به گزار خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری آیین اختتامیه نهمین جایزه جهانی اربعین با حضور حجت الاسلام والمسلمین نیشابوری روز سه شنبه سوم بهمن 1402 در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام نیشابوری در ابتدای این نشست با بیان حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً» برای حسین بن علی در شهادت ایشان حرارتی است که قلبها و دلهای اهل ایمان در طول تاریخ نسبت به آن بزرگوار احساس گرمی و حرارت و دلبستگی و عشق جانسوز دارند که هیچ وقت سرد نمیشود.
دبیر رویداد جهانی اربعین ادامه داد: در شخصیت حسین بن علی(ع) محبتی است که آن محبت و دلدادگی نهفته است و کسانی که نام حسین بن علی(ع) را برای اولین بار می شنوند، در خارج از دنیای اسلام و دنیای غرب، حسی که گم شدهای را میطلبد، در انسان کامل، انسان اعلی و انسانی که خلیفة الله است مییابند.
وی با بیان اینکه وقتی که مردم وصف و زندگی ایشان و برگ زرین عاشورا را با تمام ایثارگری و آزادیخواهی و عبودیت میشنوند تأکید کرد: تلاش کنیم تا مخلصانه با او ارتباط بگیریم.
نیشابوری در ادامه گفت: آثار شخصیتی به نام سیدالشهدا و مکتب ایشان و اربعینی که رقم خورده است و امواج آن ساطع در همه عالم است. چه کسی است که نداند که گاهی قاب ظالمانه زندگی مادی انسان کاری کرده که نسبت به اشیا مادی کوچک مورد ظلم قرار دهند. چیزی که در یمن، غزه و نقاط دیگر رخ می دهد.
او در ادامه و با اشاره به نقش مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اذعان داشت: رهبر انقلاب برای این سازمان ترسیم فرمودهاند یعنی نشر معارف قرآنی و اسلامی و حوزه تمدنی اسلامی به اقصی نقاط اسلامی با استفاده از ابزارهای بروز مثل هنر و رسانه، یکی از رویدادهایی که مبتکر آن بوده جایزه جهانی اربعین است.
نیشابوری در مورد ویژگیها و اهمیت جایزه جهانی اربعین نیز توضیح داد: امسال نهمین دوره جایزه جهانی اربعین است که در این مسیر به شش رشته رسیده ایم. تولیدات در حوزه کمی و کیفی روبه رشد و تعالی بوده است. این تعالی در حوزه کیفی باعث مباهات سازمان بوده است و رسالت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این بوده که این قاب طلایی و درخشان و نورانی اربعین را نگذارد محصور در زمان و زمین شود. سازمان رسالت دارد انسان واقعی، اسوه و الگو را در قالب جایزه جهانی اربعین و رفتار حقیقی در شأن و خور انسانیت را و البته فرزندان، یاران و اصحاب ایشان به منصه ظهور بگذارد. نیشابوری تأکید کرد: عاشورا و سیدالشهدا فرانژادی، فراسرزمینی، فرازمانی، فراقومی است.
دبیر جایزه جهانی اربعین درمورد تعداد آثار این رویداد نیز گفت: در نهمین دوره جایزه جهانی اربعین مجموعه آثاری که به دبیرخانه ارسال شده به ۱۲۱۰۲ اثر رسیده است که تفاوت معناداری نسبت به سال گذشته دارد. در بخش اضافه شدن رشته شعر به مجموعه رشتهها این بخش مخاطبین خوبی را جذب کرده و برخی از آثاری که رسیده ما را شگفتزده کرده است. یکی از کتابهای شعری که ارسال شده در اختتامیه توسط شاعر عمانی ارائه خواهد شد. در تعداد کشورهای شرکت کننده هم رشد قابل توجهی داشته است. در سال ۱۴۰۱ تعداد کشورها ۲۷ کشور بوده و در این دوره این عدد به ۳۸ کشور رسیده است.
وی در مورد زمان و کیفیت برگزاری اختتامیه رویداد جهانی اربعین هم با بیان اینکه مراسم اختتامیه نهمین دوره جایزه جهانی اربعین، مصادف با سالروز وفات حضرت زینب کبری(س)، روز شنبه (۷ بهمنماه) ساعت ۹ تا ۱۲ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: اختتامیه رویداد جهانی اربعین با حضور جمعی از میهمانان داخلی و خارجی در محل حسینیه الزهرا (س) این سازمان برگزار میشود.
نیشابوری در پایان گفت: شرکتکنندگان در نهمین دوره این جایزه آثار هنری خود را در سه بخش مختلف ادبی، هنری و فضای مجازی با هدف ترویج فرهنگ حسینی و نمایش جلوههای دلدادگی به حضرت سیدالشهدا (ع) برای مسئولان این رویداد فرهنگی ارسال کردهاند که توسط زبدهترین افراد و بهترین اساتید در هر رشته در معرض داوری قرار گرفتند و مراسم اختتامیه این رویداد همراه با تقدیر و اهدای جوایز نفرات اول تا سوم در شش رشته عکس، فیلم، فعالان فضای مجازی، شعر، کتاب، خاطره و مقاله و سفرنامه نویسی صورت میگیرد و رونمایی از پوستر دهمین دوره این جایزه و برگزاری نمایشگاهی از آثار منتخب و شایسته تقدیر از برنامههای جانبی این همایش خواهد بود.