به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان سمنان امشب و پیش از سفر حجت الاسلام رئیسی به استان در جمع هیئت دولت مطالبات خود را طی بیانیهای مطرح کرد.
متن بیانیه قرائت شده به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحيم
باسلام و احترام
عرض خوشامد خدمت هیئت محترم دولت و همچنین عرض تقدیر از اقدامات دولت در زمینهی هماهنگی دیپلماسی با میدان در دفاع ملی مقتدرانه وعدهی صادق به امید اینکه یکی از برکات حاصله ی سفر دور دوم هیئت دولت به استان سمنان وعدهی صادق مدیران میانی استان به مردم و جنبش دانشجویی در راستای ترک سیاستزدگی رفتاری و هویت بخشی و اهمیت بخشی به صحن دانشگاه برای پاسخگویی، احصا و نقش آفرینی در تولید علم مورد نیاز برای حل چالشها و مسائل استان باشد.
تا این قبیل هماهنگیهای همه جانبه را در تحقق این بعد از وعده ی صادق انقلاب اسلامی نیز به درستی و بدون کم لطفی هویتی، برای جریان دانشجویی با حضور و پاسخگویی مستمرشان در صحن دانشگاه و ترک برخی رفتارهای آزار دهندهی سیاست زده مد نظر داشته باشند.
در مرقومه ی پیش رو نمایندهی بیان نکاتی چند از دیدگاه فرزندان شجره طیبهی استان سمنان خواهیم بود.
الف) نقش آفرینی همه جانبهی دیپلماسی در مسئله ی اول جهان اسلام پس از نقش آفرینی و هماهنگی غرور آفرین دیپلماسی با میدان در پاسخ مقتدرانهی وعدهی صادق و ارائهی مواضع به موقع قاطع و ملی دیپلماتیک وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با بسیاری از کشورهای جهان و تریبونهای بین المللی به نظر میرسد یکی دیگر از وجوه دیپلماسی فعال در مسئله ی فلسطین همراهی و نقش آفرینی قابل توجه و قاطع وزارت خارجه در قطع شریانهای حیاتی رژیم منحوس صهیونیستی و اثرگذاری در قطع صادرات منابع انرژی از کشورهای همسایهی رژیم از جمله ترکیه میباشد.
که تا به اینجا گزارش و اهتمامی از دیپلماسی دیده نشده و همچنین پیرو این مهم مجموعه ساختارهای رسمی دولتی از جمله وزارت مرتبط به صنعت و تجارت نیز گزارش شفافی از برندها و چرخهی حضور کالا ها، مواد مورد استفاده و امتیاز این محصولات در سبد خرید و تبادلات تجاری مردم ایران اسلامی منتشر نکردهاند.
ب) فاصلهی میان شعار و عمل دولت همان فاصلهی میان سیرت و صورت نظام اسلامی است. دست اندرکاران دولت مردمی جامعه ی اسلامی فاصلهی میان شعار و عمل دولت را شناسایی و آن را از میان بردارید تا لامسه مردمی دستاوردهای این گفتمان بی نظیر تاریخی را احساس کند.
همانطور که میدانید رهبر معظم انقلاب در بیانات دهههای مختلف راهبردهای برون رفت از چالشها و حل مسائل را مطرح کردهاند. برای مثال در دههی هشتاد گفتمان عدالت، در دههی نود گفتمان ایرانی اسلامی پیشرفت و دههی فعلی گفتمان مردمی سازی و مردم پایگی ملت ایران در تمام زمینههای ادارهی کشور را تشریح کردهاند و همچنین بافت تمام راهبردهای امام انقلاب به درستی و با پیوستاری منطقی در برهههای مختلف در مسیر رسیدگی و احیای همین مفهوم مهم بوده است.
مردم که خوشبختانه از اصلی ترین و مهمترین دستاوردهای این دولت معرفی گفتمان مورد تاکید رهبری بود. قدم مهمی که اصلا در دولتهای گذشته حتی به آن فکر هم نکرده بودند و چه بسا در ضدیت با این گفتمان قدم بر میداشتند. و میتوان گفت متاسفانه با بررسی کارنامهی فعلی دولت محترم نیز نگرانی و نقدهای بسیاری در تحقق حکمرانی مردمی به چشم میخورد آنچنان که در مواردی شاهد تقلیل مردم پایگی و مردمی سازی به معارفهی صرف دستیار دید بازدید صرف مسئولان از مردم و در بین مردم بودنهای بعضا تشریفاتی، عدم شفافیت لازم در ارائهی برنامه و ایدهی اصلی اجرایی این گفتمان تعریف هرچه بهتر بسترها و زیرساختهای فراگیر مدنظر برای اجرای آن به اقشار مختلف مردمی و رفتارهای نقیض برخی رجال دولتی میباشیم، آنچنان که به عنوان خادمان دولتی در تریبونها فاقد موضع شفاف در مسائل اصلی کشور بوده و در نمونهای میبینیم که وزیر اقتصاد همین دولت در سفر به این استان در جلسه گروهای مردمی شرکت وظرفیتهای مردمی فعالی را مشاهده میکند اما در نهایت برای پیشبرد این اهداف دست یاری و تنها دست یاری را برای ارگانهایی مثل اتاق بازرگانی دراز میکند.
ج) دولتمردان شریف، در هر جغرافیایی از جامعه استعداد و استعادی نهفته است که لزوما مشابه با دیگر نقاط نمیباشد. اگر در جایی صنعت مزیت است در جای دیگر ممکن است کشاورزی مزیت باشد و در جاهای دیگر صنایع دستی و گردشگری و اشکال اینجاست که برای هر بوم مزیت کاذب تعریف، تشخیص و تعریف گردد.
اگر در منطقهای صنعت مزیت بود با گسترش کشاورزی دچار تناقض میشود و میبینیم که اگر منابع به درستی تخصیص پیدا کند آن وقت با توجه مزیتهای هر جامعهای مشکل بیکاری هم تا حد زیادی رفع میشود و زنجیر وار درنگاه به مسائل استان نیز میتوان گفت که کم آبیها در برخی از نقاط استان نیز همین دلیل را دارد و راهکار انحصاری خود را میطلبد.
مسئلهی عدم عدالت در تخصیص بودجه حتى تاجایی پیش رفته است که در استان سمنان مشاهده میکنیم که این عدم تخصیص در حوزه کشاورزی در شهرستانهای شاهرود و دامغان سبب تغییر کاربری نرم زمینهای زراعتی شده است. آنگونه که دیگر از بستر زراعت خارج شده و تبدیل به باغات محدود جهت تفریح و عیش و نوش بعضی متمولین شده است.
در سالهای گذشته با سفر دور اول ریاست جمهوری به استان سمنان مجموعهای از مسائل احصاشده توسط نمایندهی بسیح دانشجویی در اختیار دولت قرار گرفت و بالطبع در نتیجهی سفر هیئت دولت به استان با بدنهی اجرایی دولت در استان مصوباتی هم انجام شد که این مصوبات با سفر وزرا و مسئولین دولتی دیگر در بازههای مابین سفر دوم هیئت دولت از جمله آقایان وزرای صمت، اقتصاد، کشور، نیرو و علوم نیز افزایش یافت.
جنبش دانشجویی بارها قصد اطلاع و بررسی وضعیت برخی از مصوبات را دنبال کرده است، اما مطالب وگزارشات متقن و شفافی از وضعیت مصوبات از سمت مسئولین استان دریافت نکرده است.
حال در این تریبون عرض میکنیم کدام یک از آن مصوبات به خوبی انجام شده است؟ دولت چگونه با سهم قصور عوامل اجرایی خود در استان برخورد میکند و سیاست گذاری مصوبات جدید دولت مردمی در استان سمنان چگونه خواهد بود؟
جنبش دانشجویی ضمن تشکر از اهتمام مسئولین به دانشجو و دانشگاه یادآور میشود که بنیاد گذار کبیر انقلاب بارها متذکر شدهاند که اگر مسئولین نظام اسلامی از دانشجویان غفلت کنند در آتش دوزخ الهی خواهند سوخت باشد که با همت دانشجویان و نیروی جوان آیندهای روشنتر را برای کشور عزیزمان ایران اسلامی ترسیم کنیم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان سمنان