستها و مداخلات حوزههای اشتغال و کارآفرینی مبتنی بر ثبت محور و همچنین در خصوص مهارتهای موردنیاز بازار کار در بخشهای مختلف و کاهش زمان جست وجوی فرصتهای شغلی اقدام به راه اندازی نظام جامع بازار کار ایران کردیم که زیرسامانههای مختلفی دارد.
کریمی بیرانوند هدف از راه اندازی سامانه جامع بازار کار را ثبت مبنا کردن تمام بازار کار دانست و گفت: پس از راه اندازی سامانه جامع بازار تمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهند بود، این فقط در کشورهای پیشرفته هست. شناسایی بیکاران با الگوریتمهای دقیق قابل انجام است.
یکی از ویژگیهای سامانه جامع کار بحث ثبت محور شدن اطلاعات برای برنامه ریزی دقیق است. در همین راستا محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ویراستی نوشت:
نبود اطلاعات در اقتصاد یعنی عدم شفافیت و سیاستگذاری غیردقیق و پاسخگویی مبهم به مردم. در دولت سیزدهم زیرساختهای اطلاعات بازر کار (نظیر سامانههای رصد ملی اشتغال، جستجوی شغل، پایش و تسهیلات اشتغال کشور) از برآورد محوری به ثبت محوری توسعه پیداکرده است. این مسیر با سرعت و مستمرا در حال توسعه است.
در دولت سیزدهم زیرساختهای اطلاعات بازار کار از برآورد محوری به ثبت محوری توسعه پیدا کرده است.
به اعتقاد کارشناسان راهاندازی نظام اطلاعرسانی بازار کار علاوه بر آنکه موجب شفافیت بیشتر در بازار کار میشود، اطلاعات لازم برای شناسایی کارجویان اعم از دانش آموختگان و سایر افراد جویای کار را فراهم میکند. با راهاندازی سامانه جامع اطلاعرسانی بازار کار، تجزیه و تحلیل شغلی تمام مردم ایران انجام و اطلاعات لازم برای شناسایی کارجویان از جمله دانش آموختگان و سایر افراد جویای کار فراهم میشود.