به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، نشست دبیرخانههای استانی جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان کشور) در مجتمع فرهنگی حضرت معصومه (س) در قم با حضور ریاست نهاد و معاونین وزرای علوم و بهداشت و مسئولان دانشگاهی برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشست اظهار کرد: شهید مطهری در مقدمه کتاب سیری در نهج البلاغه خود آورده است: «نهج البلاغه مثل خود علی است. کلام انسان مثل خود اوست، چون کلام تنزل روح است، تجلی روح انسان است. یک روح پست کلامش پست و یک روح عالی کلامش عالیست یک روح یک بعدی کلامش یک بعدی و یک روح چند بعدی کلامش هم چند بعدی است. علی (علیه السلام) شخصیت جامع الاضداد است کلامش هم جامع الاضداد است نهج البلاغه مثل خود علی جامع است، در کلامش آزادی خواهی، حماسه، عرفان، فلسفه و اخلاق در اوج است.»
وی ادامه داد: اگر چه نهجالبلاغه تمام آنچه از امیرالمؤمنین (علیه السلام) باقی مانده نیست، اما بخشهایی که به همت سید رضی گردآوری شده موهبت بسیار بزرگ و نعمت عظیمی است که بخشی از این مجموعهی کلمات نورانی شخصیت جامع و معجزه عالی پیامبر (ص) را در قالب نهج البلاغه در اختیار داریم.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی اضافه کرد: کسانی که با نهج البلاغه انس میگیرند از برکات این کتاب بهرهمند میشوند؛ وقتی که انسان با تعابیر غیر مسلمانان در مورد نهج البلاغه مواجه شود، احساس میکند که کوتاهی کرده و باید بیشتر به این گنج عظیم توسل و تمسک کند و از آن بهره ببرد.
وی بیان کرد: ادعیه کلام اهل بیت (ع) است، به عنوان مثال دعای کمیل کلام حضرت علی (ع) است؛ لذا از وزن اعتبار، اهمیت، ارزش و هدایتگری کلام معصوم (ع) به واسطه این که فقهی یا تفسیری نیست کم نمیشود.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی بیان کرد: جشنواره رسا بنا دارد نهج البلاغه را در عرصه دانشگاه یادآوری، ترویج و بازخوانی کند و یکی از دریچههایی است که بتوانیم نسل سرگشته و جامعه به نوعی مبهوت در برخی موضوعات را به سرچشمه اصلی آرامش و امنیت برسانیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اخلاص در عمل را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر میخواهیم کاری انجام دهیم نیت اصلی و انگیزه اول ما باید انجام کار برای خدا باشد؛ اتصال به خداوند و بقای آنچه به خدا متعلق است، شرط ارزشمندی و ماندگاری عمل است.
وی عنوان کرد: اهتمام همه ما باید این باشد که برای امیر المومنین (ع) کار کنیم و تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، هیئات مذهبی، نمازهای جماعت از فضاهایی است که جریان نهج البلاغه و بازگشت و توجه به نهجالبلاغه برای همهی ما فراهم شود.
دانشجویان ما علی رغم تمام تنوعی که در ورودی فکر و جانشان اتفاق افتاده با این وجود فطرتشان و حقیقت وجودشان سرشته به فطرت الله است و لذا در صورت نشان دادن این حقایق به آنها امکان به فعلیت رساندن این استعدادشان زیاد است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یادآور شد: هر چه انسانها بتوانند با این منابع اصیل هدایت آشنا شوند و انس بگیرند قطعا برکات آن را در زندگی شخصی و اجتماعی خواهند دید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امیدواریم عملیات وعده صادق طلیعهی تحقق وعدههای صادق الهی در حق مومنین و مستضعفین جهان باشد، گفت: آنچه رخ داد یکی از نشانههای چرخشهای تمدنی در عصر جدید بود.
حجت الاسلام فاطمی پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: ما باید به نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به عنوان دو میراث ارزشمند توجه کنیم. توجه به هر دو میراث، تکلیف و وظیفه است؛ زیرا دادههای ارزشمند جوشیده از منشا وحی هستند که با زبان و بیان دیگر به دست ما رسیده است و بایی حداکثر استفاده از آن شود، اما مهجور ماندند.
وی در ادامه بیان کرد: اگر ما معارفمان را به مخاطب نرسانیم باعث میشود دادههای دیگری ذهن مخاطب را پر کند و در نهایت با شخصی مواجه میشویم که ذهنی مشوش دارد و نظام ارزشی اش با ما متفاوت است، زیرا مبانی که آن نظام ارزشی را شکل میدهد مبانی انسان محور و تسامح گرا با نگرش لیبرالیستی، کمونیستی و... است که با یک خوراک جذاب به خورد مخاطب داده شده و بعضی اوقات جذاب هم نیست فقط گفتمان سازی شده است.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با بیان اینکه باید معارف مورد نیاز جایگزین شود، گفت: نهج البلاغ یکی از جدیترین معارف برای جایگزین است که در بخشها و موضوعات مختلف مدیریتی، فرهنگی و... حرف برای گفتن دارد.
حجت الاسلام فاطمی پور با بیان اینکه راحتترین راه حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی و جریان سازی در جامعه تمرکز روی سبک زندگی است، تصریح کرد: سبک زندگی آدمها خود به خود جریان سازی و گفتمان سازی میکند و نهج البلاغه به راحتی میتواند یک کتاب مناسب برای ترویج سبک زندگی اسلامی باشد به همین خاطر باید در این زمینه کار جدی تری صورت بگیرد.
وی با اشاره به حکومت اسلامی در نهج البلاغه گفت: مسئله حکومت اسلامی امروز یکی از مسائلی است که دشمن بر آن تمرکز کرده است تا شعارهای انقلاب محقق نشود و تمدن نوین اسلامی ایجاد نشود که نهج البلاغه در این زمینه میتواند کمک کند.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: باید برای برون رفت از چالشهایی که داریم به سراغ نهج البلاغه برویم تا نقطه ضعفهای خود را مشخص و برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه کار تبلیغی و ترویجی برای جوانان زمینه دیگری است که نهج البلاغه میتواند کمک رسان ما باشد، یادآور شد: نهج البلاغه در این زمینه سند راهبردی دارد و میتوان مسابقات، تولیدات رسانهای و... داشت.
همچنین حجت الاسلام سعید کرمی مدیر کل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در جمع دبیران و رابطین جشنواره ملی رسا رفتن به سمت کنشگری حلقههای میانی و رفتن به سمت مشارکت مردم در جریان سازی فعالیتهای فرهنگی را امر لازمی دانست و گفت: امروزه اگر ما نتوانیم حلقههای میانی را فعال کنیم و مردم را در فعالیتهای فرهنگی مشارکت بدهیم فعالیتها و کارهای فرهنگی ما جریان ساز و موثر و تاثیر گذار نخواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت کار اخیری که در حوزه نهج البلاغه شکل گرفت، شبکهای که شکل گرفت و اساتیدی که به صحنه آمدند و کاری که دارد انجام میشود نشان دهنده درست بودن این نگاه است؛ و ما اگر بتوانیم این نگاه را در نهاد بلد کنیم برد کرده ایم.
حجت الاسلام کرمی در بخش پایانی سخنانش گفت: مهمترین دغدغه امروز رهبر انقلاب، مجموعه نهاد و مجموعه جبهه انقلاب بحث تبیین است و کسی منکر این قضیه نیست و برای این قضیه هیچ ابزاری در فضای علم و دانشگاه بهتر از نهج البلاغه نیست.