محمد حسین موحدی، کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره دلایل ناترازی بنزین، گفت: متاسفانه خودروهای داخلی ما ۲ تا ۳ برابر بیشتر از نرم جهانی مصرف بنزین دارند. البته بر بروز ناترازی بنزین چندین عامل تاثیر گذار است.
موحدی با بیان اینکه شکل مصرف بنزین در ناوگان حمل و نقل عمومی و شخصی ما عاملی مهم در بروز ناترازی بنزین است افزود: خودروهای تولید داخل در کشور ما عمدتا تکنولوژی پایینی دارند و بخش عمدهای از حدود ۲۲ میلیون خودروی در حال تردد در کشور ما فرسوده هستند.
موحدی ادامه داد: خودروهای داخلی ما به نسبت خودروهای روز دنیا حدودا ۳ برابر مصرف بیشتری از بنزین دارند.
این کارشناس خودرو با بیان اینکه خودروهای روز دنیا میانگین در هر ۱۰۰ کیلومتر ۴ لیتر بنزین مصرف میکنند توضیح داد: خودروهای روز دنیا میانگین در هر ۱۰۰ کیلومتر ۴ لیتر بنزین مصرف میکنند، ولی این عدد در ایران تقریبا ۴ برابر است و این مسئله سرانه مصرف را بالا میبرد و از سوی دیگر ناترازی به وجود میآورد و هم اکنون کشور به وارد کننده بنزین تبدیل شده است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر ایجاد پالایشگاهی که بتواند بنزین را به سرعت و با کیفیت وارد چرخه مصرف کشور کند مسئله است.
این کارشناس خودرو با اذعان به اینکه کیفیت بنزین هم باعث افزایش مصرف میشود ادامه داد: البته برخی معتقدند که حجم خودرو در کشور ما زیاد است که در صورتی که اگر سرانه مصرف خودرو را به نسبت کشورهای نیمه توسعه یافته مقایسه کنیم عدد اصلا بالا نیست.
وی بیان کرد: اینکه مردم ترجیح میدهند از خودروی شخصی استفاده کنند به دلایل مختلفی زیرساختی و تمایلات شخصی است و به همین دلیل ترجیح میدهند که از خودروی شخصی خود استفاده کنند و این مسئله مصرف سوخت را بالا میبرد.
موحدی در ادامه توضیح داد: البته تکنولوژی خودروهای موجود در کشور بسیار بسیار قدیمی است و مصرف بنزین را بالا میبرد.
این کارشناس خودرو با بیان اینکه جمیع این شرایط باعث شده که ما ناترازی بنزین و سوخت و. داشته باشیم ادامه داد: استفاده از خودروهای دو گانه سوز هم یکی از راه کارهای کاهش مصرف بنزین است. استفاده از خودروهای سی ان جی هم قطعا در رفع ناترازی بنزین کمک کننده است.
موحدی بیان کرد: البته خیلی هم نباید به برقی کردن اتکا کرد، زیرا باعث میشود که ناترازی برق هم جدیتر شود. تامین برق هم یک مشکل اساسی پیش روی ما است و باید زیر ساختهای لازم فراهم شود.
وی در ادامه بیان کرد: خودروهای سی ان جی و ال پی جی هم باز به ما کمک میکنند تا ناترازی بنزین تا حدودی برطرف شود که البته ضروری است که گاز آنها تامین شود.
موحدی معتقد است که در مجموع رفتن به سمت خودروهای هیبریدی خیلی بهتر است و میتوان از این خودروها در داخل شهرها استفاده کرد. ما باید به سمتی برویم که همه چیز الکترونیکی شود و نیازی به حضور و ترددهای غیر ضروری نباشد و هر چه قدر شبکه مترو و اتوبوس پیشرفتهتر باشد مسلما استفاده کمتر و مصرف بنزین پایین میآید.