گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-رضا میرجعفری، با توجه به نزدیکی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، طی گفتوگویی با مرتضی قاضی، نویسنده کتابهای دفاع مقدس، ضمن بیان اهمیت وجود این نمایشگاه، به معرفی عناوینی مهم از حوزه دفاع مقدس، پرداخته شد.
قاضی در گفتوگو با دانشجو، پیرامون مقایسه هزینه و فواید وجود نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار داشت: اگر بخواهیم فواید رویدادهای بزرگی از جنس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را بشماریم و بخواهیم فواید و هزینههای آن را بسنجیم، از نظر من نکات و اتفاقات مثبت آن غلبه دارد.
وی افزود: حداقل فایده آن این است که مخاطبی که در دنیای مدرنی زندگی میکند که در آن رفتوآمدها و دسترسیها دشوار بوده و فضای مجازی غالب است، میتواند در یک فضای فرهنگی واقعی نفس بکشد.
این نویسنده خاطرنشان کرد: همین که افراد میتوانند به جمیع نیازهای خود در حوزه مطالعه در کوتاهترین زمان در یک مکان پاسخ دهند و همچنین میتوانند با عموم گروههای فرهنگی و نویسندگان تعامل داشته باشند بسیار مهم است.
قاضی در ادامه به معرفی جدیدترین کتابهای دفاع مقدسی سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پرداخته و گفت: کتابی وجود دارد به نام «از مود تا لاهه» که خانم نظرلو نوشتهاند. این کتاب روایت زندگی دکتر بلالی مود است که ایشان به «پدر سمشناسی ایران» مشهور هستند. ایشان در انگلیس مشغول تحصیل بودند و وقتی بحث بمباران شیمیایی ایران مطرح میشود، او کار خود را رها میکند و برای سمشناسی و کمک به مجروحان شیمیایی در سال ۶۲-۶۱ به ایران میآید.
وی ضمن اشاره به اینکه خود او کتابی به نام «دستنامه روایت و روایتنویسی» دارد که سال گذشته منتشر شد، توضیح داد: این اثر، یک کتاب آموزشی است که تمام شیوه نامههای نشر مرز و بوم شامل شیوه نامه مصاحبه و تحقیق، تدوین، پیاده سازی و... در آن توسط بنده و خانم رامهرمزی گردآوری شده است.
این نویسنده بیان داشت: این کتاب برای کسانی است که علاقهمند به مستندنگاری هستند تا بتوانند فضای آموزشی این زمینه را درک کنند.
قاضی در ادامه، به نقد خود نسبت به جشنواره بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: به عنوان نویسنده فعالی که در فضای ادبیات بیداری در خارج از مرزها هستم انتظار حضور پررنگتر و سازماندهیشدهتر از سوی کشورهای دیگر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را دارم.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسیهایی که در حوزه کتاب انجام میشود و نمایشگاه آغازگر آن است، باید ادامهدار باشند وگرنه ابتر میمانند.
این نویسنده در پایان عنوان کرد: اگر نمایشگاه کتاب با یک همصحبتی بین کارشناسان، حرکتی را شروع میکند نباید آن را رها کند و از آن طرف، باید در طول سال ادامه پیدا کنند تا اثر خود را در نمایشگاه سال بعد نشان دهد.