به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، جبارعلی ذاکری معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در رابطه با آخرین وضعیت حریمهای تبریز گفت: در رابطه با حرایم شهرستان تبریز باید اتفاق اخیر را در نظر بگیریم که مسئله بخشداری باسمنج است.
وی ادامه داد: موضوع باسمنج دو بخش دارد؛ اجرای قوانین مقرراتی منوط به تصمیمات آتی نمیشود و باید وضع مصوب فعلی را جلو ببریم، مشکلی که در باسمنج داریم مسئله فاز ۲ خاوران است که از اختیارات استانی خارج و یک مسئله ملی بوده و از طریق شورای برنامهریزی استان به وزارت کشور ارسال شده است.
ذاکری با تأکید بر این که شخص وزیر کشور موافق همان مصوبه شورای برنامهریزی استان است، گفت: تا زمانی که مسئله خاوران حل نشود در رابطه با موضوع حریم باسمنج جای بحث وجود ندارد و عملیاتی نخواهد بود، حریم شهر باسمنج را با توجه به توافقات قبلی که در زمان آقای رحمتی (معاون عمرانی سابق استانداری) با شورای شهر باسمنج داشته است ما نیز با همان مبنا جلو بردهایم، آن توافقات افزایش حریم تا سطح ۵ برابر حریم فعلی است، ۲۸ برابر حریم قبلی غیرقانونی بود و نیاز بود تا اصلاح شود.
وی در پاسخ به احتمال تخلفات، ساخت و سازهای غیر مجاز با افزایش حریم در شهر باسمنج، گفت: افزایش حریم شهر باسمنج در صورت تایید، در نقاطی خواهد بود که انگیزه ساخت و ساز وجود نداشته و تخلفات وقوع نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: حریم پنج برابری را مدیریت خواهیم کرد تا در محلهایی که انگیزه ساخت و ساز زیاد است، اختیارات آن محلها جز حریم نبوده و نظارت بخشدار و استان در آن نقاط موثر خواهد بود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تخلفاتی که در باسمنج در سالهای اخیر صورت گرفته است، گفت: همه ما بر این اتفاق نظر داریم که اگر اختیار را به دست شهرداری بدهیم وضعیت از این نیز بدتر خواهد شد؛ برای این امر به غیر از شهرداری از دیگر دستگاههای بخشداری، استانداری، نیروهای وزارت راه و شهرسازی و ... کمک گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: طبق قولی که دادیم حریم پنج برابری یا آن حریمی را که قانون اجازه میدهد را خواهیم داد، اما این که حریم از کجا داده خواهد شد محل بحث است.
ذاکری افزود: هم اکنون نیز در رابطه با خواسته شهرداری باسمنج با آنچه ما میخواهیم اختلاف نظراتی وجود دارد که آن موضوع را جلو میبریم ما باید به صورت هوشمندانه حریمی که برای باسمنج خواهیم داد از محلی نباشد که آسیب بیشتری داشته باشد.
وی در پاسخ به الحاق باسمنج به تبریز که سالهای گذشته نیز مورد بحث بود گفت: در رابطه با مسئله الحاق باید فرایند دیگری تنظیم کرد، اینکه از مردم نظرسنجی عمومی شود عملا امکانپذیر نیست و مکانیزم خاصی برای آن لازم است و عملا پیشنهاد نظرسنجی عمومی وزیر کشور را نمیتوان اجرایی کرد.
وی اضافه کرد: نظرسنجی باید توسط نخبگان آن منطقه، فعالان، معتمدین شهر صورت بگیرد؛ کسانی که میخواهند تصمیمات بهتری برای آینده شهرشان گرفته شود، نیاز است تا نشست خصوصی برگزار شده و با حضور نخبگان و معتمدین منطقه در این رابطه گفتگو و تصمیم گیری شود.