محمد مهاجری، وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیرامون ممنوع الورود و ممنوع الخروج بودن و صحبتهای اخیر وزیر ارشاد در رابطه با یکی از خوانندههای خارج ایران اظهار داشت: در حقوق و قوانین ما اصطلاحی تحت عنوان ممنوعالورود بودن ر نداریم و چنین چیزی اصلا مورد استفاده نیست. شخصی که تابعیت کشور را دارد میتواند به کشور وارد شود. ممنوع الورود بودن اصطلاحی است که از لحاظ حقوقی مورد پذیرش نیست.
وی افزود: ممنوعالخروج بودن به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. گاهی این ممنوع الخروجی قبل از ارتکاب است. یعنی بعد از اینکه شخص مرتکب جرم میشود و هنوز رسیدگی نشده است میشود دستور ممنوع الخروجی داد. گاهی اوقات هم بعد رسیدگی نهایی ممنوع الخروج میشود؛ و حتی پس از اینکه رسیدگی میکند و حکم مجازات پاداش تعیین میشود تا مدتها میتواند ممنوع الخروج باشد.
مهاجری در رابطه با موضوع خوانندهها گفت: از نظر من در رابطه با آقای معین و هر خواننده دیگری نیاز به اذن یک مقام مسئول نداریم. اما به لحاظ خبری دقیقاً سوال میشود که چه میشود که یک مسئول لازم میداند در پاسخ به یک سوال به یک شخص اشاره کند که فقط در مورد ایشان ورود به کشور مشکلی نیست و در خصوص جواز نیز میتوانند از وزارت ارشاد درخواست مجوز کنند.
وی افزود: چیزی که باعث میشود این شخص نگران باشد در حیطه جرائم امنیتی و سیاسی است. بعد از انقلاب بخش گستردهای از خوانندههای کشور، کشور را ترک کردند. این خوانندهها بعضاً گرایشات سیاسی داشتند که در واقع ضد نظام جمهوری اسلامی ایران بود که بعضاً فارغ از دیدگاه شان خیلی این موضعشان را بیان نمیکردند.
این وکیل تصریح کرد: این که بیان میشود این خواننده مشکلی برای ورود به کشور ندارد، به این معنی است که احتمالا فعالیتهای وی متمرکز بر هنر خودش بوده است و آن حواشی و جنبههای سیاسی آن قدر وجود نداشته است که اگر وارد بشود علیه او اعلام جرم بشود و متأسفانه دیگر نتواند خارج شود. شاید این یک تضمین سیاسی است که اگر شما آمدین چنین اتفاقی برای شما پیش نخواهد آمد.