به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه تحلیلهای مربوط به خیزش عظیم دانشجویی در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی به خاطر جنایتهای وحشیانه آن ضد مردم فلسطین، نشریه آمریکایی فارن پالیسی در یادداشتی به قلم «هوارد دبلیو فرنچ» استاد دانشگاه کلمبیا اعلام کرد که تظاهرات در دانشگاههای آمریکا مجموعهای از خواستهها را ارائه میکند که با توقف نسلکشی در غزه آغاز میشود، اما هدف فقط همین نیست، بلکه معترضان خواستار خروج سرمایهگذاریها از اسرائیل و قطع ارتباط میان موسسات آمریکایی و اسرائیلی هستند.
بر اساس این مقاله، آنچه که موجب آغاز این جنبش بزرگ دانشجویی شده، جنایات وحشیانه اسرائیل علیه غزه بوده همچنین تظاهرات کنندگان به سیاست خارجی آمریکا در حمایت از اسرائیل هم معترضند، اما هیچ خصومتی با یهودیان ندارند و به دنبال نفرت افروزی ضد آنها نیست. اعتراضات در سراسر دانشگاههای آمریکا با واکنش زیادی از جانب مدیران دانشگاهها و سیاستمداران همراه بود و در ادامه اقدامات زیادی برای سرکوب این اعتراضات، به شکلی خشونتآمیز انجام شد.
نویسنده این مقاله تاکید کرد که آنچه امروز در دانشگاههای ایالات متحده رخ میدهد، برخلاف ادعاهای مقامات، یک بحران فرهنگی دانشگاهی نیست، بلکه یک بحران سیاسی در نتیجه سیاست خارجی آمریکا و روابط عمیق و نزدیک این کشور با اسرائیل است. همچنین جنبش بزرگ دانشجویی در آمریکا که از دانشگاه کلمبیا آغاز شد هیچ ربطی به یهودی ستیزی ندارد؛ بلکه این جنبش ناشی از خشونت وحشتناک و بی رویه اسرائیل علیه مردم فلسطین از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون است.
در ادامه این یادداشت آمده است که برخی سیاستمداران برجسته آمریکایی، این دانشجویان معترض را متهم به نفرت پراکنی ضد یهودیان میکنند. اما آنچه که در داخل دانشگاههای آمریکا میبینیم عموما تصاویری مثال زدنی بوده و این دانشجویان معترض حتی آییننامههای رفتاری بسیار قابل تحسینی را منتشر کرده و خواستار رعایت نظافت و احترام به حریم شخصی دیگران و عدم درگیری با مخالفان شدهاند.
این نشریه آمریکایی افزود، اکنون زمان آن رسیده که بپرسیم به عنوان مثال اگر وضعیتی که اکنون غزه در آن قرار دارد، در جای دیگری از جهان رخ میداد و همین جنبش اعتراضی که امروز در دانشگاههای آمریکا به راه افتاده، در کشور دیگری اتفاق میافتاد و معترضان اینگونه سرکوب میشدند، مقامات دولت آمریکا چه واکنشی نشان میدادند؟ آنچه به راحتی میتوان درباره واکنش مقامات آمریکایی در این خصوص حدس زد این است که اگر این جنایات وحشیانه که در غزه اتفاق میافتد و همچنین این سرکوبگری شدید علیه معترضان که در دانشگاههای آمریکا شاهد هستیم، در هرکجای دیگر از جهان رخ میداد، باید شاهد بیانیههای شدید از سوی سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در محکومیت این اقدامات و همچنین مقالات شدیداللحن در مطبوعات معروف آمریکایی و فریادهای آنها در «حمایت از دموکراسی» بودیم.
فارن پالیسی ادامه داد، همچنین سوالات دیگری هم وجود دارد. به طور مثال یک شهروند عادی با مشاهده این حجم از جنایت و خشونت در غزه و آثار ویرانگر آن و آن هم در شرایطی که شاهد ارسال سلاحهای آمریکا به اسرائیل و حمایت آشکار واشنگتن از این جنگ است، واقعا باید چه واکنشی نشان دهد؟ پاسخ کاملا روشن بوده و اعتراضات دانشجویی آمریکا مهر تاییدی بر این واقعیت است که برخورد دوگانه دولت آمریکا، برای شهروندان این کشور غیرقابل تحمل شده است. این درحالی است که برخی سیاستمداران با معترضان همچون «تهدید» رفتار میکنند.
در ادامه این یادداشت آمده است که دانشجویان در دانشگاه کلمبیا و دیگر دانشگاهها با اعتراضات مسالمت آمیز خود به جامعه آمریکا و کل جهان درس دموکراسی و شهروندی میدهند. آنها میگویند که ظلم کافیست و ایستادن در برابر جنایت، به تلاشی بیشتر از نامهنگاری برای اعضای کنگره یا منتظر ماندن تا انتخابات بعدی نیاز دارد. حتی اگر این دانشجویان نتوانند دولت آمریکا را وادار به توقف جنگ علیه مردم غزه و کرانه باختری کنند، حداقل میتوانند مانع حمایت دانشگاهها از این جنگ شوند؛ همانطور که معترضان خواستار قطع ارتباط موسسات علمی و آموزشی آمریکا با نهادهای اسرائیلی شدهاند.