به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «نووستی»، در بیانیه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس در پایان نخستین روز از رایزنیهای گسترده آنها در شهر نیژنی نووگوراد روسیه، بر تعهد تمامی کشورها در جهت تقویت مشارکت راهبردی تاکید شده است.
وزرای خارجه روسیه، چین، برزیل، هند، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اتیوپی یادآور شدند که همکاریها در چارچوب بریکس را در سه حوزه اصلی: سیاست و امنیت، اقتصاد و مالی و همچنین تبادلات فرهنگی و مردمی، تقویت کنند. در این بیانیه به طور جداگانه مشخص شده که کشورهای عضو بریکس قصد دارند همکاریهای خود در عرصه انرژی را نیز گسترش خواهند داد.
روسای دستگاههای دیپلماسی همچنین تعهد پایتختهای خود به روح حاکم بر جامعه بریکس، بر اساس احترام متقابل و درک هر یک از اعضا، برابری و همبستگی کشورها، داشتن شفافیت و فراگیر بودن و اجماع تصمیمان را مورد تأیید قرار دادند.
وزرای خارجه با استقبال از مشارکت فعال اعضای جدید بریکس، حمایت مستمر از همگرایی بینقص و کامل آنها در مکانیسمهای همکاری در چارچوب گروه بریکس را تضمین کردند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در این نشست یادآور شد که ایالات متحده و متحدانش از تلاش برای کند کردن روند شکل گیری جهان چند قطبی دست بر نداشته و همچنان از ابزارهای اقتصادی به عنوان سلاح استفاده میکنند. به گفته او، با این حال، نقش بریکس در حل و فصل مشکلات بینالمللی تنها افزایش خواهد یافت و تعداد فزایندهای از کشورها به پیوستن به این گروه علاقه نشان میدهند.
در خبر دیگری گزارش شده، سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه در مسکو با یکدیگر دیدار کرده و بر تعهد دو کشور به توسعه همکاریها در زمینه امنیت بینالمللی و منطقهای تاکید کردند.
طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی شورای امنیت، در این نشست مسائل مربوط به همکاری امنیتی روسیه و ترکیه در قالب دوجانبه و چندجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و قصد گسترش مشارکت دوجانبه برابر استراتژیک، از جمله در تقویت امنیت بینالمللی و منطقهای، تایید شد. همچنین توافق شد که در سه ماهه سوم سال جاری رایزنیهای دوجانبه در مورد مسائل امنیتی در مسکو یا آنکارا ادامه یابد
در همان روز، دبیر شورای امنیت روسیه با الکساندر وولین، معاون نخست وزیر صربستان نیز در خصوص مقابله مشترک با مداخله کشورهای غربی در امور داخلی دو کشور گفتگو کرد. در این دیدار فهرستی از مسائل مربوط به همکاریها بین بلگراد و مسکو در زمینه امنیتی مورد بررسی طرفین قرار گرفت.