به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در حاشیه اکران انیمیشن مسافری از گانورا امیررضا مافی تهیه کننده انیمیشن در مورد معضلات ساخت انیمیشن در ایران به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: معضل در حوزه ساخت انیمیشن فراوان است. بخش عمده آن این است که ما هنوز به این نتیجهی کلان به لحاظ فرهنگی نرسیده ایم که انیمیشن مهمترین محصول فرهنگی برای کودکان و نوجوانان است. در یکی دوسال گذشته توجه به انیمیشن زیاد شده است و بخشی از این معضلات را گام به گام مرتفع میکنیم. اما در خصوص موضوع خاص معلولین، یکی از نکات این است که به واسطهی عدم اتصال مدیران فرهنگی و سیاستگذاران با این جامعه که بخش مهمی از کل جامعهی ما را تشکیل میدهند خیلی احساس نمیشود که ما باید اختصاصا برای این دوستان آثاری را تولید کنیم. مهمترین معضل این است که هنوز مدیران فرهنگی ما به این درک نرسیدن که پرداختن به موضوع معلولیت، پرداختن به یکی از مهمترین بخشهای مردم جامعهی ما است و اگر ما این دوستان را توانمند بخواهیم و از ظرفیت هایشان استفاده کنیم حتما باید در آثارمان به آنها توجه کنیم.
امیررضا مافی در خصوص مشکلات و معضلات در مرحله تولید این انیمیشن گفت: مسافری از گانورا یک جهاد جدی از سوی برادران علمداری بود. مشکلات فنی امروز جامعه انیمیشن ما مثل امور فنی وجود داشت، اما عوامل ایستادند و کار تولید شد. مسائل و مشکلات این مسیر در ابتدای امر به عنوان یکی از مسئولین این حوزه به من باز میگردد. ما هنوز از لحاظ فرهنگی به این درک عمیق نرسیده ایم که انیمیشن مهمترین گونه فرهنگی ما برای کودک و نوجوان است.
وی افزود: با اینکه اتفاقات خوبی رخ میدهد و بودجه خوبی تزریق میشود، اما این مسئلهای است که به مسئولین مربوط میشود. بخش مهمتر این است که ما هنوز راهبردهای کلان محتوایی و زیباشناختی برای انیمیشن هایمان نداریم. هنوز افق روشنی نداریم. ما در ساخت انیمیشن همچنان به لحاظ زیباشناختی و حتی محتوا متاثر از انیمیشن غربی هستیم و نتوانسته ایم برای انیمیشن بومی خود نظریه پردازی کنیم. اگر بخواهیم این اتفاق بیفتد مسئولین انیمیشن باید به حوزه پژوهش علاوه بر حوزه تولید اهمیت قائل شوند.