به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه زنجان روز شنبه در آیین بهره برداری از این مرکز گفت: مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان همزمان با شروع فعالیت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در کشور با هدف ایجاد و گسترش کسبوکارهای فناورانه در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد.
جلال صبا ادامه داد: سال ۱۴۰۱ نیز به منظور تکمیل اکوسیستم فناوری دانشگاه، مرکز نوآوری و فضای کار مشترک (بهعنوان پیشخوان جذب ایدهها) تاسیس شد و این مجموعه به مرکز رشد و نوآوری تغییر نام داد.
وی اظهار کرد: دستاوردهای مرکز رشد و نوآوری در طول این ۲۰ سال فعالیت عبارتند از ارزیابی و داوری ۳۵۰ طرح پیشنهادی، پذیرش و حمایت از ۱۹۰ واحد فناور، تکمیل فرایند رشد و خروج موفق ۸۲ شرکت فناور، ۱۱۰ فناوری تجاری سازی شده، ۲۴ اختراع ثبت شده، ۲۰۰ میلیارد ریال فروش محصولات فناورانه و ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم در نتیجه این فعالیتها ایجاد شده است.
صبا تصریح کرد: چرخه حمایت از ایدههای نوین و دانشی تا مرحله تبدیل شدن آنها به محصولات یا خدمات فناورانه قابل تجاری سازی و عرضه به بازار، به عنوان رسالت اصلی مرکز رشد دانشگاه محسوب میشود.
روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در حاشیه این برنامه با تعدادی از نخبگان و مدیران شرکتهای دانش بنیان استان زنجان به صورت چهره به چهره دیدار و گفتگو کرد و از نزدیک در جریان مسائل آنها قرار گرفت.
در حال حاضر ۱۵ تیم نوآور در این مرکز نوآوری جذب شده و به فعالیت مشغول هستند. تاکنون زمینه را برای ورود ۸۵ شرکت به بازار محصولات دانشبنیان و ثبت ۲۴ اختراع فراهم کرده است.
این مرکز رشد و نوآوری با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، توسعه یافته و بعد جدیدی را در فعالیتهای خود با حمایت از تخصیص فضای کار، زیرساخت و تامین مالی به هستههای نوآور و فناور زنجان آغاز کرده است.
طراحی و توسعه مجتمع فناوری دانشگاه در مساحت ۳۶۰۰ متر مربع برای توسعه فناوریهای کشاورزی برنامه ریزی شده که ۱۲ مجموعه در سولههای این مجتمع فناوری مستقر هستند و محصولاتی همچون انواع کودهای شیمیایی، مکملهای دام و طیور، سنگهای مصنوعی تولیدی از ضایعات سنگ و ... را تولید میکنند.