به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، یوسف غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: یازده طرح مهم آبی استان در این دولت در مسیر اتمام و تکمیل قرار گرفت که از مهمترین آنها میتوان به آبرسانی به میانه، تکمیل شبکههای پایاب سدها، حلقه آبی جنوب تبریز، مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی سدهای قیزقلعه سی و گردیان و کانال خداآفرین اشاره کرد.
وی بیان کرد: در سه سال خدمت دولت، ۹۰ هزار میلیارد ریال برای این منظور هزینه شد و بسیاری از طرح هایی که ۲۰ سال از آغاز اجرای آنها سپری میشد در این دولت به نتیجه رسید، طرح آبرسانی به میانه که شامل فاز نخست سد گرمی چای، خط انتقال و تصفیه خانه بود پس از ۲۰ سال در این دولت به بهره برداری رسید و اکنون مردم این شهر و روستاهای واقع در مسیر از آب شرب سالم و پایدار برخوردارند.
غفارزاده ادامه داد: تکمیل شبکه پایاب سدها به مساحت ۱۲ هزار هکتار نیز در دولت سیزدهم اتفاق افتاد که در شهرستانهای عجب شیر، هشترود، میانه، جلفا و خداآفرین بهره برداری شد با اینکه از حلقه آبی ۲۷ کیلومتری جنوب تبریز ۲۵ کیلومتر در سه سال گذشته بهره برداری و مخزن ۱۰۰ هزار متر مکعبی نیز وارد شبکه شد.
وی به آغاز عملیات اجرایی حلقه آبی شرق تبریز نیز اشاره کرد و گفت: این حلقه آبی سه مخزن بزرگ تامین آب تبریز را به هم وصل میکند که طبق برنامه قرار است تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
غفارزاده به بهره برداری از کانال خداآفرین در سد قیزقلعه سی نیز اشاره کرد و افزود: با وارد شدن آب به این کانال، کشاورزان استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل از مزایای آن برخوردار شدند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی دیگر طرح مهم بهره برداری شده در دولت سیزدهم در استان را جایگزینی لولههای فولادی در خط زرینه رود اعلام کرد و گفت: این خط انتقال ۱۸۰ کیلومتر طول دارد که ۱۲۰ کیلومتر آن لوله بتنی با قطر ۲ هزار میلی متر است که در این دولت همه این لولههای با لولههای فولادی جایگزین و موجب پایداری آب شرب تبریز شد.
غفارزاده ادامه داد: تصفیه خانه جلفا و هادی شهر نیز با ۹۳ درصد پیشرفت و سد گردیان نیز در هفته دولت بهره برداری میشود.
وی افزود: ۷۰ تا ۸۰ درصد طرحهای آبی باقیمانده از دولتهای قبلی در استان در سه سال گذشته دولت تمام و تکمیل شده و بقیه نیز در سالجاری تکمیل میشود که نتیجه توجه ویژه دولت شهید رئیسی به این حوزه است.
غفارزاده به ساحل سازی در رودخانه ارس نیز اشاره کرد و گفت: این رودخانه ۴۵۰ کیلومتر در مرز کشور جریان دارد که ۲۷۰ کیلومتر آن در آذربایجان شرقی است و با توجه به شیب عرضی این رودخانه به سمت ایران، هرسال شاهد شست و شوی خاک یا زیرآب رفتن قسمتی از سرزمینمان میشدیم که با ساحل سازی، هزار و ۵۰۰ هکتار از سواحل این رودخانه به خاک کشور بازگشت.