به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، "گیرت ویلدرز" اسلام ستیز که به عنوان برنده قاطع انتخابات اخیر در هلند ظاهر شد حالا به دلیل پیچیده شدن روند مذاکرات برای تشکیل ائتلاف آینده انصراف خود از عهده داری این مسئولیت را اعلام کرده است.
به این ترتیب تقریباً چهار ماه بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور در حالی که ویلدرز در هیاهوی بسیار به عنوان پیروز انتخابات معرفی شد مشخص میشود که این مهره راست افراطی نخست وزیر آِینده این کشور نخواهد بود.
این پوپولیست راست افراطی پس از شکست مذاکرات ائتلافی، در پیامی در X اعلام کرد که نخست وزیری بعدی این کشور نخواهد بود. وی تاکید کرد که او تنها در صورتی میتواند نخست وزیر شود که «همه احزاب ائتلاف از این امر حمایت کنند که تا به حال اینطور نبود». پیش از این هم گزارشهایی در رسانهها منتشر شده بود که ویلدرز میتواند از سمت نخستوزیری صرف نظر کند.
ویلدرز میخواست با دیگر احزاب راست ائتلاف کند. با این حال، در ماه فوریه، حزب راست میانه NSC اعلام کرد که به مذاکرات با حزب راستگرای ویلدرز PVV ادامه نخواهد داد. خود ویلدرز در توییت خود دلیل این امر را اینگونه بیان میکند: «من یک کابینه جناح راست، پناهندگی و مهاجرت کمتر با شعار اول هلند را میخواهم.
وی شب گذشته در سخنانی گفت: عشق به وطن و رایدهندگان از موقعیت و جایگاه من مهمتر و بزرگتر است.
ناکامی ویلدرز در تصدی مقام نخست وزیری در حالی است که انتظار میرود بزودی نتیجه مذاکرات درباره تشکیل دولت ائتلافی هلند اعلام شود.
«کیم پوترس» که هدایت مذاکرات احزاب را بر عهده دارد، گفته که گروههای مذاکرهکننده پس از دو روز گفتگوهای «خوب و فشرده» آماده برداشتن «گام بعدی» هستند.
به منظور یافتن شکلی از حکومت برای هلند، کیم پوترس، ظاهراً میخواهد یک دولت به اصطلاح فرا پارلمانی تشکیل دهد. بر اساس گزارشها، کارشناسان خارج از پارلمان میتوانند پستهای وزارتی را در اختیار بگیرند.
پوترسمی خواهد گزارشی را در روز پنجشنبه پس از مشورت چند رهبر حزب با یکدیگر ارائه کند.
در انتخابات ۲۲ نوامبر، ویلدرز و حزب افراطی او قویترین حزب شدند و ۳۷ کرسی از ۱۵۰ کرسی پارلمان را به دست آوردند. در طول مبارزات انتخاباتی، ویلدرز اعلام کرد که تمام مهاجرتها را متوقف میکند، پرداختهای هلندی به اتحادیه اروپا را کاهش میدهد و از پیوستن اعضای جدیدی مانند اوکراین جلوگیری میکند.
انتخابات پارلمانی پس از اعلام استعفای مارک روته، نخست وزیر این کشور آغاز شد. ائتلاف دولتی حزب او به دلیل سیاست مهاجرتی کشور از هم پاشید. روته البته همچنان در سمت خود است و به دنبال پست دبیرکلی ناتو است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده احتمال میرود که رهبران احزاب در دولت ائتلافی همچنان به فعالیت خود به عنوان نماینده پارلمان ادامه دهند و اعضای کابینه نیز ممکن است که از اعضای «معمولی» احزاب یا افرادی غیرسیاسی انتخاب شوند.