کد خبر:۱۱۴۶۳۵۱
محبی‌تبار در نشست هفته ملی جمعیت تشریح کرد

اقدامات دولت در زمینه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت/ تسهیلات فرزندآوری موجب رشد موالید دوم و سوم شد+ فیلم

دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: بالغ بر ۸۰ هزار قطعه زمین به خانواده های بیش از سه فرزند اعطا شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شکیبا محبی‌تبار، دبیر ستاد ملی جمعیت در نشست خبری هفته ملی جمعیت اظهار داشت: دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت هفته آینده برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به عناوین هفته جوانی جمعیت ادامه داد: انشالله از ۲۹ اردیبهشت که روز اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت با حضور رییس جمهور برگزار خواهد شد و اغاز هفته جوانی جمعیت است. این مسئله کاملا مردمی است و مردیم با شناختی که دارند باید در صیانت از گنجینه خانواده نقش خود را پیدا کنند. در تمام جوامع انسانی یکی از مقوله‌های مهم تقویت ظرفیت‌های علمی در حوزه جمعیت است و از همین رو ما هم یک روز در هفته جمعیت را به این موضوع اختصاص داده ایم.

وی رابطه با تشریح دستاورد‌های اجرایی دولت سیزدهم در این حوزه ادامه داد: بعد از تشکیل دولت سیزدهم و ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وظایف مختلفی در دستگاه‌های مختلف دولت شکل گرفت و دستگاه‌ها در این زمینه اقداماتی را انجام دادند.

دبیر ستاد ملی جمعیت بیان داشت: از جمله این اقدامات اهدای بالغ بر ۸۰ هزار قطعه زمین به خانواده‌های بیش از سه فرزند است. اختیارات این زمین‌ها به مردم واگذار شده است در بسیاری از موارد خانواده‌ها به فکر ساخت و سرمایه گذاری در این زمین‌ها هستند. این کار کام مردم را شیرین کرده است همچنین بیمه مادران و زنان روستایی و عشایر دارای سه فرزند نیز شروع شده است و ثبت نام‌ها آغاز شده است.

 

کد ویدیو



وی با اشاره به ماده ۵ این قانون تصریح کرد: تخفیفات ساخت مسکن خانوار‌های دارای سه فرزند به بالاست این تخفیف ۵۰ درصدی برای انشعابات آب و برق و گاز و خدمات ساخت است که توسط شهرداری‌ها اعمال شده است.

وی افزود: همچنین براساس ماده ۷ قانون هزار و ۱۰۲ خوابگاه متاهلین برای دانشجویان متاهل توسط وزارت علوم و بهداشت آماده شده است. همچنین خوابگاه‌های دیگری نیز در حال آماده سازی است و امیدواریم به موقع آماده شود.

محبی تبار با بیان اینکه در سال گذشته یک و نیم میلیون نفر وام ازدواج و فرزندپروری را تحویل گرفته اند اذعان کرد: در ابتدای سال قبل یک انباشتی از وام‌های ازدواج بود که متعلق به سال ۹۹ بودند. در سال گذشته حجم زیادی پرداخت شد و حالا صف انتظار وام ازدواج فرزنداوری قابل قبول شده است و البته ما تلاش می‌کنیم که این صف را کوتاه‌تر کنیم. ۲۰۳ همت وام ازدواج و فرزنداوری در سال گذشته اعطا شده است.

وی ادامه داد: براساس قانون به ازای تولد هر نوزاد از سال ۱۴۰۰ اعطای سهام بورس به نوزاد را داریم تا فرزند به سن قانونی برسد و بعد از سن قانونی اداره آن به فرد واگذار می‌شود ۶۵۷ هزار و ۶۴۷ نفر نیز ثبت نام کرده اند. مرخصی زایمان که از ۶ ماه به ۹ ماه ارتقا پیدا کرده بود به صورت کامل اجرایی شده است.

وی افزود: بسته تغذیه و بهداشتی رایگان نیز با همت وزارت رفاه و وزارت بهداشت بسته‌های آن تعریف شده و کالابرگ ۶۰۰ هزار تومانی شد که علاوه بر کمک‌های وزارت رفاه نیز دهک‌های یک تا ۵ از این حمایت برخوردار شدند.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به احیای تسهیلات دانشجویی و طرح نیروی انسانی گفت: وزارت بهداشت این طرح علیرغم مشکلاتی که وجود داشت ابلاغ کرده و در حال اجراست.

وی تصریح کرد: مراکز همسان گزینی نیز با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی وزارت ورزش و بسیج ایجاد شده است و ۱۴۵ مرکز همسان گزینی در کل کشور فعال بوده و ازدواج آسان و به هنگام را ترویج می‌کند و ۴۸۰ گروه مردمی نیز در این حوزه فعال هستند.

وی افزود: حدود ۲۰۰ سمن در این راستا ثبت شده اند. البته از نظر ما این تعداد سمن‌قابل قبول نیست و در حال رایزنی با وزارت کشور هستیم تا تعداد این سمن‌ها را افزایش دهیم. شبکه واسطی خیر تشکیل شده و ۱۶ هزار و ۶۰۰ نفر عضو آن هستند. همچنین گروه‌های فعال برای مبارزه با سقط غیرقانونی جنین نیز تشکیل شره و۲۱۶ گروه فعال داریم که در این زمین فعالیت می‌کنند وما از آن‌ها حمایت کرده ایم.

محبی تبار با اشاره به پراکندگی مراکز تشخیص و درمان ناباروری گفت: بیمه زوج‌های نابارور باید تقویت شود و اگر می‌خواهیم حمایت موثری داشته باشیم بینه‌ها باید تقویت شوند. همچنین لزوم اموزش لازم و فرهنگ سازی برای پیشگیری از تاخیر در ازدواج و جلوگیری از سقط توسط وزارت بهداشت ارائه می‌شود.

 

کد ویدیو

 


وی در ادامه افزود: همچنین پرداخت کارانه پلکانی به بهورزان که در این زمینه فعالیت می‌کنند شروع شده است. همچنین ساماندهی اتاق‌های زایمان اواخر سال گذشته اتفاق افتاد و مجوز استخدام ۱۵۷۶ ماما نیز به وزارت بهداشت داده شد و به سرعت پیگیری و این ماما‌ها مشغول به فعالیت شدند.

دبیر ستاد ملی جمعیت در انتها گفت: این میزان از ارائه تسهیلات به نظر ما مکفی نیست و باید توجه بیشتری به آن شود. ما در زمینه فرزند سوم و چهارم تسهیلات خوبی ارائه کرده این و باعث افزایش موالید فرزند سوم و چهارم شده است، اما در همه مطالعات نشان داده شده است فرزند آوری به هنگام باعث تحکیم خانواده می‌شود لذا فرهنگ سازی در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
نسرین عبدالی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۸
باعبهرض سلام اینجاب باداشتن چهارفرزندکه فرزنداخرم رتدرسال۱۴۰۳به دنیاامده هیچ مزایایی جه ازنظرمسکن ووام دریافت نکرده وعلارقم ثبت نام هیچ ارگانی پاسخگوی من نیست ووضیع مالی خوبی هم ندارم نه خانه وباحقوق کم کارگری درخانه کوچک مستعجرهستم
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار