به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری همایش عملیات همافزایی قرآنی ماه مبارک رمضان امروز ۱۴ اسفندماه در وزارت آموزش و پرورش با حضور شماری از چهرههای قرآنی کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط احمد ابوالقاسمی قاری بینالمللی، حجت الاسلام محمد ابوالقاسمی، استاد حوزه و مسئول برگزاری این طرح که مسئولیت تالیف متون پویش را برعهده داشته است، طی سخنانی گفت: ماه رمضان چند ویژگی دارد. اولین اینکه شمارش روزهای ماه رمضان برای اکثر مردم اتفاق میافتد و مردم روز به روز قرآن را که در ۳۰ جزء تقسیم شده است، تلاوت میکنند؛ بنابراین اگر ما بتوانیم طرحی را پیشنهاد کنیم که با روزهای ماه رمضان گره بخورد، شاید استقبال از چنین طرحی بیشتر شود. به همین دلیل تصمیم گرفته شد که ۳۰ آیه از ۳۰ جزء قرآن کریم انتخاب شود و هر روز یکی از آنها، مورد بحث و گفتگو و قرائت قرار گیرد.
وی افزود: سعی شد که یک موضوع واحدی بر این ۳۰ آیه حاکم شود. این موضوع، مباحثی است که رهبر انقلاب در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» ارائه کردهاند. رهبری در این کتاب به مسائل اعتقادی پرداختهاند. اما چون محتوا در این اثر به شکل موضوعی ارائه شده و آنگونه که ما به دنبال آن بودیم با روزهای ماه رمضان متناسب سازی نشده بود، کار پژوهشی مفصلی انجام شد و از هر درس از درسهای رهبری با یکی از آیاتی که در جزء آن روز قرار است در فضای فرهنگی کشور ترویج شود، هماهنگ سازی شدند.
ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: این ۳۰ آیه توسط پژوهشگرانی مورد مطالعه قرار گرفت. گنجینیهای از محتوای گسترده آماده شد و سپس این گنیجینه به دست گروههای متعددی سپرده شد تا با ادبیاتی متفاوت برای گروههای مختلفی، چون کودکان، نخبگان، معلمان و... به شیوهای ویژه بازگو شود.
استاد حوزه در پایان در توضیح کلی طرح همافزایی اظهار داشت: اگر بخواهم در مورد محتوا به صورت اجمالی صحبت کنم، محتوای امسال عبارت است از آشنایی با باورهای لازم و ضروری برای یک مومن و بیان امتداد اجتماعی این باورها. اینکه توحید، نبوت و معاد در زندگی اجتماعی ما چه نقشی میتواند ایفا کند، هدف اصلی از محتوای امسال بوده است.
در ادامه این نشست خبری، محمد انجم شعاع مدیرعامل تشکل های قرآنی کشور گفت: امروز همه اساتید عزم خود را بر این قرار دادهاند که بر مبنای طرح «مسطورا»، کار بزرگ انس با قرآن کریم صورت گیرد. بنظر میرسد با توجه به تولیدات مختلفی که انجام شده است، سطح و گستره کار ترویج و تبلیغی که صداوسیما و سایر مجموعهها بر عهده گرفتهاند، انشا الله این کار بتواند ثمرات خوبی در همه مصادیق دیگری که از قبل در موضوع انس با قرآن کار میکردیم، اثر خود را بگذارد.
وی ادامه داد: ما تا کنون در حال آموزش ۲۷ هزار و ۳۰۰ معلم قرآنی در دوره تربیت مربی این طرح هستیم. ۳۳۲۶ موسسه قرآنی در کنار حدود هزار و ۵۰۰ شعبه قرآنی در حال انجام وظیفه هستند؛ به انضمام ۶۴۲۵ خانه قرآن که برخی از آنها در حد یک موسسه فعالیت میکنند.
انجم شعاع در پایان خاطرنشان کرد: انشا الله بتوانیم با این طرح ملی بزرگ همافزایی که بانی خیر آن همه اساتید و مجموعهها بودند، کار بزرگی به سمت سبک زندگی قرآنی و عمل به آن را پیش ببریم.
در پایان این جلسه امیرحسین قزل ایاغ به نمایندگی از دبیرخانه این پویش ضمن اشاره به تعدادی از تولیدات صورت گرفته گفت: تولیدات بسیاری در این پویش انجام شده است. تلاش ما بر این بوده است که در قالبهای مختلف و به زبانی ساده و جذاب، تولیداتی را در اختیار مردم قرار دهیم تا آنها راحتتر شیرینی قرآن را چشیده و بستری برای انس با آن فراهم گردد.