به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در مراسم بزرگداشت شهید آیت الله رییسی و همراهان ایشان در که ظهر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ایشان خیلی جدیت در کار داشتند و حتی در برکناری هم تعارف با کسی نداشتند و خط قرمزی در زندگی شان جز خدا و خدمت به مردم اُشهِد بالله که نداشتند.
وی افزود: هرچقدر به آقای رئیسی نزدیک تر می شدیم، کار بسیار سخت تر می شد زیرا او اهل آشنا بازی نبود آقای رئیسی اخلاق را همواره رعایت می کرد و مبنای او همواره اخلاق بود. خوب است که بعدها مرور شود بعضی از جابه جایی ها و برکناری های آقای رئیسی که خیلی هم نزدیک بودند به آقای رئیسی.
جهرمی گفت: در عین حال اینکه خیلی جدیت داشتند اخلاق را رعایت می کردند و به همه همکاران هم توصیه می کردند که اخلاق را رعایت کنند.
وی ادامه داد: خدامحوری فوق العاده ای ایشان داشتند اگر ذره ای منیت در ایشان می دیدید شک می کردید که این آقای رئیسی نیست، حتما شنیدید که می گفتند که من طلبه خدمت گزاری هستم و همیشه هم خود را مدیون مردم و خدا می دانستند.
بهادری گفت: بعضا دولتمردان تصمیماتی باید بگیرند که می دانند که از منظر سرمایه اجتماعی و آرای عمومی مثبت نیست و تصمیمی نیست که رای آور باشد بلکه رای را می ریزد شبهه ای مطرح شد که سال آخر دولت این تصمیم شاید خوب نباشد آن قسمت منتشر نمی شود ولی قسمت صحبت آقای رئیسی منتشر می شود و خواهش می کنم بروید صحبت آقای رئیسی را در جلسه مشترک اخیر دولت و استانداران را ببینید برآشفته شدند و گفتند اینکه شما در مبنای تصمیم گیری چیزی جز خدا را وارد کنید این شرک است.
وی گفت: متاسفانه داشتیم در ادواری روسای جمهوری که فکر می کردند رهبر هستند. قانون اساسی ما روشن کرده است قوه مقننه، مجریه، قضائیه، مقام رهبری و سایر مقام ها را روشن کرده است. بعضی افراد تا جایی می نشینند جو آنها را می گیرد آقای رئیسی کامل واقف به جایگاه ریاست جمهوری و جایگاه رهبری هم از منظر قانونی و هم از منظر شرعی بودند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: یکی دو نکته در باب ولایتمداری ایشان بگویم یکی از دستوراتی که در ابتدای ریاست جمهوری دادند این بود که دبیرخانه دولت باید تک تک فرمایشات رهبری را باید مرور کنند اگر دستوری در فرمایشات ناظر به دستگاه های اجرایی است اینکه تعارف و سخنرانی نیست واجب شرعی و قانونی است و باید مصداق به مصداق پیگیری شود که واکنش دستگاه اجرایی به این فرمایش چه بوده است.
وی ادامه داد: تک تک فرمایشات رهبری را یا می خواندند یا اگر در سفر بودند گوش می دادند و فیش برداری می کردند در جلسه دولت مورد به مورد می خواندند و با وزیر مربوطه در میان می گذاشتند. گاهی اوقات می گفتند دو روز گذشته که از فرمان رهبری می گذرد شما تازه می خواهی برنامه بیاوری الان باید وسط میدان کار می بودی.
بهادری گفت: خیلی روی اینکه سریع تر کارها انجام شود تاکید داشتند. یک نکته دیگر اضافه کنم، تاکیدی که داشتند ممکن نبود چیزی حضرت آقا دستور بدهند و ایشان بگویند که حضرت آقا دستور دادند پیدا نمی کنید حتی از نزدیکان ایشان، می گفتند این کار باید بشود و ما در گذر زمان فهمیده بودیم که امروز دوشنبه است و سید دوشنبه ها خدمت حضرت آقا می رسیدند و تحلیلی متوجه می شدیم. وقتی هم که متوجه می شدیم که دستور حضرت آقا بوده و خط قرمز آقای رئیسی بود که جایی نباید گفته شود بلکه ما باید خودمان را برای رهبری هزینه کنیم.
وی گفت: برای عدالت در پرداخت دو مصوبه در دولت داشتیم که رای نمی آورد یک موضوع حق ماموریت های خارجی بود که به دلار پرداخت می شود، آقای رئیسی می گفتند یک عده ای خاص مدام به سفر خارجی می روند که هم میزان سفر را زیاد می کند و هم تواتر به گزارش ها می رسید که حریم های خارجی بیشتر می شود و هم اینکه این عده خاص مدام حق ماموریت می گیرند. می گفتند او که کار دارد اهل پول هم نیست حق ماموریتش را به دلار بدهی یا به ریال فرقی ندارد او برای پول نرفته و برای کار رفته است.
سخنگوی دولت افزود: او که برای پول می رود باید حق ماموریت را به ریال تبدیل کنیم که آن فرد دیگر ماموریت نرود و این مسئله رای نمی آورد و خیلی از دستگاه ها مقاومت داشتند.
وی گفت: مسئله بعدی اینکه سقف حقوق در شرکت های شبه دولتی که در اختیار دولت نیست هر دو دستور در دولت رای نمی آورد و من گفتم که حاج آقا من فکر نمی کنم که رای بیاورد و این مصوبه دوم برای دو هفته پیش است تصویب شده است ولی هنوز ابلاغ نشده است. وقتی مطرح کردیم برای دولت و من مطرح کننده بودم مخالف زیاد نوبت گرفت و شروع به بحث کردند.
بهادری گفت: آقای رئیسی احساس کردند که من تنها زورم نمی رسد تحلیلی می گویم مقداری من دفاع می کردم چون مصوبه پیشنهادی ما بود دو سه نفر که گذشت آقای رئیسی میکروفن را روشن کردند و گفتند که با من بحث کنید و تعارف نداریم که یا عدالت در پرداخت ها می خواهیم یا خیر اگر می خواهیم باید هزینه اش را هم پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: سر مسئله عدل باید ایستاد و تک تک شروع به پاسخ دادن کردند. کسی حرفی برای زدن نداشت و هر کس هر حرفی زد آقای رئیسی پاسخ دادند و کسی رویش نمی شد که رای ندهد.
وی گفت: منش و روش ایشان به ویژه برای مسئولانی که با ایشان کار کردند مسئولیت را مضاعف می کند. مسئولان تلاش شبانه روزی ایشان را دیدند. دولت هم امروز و هم در جلسه دیروز عهدی بستند که تا زمانی که هستند بتوانند این مسیر را با شدت و سرعت مضاعف با کمک گرفتن از روح ایشان و سایر شهدای انقلاب پیش بروند.
وی افزود: چشم ما روشن است و امید داریم که برکت خون شهید در سرعت بخشی پیشبرد امور همان گونه که حضورشان پیشبرنده بوده، تاثیرگذار باشد.