به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست «تشریح دستاوردهای اجلاس روسای سینمایی کشورهای منطقه» امروز ۲۱ بهمنماه در تهران با حضور کشورهای ایران، روسیه، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان در برج میلاد برگزار شد.
در این نشست، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: یکی از راههای ورود به بازار جهانی، بحث تولید مشترک است. این را باید در دستور کار قرار بدهیم تا وضعیت بهتری به وجود آید. ما در حضور در جشنوارههای خارجی، وضعیت خوبی داریم و جوایز سینمای ایران معمولا در جشنوارهها مشخص است. هر فیلمی که از ایران در جشنوارههای خارجی حضور پیدا میکند، معمولا دست خالی بر نمیگردد. در دنیا نگاهی ویژه به سینمای ایران وجود دارد.
وی افزود: اما در حوزه اقتصاد سینما در خارج از این مرزها، هنوز نتوانستهایم به موفقیتهای چشمگیری، دست پیدا کنیم.
خزاعی بیان داشت: در بازدیدهای صورت گرفته، از سوی کشورهای خارجی این درخواست وجود داشت که از شهرکهای سینمایی ایران برای فیلمبردار استفاده کرده و گروههای خود به ایران اعزام کنند. ما سه شهرک سینمایی مجهز داریم؛ شهرک سینمایی غزالی، شهرک سینمایی نور و شهرک سینمایی دفاع مقدس. هرکدام از اینها، امکانات بسیار خوبی دارند. خودِ این میتواند فضای جدیدی را برای تبادل گروهها و استفاده از ظرفیتهای مکانی فراهم کرده و موجب جلب سرمایه و اشتغال در ایران شود.
رئیس سازمان سینمایی گفت: ما در ایران مناطق طبیعی بسیار و متنوعی داریم که همه آنها فضای بسیار جذابی برای این دوستان هستند. آنها میتوانند گروههای فیلمبرداری خود را معطوف به فیلمبرداری در ایران کنند.
در ادامه نشست آکژول بکبولوتوف، رئیس مرکز فیلم قرقیزستان طی سخنانی اظهار کرد: برای گسترش روابط ایران و قرقیزستان در حال مذاکره هستیم. ما امیدواریم تا پایان سال بتوانیم قراردادی را در این مورد به امضا برسانیم.
وی افزود: در حال حاضر متاسفانه ما در قرقیزستان آنچنان نمایش فیلمهای ایران را نداریم. امیدواریم تا پایان سال با امضای چنین قراردادی بتوانیم هم فیلمهای قرقیزستان را در ایران به نمایش بگذاریم و هم بتوانیم فیلمهای جمهور اسلامی ایران را در قرقیزستان نمایش دهیم.
رئیس مرکز فیلم قرقیزستان: در حال حاضر با توجه به حاکمیتی که در دنیای فیلمها برقرار است، در چنین پروژههایی، همکاریهای دوجانبه یا چندجانبه این امکان را به ما میدهد تا فرهنگمان را فراتر از مرزهای خود ببریم و همچنین باعث میشود که تماشاچیهای بیشتری داشته باشیم.
بکبولوتوف گفت: به نوبه خودم، چهل و دومین از جشنواره فجر را تبریک عرض میکنم و امیدوارم که ما بتوانیم توسط چنین جشنوارههایی، مرزهای جمهوری اسلامی ایران را گسترش دهیم تا بتوانیم این دانش و فرهنگی را که از طریق فیلم دریافت کردیم، به سایرین برسانیم.
همچنین در این نشست کمال اویسال، معاون سازمان سینمایی ترکیه خاطرنشان کرد: سینما نیاز به اقتصاد دارد. کارهای مشترک و پشتیبانی که در آن وجود دارد، این امکان را ایجاد میکند تا کارهای قویتری تولید شود.
وی افزود: باتوجه به اینکه سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، سال فرهنگ ترکیه و ایران است، برای آن سال نه تنها در حوزه سینما، بلکه در حوز فرهنگ هم میخواهیم اتفاقات تازهای داشته باشم.
اویسال در پایان گفت: ما در گام اول دوست داریم کارهای مشترکی بین ایران و ترکیه را بسازیم. در گام دوم، ما برای پخش فیلمهای ایران در ترکیه قصد داریم اتفاقی را رقم بزنیم و در قدم آخر هم، از طریق جشنوارهها، از یکدیگر حمایت کنیم و فیلمهای ترکیه در جشنوارههای ایران پخش شود و فیلمهای ایران نیز در جشنوارههای ترکیه، بیشتر به نمایش درآید.