کد خبر:۱۱۳۷۰۵۴

۵۷۶ هکتار از اراضی ملی در گلستان خلع ید شد

رییس کل دادگستری استان گلستان گفت: با همکاری مجموعه منابع طبیعی و قضات از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۷۶ هکتار از اراضی جنگلی، مرتعی و مستحدثه در استان گلستان خلع ید و به پهنه اراضی ملی کشور الحاق شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حیدر آسیابی در دیدار مسئولان قضایی با مدیران منابع طبیعی گلستان اظهار کرد:نیروی انسانی و امکانات منابع طبیعی گلستان برای حفاظت از این عرصه‌ها کافی نیست و پایش هوشمند کارآمدترین راه برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی است.

رئیس کل دادگستری گلستان گفت: طرح ممنوعیت ورود خودرو به النگدره یکی از نمونه‌های بارز این تلاش هاست.

آسیابی ادامه داد: متاسفانه طرحی که برای بهره برداری از پارک جنگلی النگدره چند سال پیش تصویب شده است، به جای حفاظت از این عرصه طبیعی ارزشمند، سبب نابودی آن خواهد شد.

وی با تاکید بر این که اعتقادی به واگذاری پارک جنگلی النگدره در قالب بهره برداری نداریم؛ دستور بازنگری  این طرح با نظارت دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان بازرسی و دادستانی مصوب شد و باید با نظر کارشناسان و بر محور حفاظت از این میراث طبیعی تدوین شود.


آسیابی گفت: هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم، اما اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان برای کاهش آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان، شایسته قدردانی است. آسیابی افزود: با همت قضات و در نتیجه این وحدت رویه، نزدیک به ۵۷۶ هکتار اراضی جنگلی، مرتعی و سواحل استان امسال از دست متجاوزان خلع ید و به بیت المال بازگردانده شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان هم گفت: متاسفانه با تخلفات و جرایم زیادی در حوزه منابع طبیعی مواجهیم و اداره منابع طبیعی استان نتوانسته است از ظرفیت‌های مردمی برای پیشگیری و مقابله با تخلفات بهره ببرد.

محمود اسپانلو  گفت: باید منابع طبیعی با حمایت از  ظرفیت‌های مردمی جلوی تخریب و تجاوز در این عرصه‌ها را بگیرد.

وی گفت: این که منابع طبیعی منتظر بنشیند و فقط از طریق طرح دعوی در دادگاه به دنبال مقابله با تخلفات  در مناطقی مانند گلریز جنگل قرق باشد، پذیرفته نیست و متاسفانه تا زمانی که ما ورود نکنیم برنامه‌ای برای پیشگیری در این حوزه ندارد.

اسپانلو تاکید کرد: اداره کل منابع طبیعی استان باید بر اساس برگه تشخیص مرز تمام اراضی ملی به ویژه جنگل‌ها در نوار جنوبی استان را با بنچ مارک مرزبندی  و مشخص کند تا افراد نتوانند به سادگی و با از بین بردن درختان در دل جنگل پیشروی کنند.

دادستان در بخش دیگری از سخنان خود از وضعیت مدیریت نامناسب پارک‌های جنگلی استان انتقاد کرد و گفت: منابع طبیعی باید به عنوان دستگاه ناظر وضعیت این‌پارک‌ها را رصد و  با تخلفات برخورد کند و هر جا نیاز بود ما در دستگاه قضا محکم و قاطع در کنار آنان ایستاده ایم.

وی ادامه داد: مسدود کردن مسیر‌های دسترسی افراد به عمق جنگل، شناسایی و ایجاد بانک اطلاعاتی از مجرمان در حوزه منابع طبیعی برای اشراف بر این حوزه از دیگر اقداماتی است که می‌تواند حجم تخلف به ویژه در بحث یاچاق چوب را کاهش دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار