به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاههای برگزیده در ثبت و همانندجویی پایاننامهها، رسالهها، و پیشنهادهها در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ اعلام شدند.
طبق اعلام پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران «ایرانداک»، بر پایه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی (مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی) و آییننامه اجرایی آن (مصوب سال ۱۳۹۸ هیات وزیران)؛ همه دانشگاهها، پژوهشگاهها، و مؤسسههای آموزش عالی، پژوهشی، و فناوری کشور باید تماممتن پیشنهادهها (پروپوزالها) و پایاننامهها و رسالههای (پارساهای) دانشجویان و دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی خود را که بدون طبقهبندی هستند، در سامانههای پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) همانندجویی و ثبت کنند.
برای انجام این قانون، ایرانداک سامانه «همانندجو» را در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR با پشتوانه روزافزونِ تماممتن ۶۵۰ هزار عنوان پارسا، ۲۴۰ هزار عنوان پیشنهاده، و ۷۴۰ هزار عنوان مقاله، و ۷۵۰ عنوان کتاب در دسترس همه دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور گذارده است که اکنون نزدیک به ۴۶ هزار استاد و ۴۸۱ هزار دانشجو در آن عضو هستند.
بر پایه عملکرد مؤسسههای زیرپوشش در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲؛ دانشگاه تربیت مدرس با ۴.۱۶۷ شمار درخواست همانندجویی در میان ۱۰ دانشگاه دارای بیشترین درخواست همانندجویی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ قرار دارد.
افزون بر این، ایرانداک «سامانه ملی ثبت پایاننامه، رساله، و پیشنهاده» را در نشانی SABT.IRANDOC.AC.IR راهاندازی کرده است که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ روی هم ۵۱۲ مؤسسه با آن همکاری داشته و بیش از ۱۰۴ هزار پارسا و نزدیک به ۱۰۰ هزار پیشنهاده را در آن ثبت کردهاند.
با همکاری سازمان امور دانشجویان؛ سامانه ملی ثبت پیشنهادهها، پایاننامهها، و رسالهها از آبان ۱۳۹۷ پذیرای ثبت برخط نسخه الکترونیکی پایاننامهها و رسالههای دانشآموختگان ایرانی بیرون از کشور نیز شد. این مدارک پس از کنترل ایرانداک و تأیید آن سازمان، ثبت میشوند.
در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، ۴۸۵ پارسا در این سامانه ثبت شدهاند که دانشگاه تربیت مدرس با ۲.۰۸۲ شمار ثبت پارسا در رتبه سوم دانشگاههای دارای بیشترین ثبت پارسا در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ و با ثبت ۲.۵۸۲ شمار ثبت پیشنهاده در رتبه دوم دانشگاههای دارای بیشترین ثبت پیشنهاده در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مناطق دهگانه آمایش آموزش عالی قرار دارد.
گفتنی است سامانه همانندجویی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR قابل مشاهده است.