به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، در هفتهای که گذشت اخباری از مسائل استانی در سراسر کشور منتشر شد که برخی از مهم ترین این اخبار را در این گزارش مرور میکنیم:
چرا کیفیت آب شهر بیرم در وضعیت بحرانی قرار دارد؟
بخش بیرم، یکی از بخشهای لارستان با فاصله ۱۳۵ کیلومتری از مرکز شهرستان و ۳۶۰ کیلومتری شهر شیراز که جنوب استان فارس قرارگرفته است.
بیرم با آب و هوای منطقهای گرم و خشک در دشت وسیع قرار گرفته و از دو سمت با رشته كوه محصور شده و با وسعت ۲۷۵/۷ كیلومتر از بخشهای پهناور لارستان است؛ این شهر بین شهرستانهای لار و لامرد واقع شده و روزگاری با هزار اصله نخل مهمترین محصول منطقه به حساب میآمد، قسمت اعظم خرمای آن ازطریق مرکز استان به سراسر کشور حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادرمیشد.
اما در سالهای اخیر به دلیل خشکسالیهای مکرر و استفاده ۱۲۰ حلقه چاه عمیق در دشت بیرم و توسعه کشاورزی و کشت محصولاتی همچون گندم جو ذرت یونجه و دانههای روغنی و به تبع آن افت شدید سطح ایستابی آبهای زیرزمینی باغهای نخل در حال از بین رفتن است.
بیشتر بخوانید:
قطع درختزارهای گز حاشیه خلیج گرگان
سالهاست حل چالشهای مرتبط با مباحث زیست محیطی خلیج گرگان به یکی از اولویتهای کاری مدیران و مسئولان استان گلستان تبدیل شده است. از بین رفتن تعداد زیادی از گونههای آبزی و پرندگان مهاجر، تغییر کیفیت آب و شکلگیری کانونهای ریزگرد نمکی از جمله تهدیداتی هستند که بخشی از آنها با اجرای عملیات لایروبی کانال آبرسان خلیج گرگان و توقف پسروی آب، از بین رفته یا کاهش یافته اند.
یکی از موضوعاتی که به عنوان مداخلات ضروری برای حفظ و احیای خلیج گرگان از آن نام برده میشود موضوع احداث کمربند سبز یا بادشکنهای طبیعی در پیرامون و سواحل خلیج گرگان است؛ فرآیندی که بخشی از آن در قالب کاشت درختچههای شور پسند مانند گز در مناطق ساحلی شهرستان بندر ترکمن در غرب استان گلستان آغاز شده است؛ تا در صورت وخیمتر شدن اوضاع خلیج گرگان این بادشکنهای طبیعی سپری در برابر ریزگردها باشند.
در حالی که مسئولان و متولیان منابع طبیعی در شهرستان بندر ترکمن در حال توسعه فضای سبز و درختکاری در کنارههای ساحلی این شهرستان هستند یکی از سرمایهگذاران حوزه گردشگری در این شهرستان صدها اصله نهال و درختچه گز چندین ساله را با ادوات راهسازی ریشکن نمود و هزاران متر مربع از گزستانهای طبیعی واقع در غرب شهرستان بندر ترکمن در این واقعه از بین رفته است.
بیشتر بخوانید:
قطع درختزارهای گز حاشیه خلیج گرگان/ معرفی خاطیان به مراجع قضایی
روی خوش دهه فجر به خراسان شمالی
دهه فجر فرصتی برای نگاه به گذشته، بررسی وضعیت فعلی و پیش بینی آینده انقلاب اسلامی است؛ اما اگر بخواهیم جزئیتر به ماجرا نگاه کنیم، میبایست سفری به استانها داشته باشیم؛ استانهای کشور را تک به تک بررسی کرده و ببینیم پس از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی، در چه نقطهای ایستاده اند.
به همین منظور شمال شرق کشور را انتخاب میکنیم؛ استان خراسان شمالی که در شاخصها جزو پایینترین استانها بین کشور است؛ اما قیاس شرایط فعلی این استان با پیش از انقلاب نشان میدهد پیشرفتهای موجود فرای حد انتظار بوده است.
این پیشرفتها را در حوزههای مختلف میتوان به وضوح مشاهده کرد؛ از رشد چند برابری امکانات پزشکی و درمانی، تا آبرسانی و دسترسی به راههای روستایی؛ از ایجاد کارخانجات مختلف و تولیدی تا برق رسانی و گازرسانی به دورترین نقاط استان؛ به این منظور تنها گوشهای از اقدامات انقلاب اسلامی در خراسان شمالی که طی دهه فجر امسال به بهره برداری رسیده نگاهی میندازیم.
بیشتر بخوانید:
روی خوش دهه فجر به خراسان شمالی/ بررسی طرحها؛ از گازرسانی ۱۰۰ درصدی تا تولید شمش منیزیم
نامه ۷ تشکل بسیج دانشجویی همدان به وزیر راه و شهرسازی
بسیج دانشجویی هفت دانشگاه استان همدان در آستانه سفر وزیر راه و شهرسازی به این استان طی نامهای انتقاداتی نسبت به روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن مطرح کردند.
بیشتر بخوانید:
نامه ۷ تشکل بسیج دانشجویی همدان به وزیر راه و شهرسازی / نیمی از وعدههای مسکن در استان محقق نشده است