کد خبر:۱۱۲۹۴۴۹

ارکان از بانک مرکزی ترکیه رفت/ رئیس کل جدید با تورم ۶۵ درصدی چه می‌کند؟

حفیظه ارکان، رئیس بانک مرکزی ترکیه از سمت خود استعفا داد و «فاتح کاراهان» به عنوان ششمین رئیس بانک مرکزی ترکیه در طی ۴ سال گذشته منصوب شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خانم حفیظه ارکان دوم فوریه ۲۰۲۳ (۱۳ بهمن) از سمت رئیس کلی بانک مرکزی ترکیه کنارگیری کرد. ارکان پنجمین رئیس بانک مرکزی ظرف ۴ سال گذشته در این کشور بود. با استعفای وی، فاتح کاراهان از سوی رجب طیب اردوغان به عنوان رئیس کل بانک مرکزی ترکیه انتخاب شد.


کاراهان پیش از این معاون و بخشی از کمیته سیاست پولی تعیین‌کننده نرخ بهره از ژوئیه ۲۰۲۳ بود. کمیته‌ای که نرخ بهره را تا بیش از ۴۰ درصد افزایش داده است؛ با این تفاسیر پیش‌بینی می‌شود محور سیاستی که توسط وزیر مالیه این کشور یعنی محمد شمشک و خانم ارکان از سال گذشته بنیان گذاری شده بود ادامه پیدا کند.

 

انتخاب ارکان خوش‌بینی‌هایی برای عموم مردم بوجود آورده بود. ای‌پی نیوز در این باره نوشته بود: «انتخاب ارکان برای ایفای نقش اقتصادی مهم، بار دیگر امید‌ها را نسبت به احیای اقتصاد ترکیه بازگردانده است و بازار‌ها نیز از این اتفاق خشنود هستند. نرخ تورم این کشور در ماه اکتبر به اوج خود یعنی ۸۵ درصد رسید و ترک‌ها در حال حاضر برای تامین غذا، مسکن و دیگر مایحتاج خود دچار مشکل هستند.» به هر ترتیب این امیدها به پایان رسیده است.

 

دلیل استعفای حفیظه ارکان، به گفته خودش مسائل شخصی بوده است اما اشخاص پیش از او بدلیل دنبال نکردن سیاست‌های اردوغان اخراج شدند. به شکلی که اردوغان در اواخر سال ۲۰۲۰ و اوایل سال ۲۰۲۱ رئیس بانک مرکزی وقت را چهار ماه پس از تلاش برای افزایش نرخ بهره اخراج کرد و پیش از آن دو نفر دیگر را به دلیل به چالش کشیدن رویکرد خود برکنار کرده بود.

 

 

 

رئیس بانک مرکزی ترکیه استعفا داد/ مسئولیت سنگین زمام‌دار جدید

روند رشد نرخ بهره در کشور ترکیه

 

 

رئیس بانک مرکزی ترکیه استعفا داد/ مسئولیت سنگین زمام‌دار جدید

روند رشد نرخ تورم کشور ترکیه

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار