به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو،حسین اکبری؛ یادها و خاطرات شهید جمهور این روزها بر زبان و دل عموم مردم کشور جاری است؛ مردم سراسر کشور خاطراتی از این شهید دارند؛ یکی ادب و متانت او در مناظرات را به یاد میآورد و دیگری حضور میدانی شهید در دورترین نقاط کشور را.
اما در این بین خدمات دولت رئیسی نیز کم نبوده است و اتفاقات بزرگی در سراسر کشور رقم خورده؛ از بازگشایی دهها هزار کارخانه تعطیل تا حل مشکلات آبرسانی استانهای مانند خوزستان حل تنشهای آبی.
در این بین هر استانی به صورت مجزا از برکات سفر رئیس جمهور به استانشان بهره برده است؛ افتتاح پروژههای بزرگ و بر زمین مانده را میتوان یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت سیزدهم و شهید رئیسی طی سه سال گذشته دانست. همچنین برخی پروژههای راهبردی در استانهای کشور آغاز شد که میتواند در آینده نزدیک برکات زیادی داشته باشد.
خراسان شمالی نیز از این قضیه مستثنی نیست؛ استانی با محرومیتهای بسیار بالا که با سفر رئیس جمهور شهید ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه به آن اختصاص یافت؛ رقمی معادل حدود ۱۲ برابر بودجه سال استان در هنگام سفر.
اولویت آبرسانی در خراسان شمالی
موضوع آب یکی از مهمترین دغدغه مردم خراسان شمالی طی سالهای اخیر بوده و همچنان هست؛ مشکلات آب شرب و آب کشاورزی که زندگی و اقتصاد مردم را تحت تاثیر قرار میدهد از مهمترین مطالبات مردم از دولت بود که رئیس جمهور در همین راستا برنامههای خود را تدوین کرد.
رئیس جمهور در سفر تیر ماه ۱۴۰۱ خود به خراسان شمالی چندین پروژه مهم و حیاتی را برنامه ریزی کرد که از جمله آن میتوان انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی و بهره گیری آب مصرفی فعلی این صنعت در روستاهای مجاور بود. این پروژه عظیم که بالغ بر هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داشت با پیگیری شهید جمهور آغاز شد و اینک در مراحل انتهایی خود قرار دارد.
از دیگر برکات سفر رئیس جمهور میتوان به اخذ مجوز ماده ۲۳ انتقال آبهای سرانی بود؛ موضوعی که میتواند حوزه آبرسانی خراسان شمالی را به کلی متحول کند؛ این پروژه سبب خواهد شد میلیاردها متر معکب آب با کیفیت از دل زمین برداشت شده و در اختیار مصرف روزانه مردم قرار بگیرد و از سوی دیگر آب فعلی مصرفی مردم که از سدهای کشاورزی تامین میشود، به همان بخش اختصاص یابد. به این ترتیب هم مشکل آب شرب استان به کلی رفع خواهد شد و هم تحولی کم نظیر در بخش کشاورزی شاهد خواهیم بود.
اما مهمتر از تصویب و آغاز این پروژه ها، به ثمر نشستن آن است؛ موضوعی که اکنون مستقیما به مسئولان استانی و ملی مینگرد؛ استاندار خراسان شمالی و نمایندگان و سایر مدیران کل باید دست از تلاش برنداشته و با همتی مضاعف در جهت احقاق پروژههای آغاز شده قدم بردارند.
پروژهای که برکت عینی داشت
یکی دیگر از برکات عینی دولت سیزدهم در خراسان شمالی را میتوان پیشرفت فیزیکی سد گلمندره دانست؛ سدی که ساخت آن باعث شد در آبان ماه سال گذشته از وقوع یک فاجعه جلوگیری شود.
سد گلمندره در ابتدای دولت سیزدهم تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما رئیس جمهور و تیم همراه بر اتمام این پروژه تاکید ویژه داشتند. همین امر سبب پیشرفت سریع سد شد.
طی آبان سال گذشته بارش شدید باعث وقوع سیلاب شدیدی در جاده جنگل گلستان شد و بخشی از جاده را نیز تخریب کرد، اما وجود این سد باعث شد تا حجم خرابیها بسیار کاسته شود و روستاهای پایین دست در امان بمانند.
محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی آبان ماه سال گذشته در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در این خصوص اظهار کرد: ابتدای دولت سیزدهم سد گلمندره شهرستان گرمه ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما دولت این پروژه را دارای اولویت توصیف کرد و اعتباراتی برای تکمیل آن قرار داد.
وی افزود: هدف از ساخت این سد، کنترل سیلاب ورودی به جنگل گلستان بود که در سیل گذشته نیز نقش مؤثری در این حوزه داشت و جلوی اتفاقات ناگوار را گرفت.
حسین نژاد گفت: اگر سد نبود با اضافه شدن چهار میلیون متر مکعب آب به سیل اخیر، فاجعهای بدتر از فاجعه سیل اوایل دهه ۸۰ در این منطقه رخ میداد.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه در دولت سیزدهم توجه خوبی به تخصیص اعتبارات بخش آب شده است، گفت: این سد نقش مؤثری نیز در بهبود وضعیت کشاورزی در اراضی پایاب و رونق وضعیت صنعت و اقتصاد این منطقه خواهد داشت.
اینک شهید جمهور بین ما نیست، اما باید تفکر، عملکرد و روحیه او سرلوحه کار مدیران قرار بگیرد؛ موضوعی که یقینا میتواند مشکلات کشور را حل کند و مردم طعم واقعی خدمت را بچشند.