به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مجمع مطالبهگران استان آذربایجان شرقی به مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی در مورد تغییر کاربری ۱۴۰ هکتار ( ۱,۴۰۰,۰۰۰ مترمربع ) از اراضی دانشگاه تبریز که بزرگترین تغییر کاربری اراضی تبریز محسوب میشود طی نامهای مطالب خود را مطرح کردند.
این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر رحمتی، استاندار محترم استان آذربایجان شرقی
سلام علیکم
در چند روز گذشته مسئلهی تغییر کاربری اراضی دانشگاه تبریز به بزرگترین دغدغهی شهروندان تبریزی مبدل گشته است و دانشگاه تبریز در کمیسیون ماده ۵ که ریاست آن را شما عهدهدار هستید تصمیم به تغییر کاربری آموزشی زمینها به مسکونی و تجاری گرفته است.
با توجه به نظرات کارشناسی و وجود ابعاد مختلف این تغییر کاربری، مصائبی که رای مثبت شما به این طرح میتواند ایجاد کند، به شرح زیر است:
۱. به اذعان کارشناسان مراکز تحقیقاتی، زمین اراضی خلعت پوشان دارای خاک درجه ۱ بوده و برای تشکیل هر یک سانتی متر خاک در صورتی که همهی شرایط محیطی و اقلیمی مطلوب باشد ۳۰۰ سال زمان نیاز است تا این یک سانتی متر خاک تشکیل شود.
۲. منطقهی خلعت پوشان و دیگر اراضی که به طور کل ۱۴۰ هکتار زمین را در بر میگیرد، مناطق توسعهای دانشگاه بوده و برای یک نسل در نظر گرفته نشده بلکه نسلهای بعدی نیز باید از این زمینها منتفع باشند، همچنین امروز بخشی از این مناطق، مناطق آموزشی بوده و دانشجویان کشاورزی در این زمینها پروژههای خود را انجام میدهند.
۳. منطقه خلعت پوشان، فضای باز و تنفس گاه تبریز است. این منطقه سبز و بِکر باعث شده تراکم ساختمانی تبریز برای مردم آزار دهنده نباشد. همچنین با تبدیل این اراضی به مسکونی و تجاری بار ترافیکی منطقه، هدر رفت سوخت و اتلاف وقت بسیار بالا خواهد رفت. وجود رودخانه و قنوات باعث شده است که بخش قابل توجهای از آب تبریز از این سمت تامین گردد و برهم زدن بافت زیرین باعث کم آبی و خطرات زیست محیطی و نشست زمین خواهد شد.
۴. بند چهارم رنج نامه است، دردنامهای که با دست خود گلوی مستضعفین و حاشیه نشینان را میفشارد و هر وقت میخواهند فریادی بر آرند به فریادی بی صدا مبدل میشود. تبعیض و ناعدالتی، این بار میخواهند به بهانههای نهضت ملی مسکن و مولد سازی از دل زمینهای موقوفی دانشگاه تبریز جوانه زنند.
اولاً پر کردن اراضی درجه ۱ کشاورزی و تحقیقاتی با بتن و سیمان عین بیاخلاقی به محیط زیست است. ثانیا اگر برای هیئت علمیهای محترم یا دیگر کارکنان میخواهیم مسکن واگذار کنیم چرا مانند دیگر افراد عادی نباید در نهضت ملی ثبت نام کنند و برای آنها باید زمینهایی خاص بدون نوبت در نظر گرفته شود. ثالثاً این گونه تصمیمها که کارکنان یک ارگان از آن منتفع میشوند و مردم دست خالی میمانند باعث ایجاد بِدعتی ناعادلانه میشود. رابعاً اگر قرار بر توزیع عادلانه منابع باشد، استان آذربایجان شرقی در مسئلهی تامین مسکن مشکلی ندارد و میتواند زمینهای با درجه مندی بالاتر از ۳ را در اختیار نهضت ملی مسکن قرار دهد.
افکار عمومی تفاوت کار کردن و نقش بازی کردن را میفهمد، آنچه که مردم و کنشگران را امیدوار ساخته، کار کردن صادقانهی شما است، امروز شما در لبهی تصمیمی بزرگ در مورد تبریز قرار گرفتهاید، تاریخ تبریز با تصمیم شما نوشته خواهد شد و همگان شما را با این تصمیم قضاوت خواهند کرد.
از خداوند متعال برای شما عزت و احترام روز افزون طلب مینماییم.