وی در خصوص طرح مسکن دانشگاهیان اظهار کرد: قانون جهش تولید مسکن یکی از قانونهای مترقی دولت سیزدهم است و در راستای این قانون، توافقنامهای بین وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و راه و شهرسازی به امضاء رسید و محتوای این توافق نامه، تأمین مسکن برای دانشگاهیان، نخبگان و پژوهشگران کشور است که مورد تأکید ریاست جمهوری نیز قرار دارد.
نصرالله زاده ادامه داد: براساس این توافقنامه، دانشگاهها و ادارات کل راه و شهرسازی موظف و مکلف شدند تا از بین زمینهایی که در آن طرح مصوب وجود ندارد، به تشخیص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشخص و با مساعدت ادارات کل راه و شهرسازی انتقال سند و سایر کارهای قانونی انجام شود.
رئیس دانشگاه تبریز افزود: در راستای این قانون که از سیاستهای دولت جمهوری اسلامی است، دانشگاه تبریز نیز مانند دانشگاههای دیگر برای تأمین مسکن دانشگاهیان و نخبگان اقدام و زمینهایی که طرح مصوب ندارند، مشخص کرد.
بیشتر بخوانید:
امکان جوانه زدن تبعیض و ناعدالتی در زمینهای دانشگاه تبریز
اراضی خلعت پوشان متعلق به ملت است، نه برای قشر خاص
مجمع مطالبهگران استان آذربایجان شرقی که از این اتفاق ابراز نگرانی میکردند طی ۲ نامه مجزا خطاب به مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی و دادستان شهرستان تبریزدر مورد تغییر کاربری ۱۴۰ هکتار از اراضی که مدعی بودند بزرگترین تغییر کاربری اراضی تبریز محسوب میشود هشدار دادند و خواستار رسیدگی شدند.
همه باید در انتظار نظرهای کارشناسی و قانونی باشند
در قانون آمده است که تعیین نوع استفاده و کاربری زمین و تغییر کاربری اراضی و املاک در محدوده شهری و حریم شهری منوط به اخذ مجوز کمیسیون ماده ۵ و نیزاراضی زراعی و باغی واقع درحریم شهری دراختیار کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری است.
در تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی هم آمده است «به منظور حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و تداوم و بهرهوری آنها از تاریخ تصویب این قانون ۱۳۷۴/۳/۳۱، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرکها جز در موارد ضروری ممنوع است».
همانطور که مشخص است هنوز در اراضی دانشگاه تبریز ساخت و سازی صورت نگرفته و تغییر کاربری انجام نشده است؛ دانشگاه تبریز هم در انتظار اعلام نظر کارشناسی نشسته و طبق آن چیزی که قانون مشخص کرده است اگر این اراضی تاریخی و یا قابلیت کشاورزی داشته باشد امکان تغییر کاربری آن به مسکونی وجود ندارد و باید دانشگاه تبریز برای تامین مسکن اعضای هیات علمی و خانوادههای آنها سراغ روشهای دیگر رفته و تغییر کاربری اراضی ملی شهرمان از دستور کار خارج کند.