کد خبر:۱۱۶۰۶۹۹

پیش‌بینی تولید ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی/ تولید بیش از ۹۹ درصد بذر سیب‌زمینی در کشور

تولید حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تا پایان شهریور سال زراعی جاری پیش‌بینی می‌شود.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارتخانه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار ما افزود: در صورت وجود بازار‌های صادراتی یا تقاضای صنایع تبدیلی امکان افزایش تولید نیز وجود دارد.

حسین اصغری اظهار داشت: در سال زراعی گذشته نیز حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تولید و نزدیک به چهار میلیون تن صادر شد.

وی گفت: بیشترین صادرات سبزی و صیفی به کشور‌های همسایه مانند عراق، افغانستان و حاشیه خلیج فارس بوده است.

اصغری ادامه داد: ما هر سال با توجه به توانمندی‌های استان‏ها در تولید سبزی و صیفی، شرایط بارندگی، هزینه‌های تولید و وضعیت صادرات، برنامه تولید سبزی و صیفی را به صورت فصلی به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، افزایش عملکرد و ارتقای بهره‌وری را از اهداف این دفتر در حوزه سبزی و صیفی دانست و تصریح کرد: کاهش مصرف آب، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، تغذیه گیاهی مناسب، نشاءکاری، مبارزه با عوامل خسارت‌زا و استفاده از بذر‌های اصلاح شده از برنامه‌هایی است که موجب افزایش عملکرد و بهره‌وری می‌شود.

وی افزایش متوسط عملکرد تولید سبزی و صیفی در فضای باز را طی سه سال اخیر نزدیک به سه تن در هکتار عنوان کرد.

اصغری درباره بذر‌های مورد نیاز سبزی و صیفی اذعان داشت: کل نیاز بذر‌های سبزی و صیفی کشور به جز سیب‌زمینی حدود چهار هزار تن در سال است و ۵۵۰ هزار تن نیز بذر سیب‌زمینی نیاز داریم که بیش از ۹۹ درصد بذر سیب‌زمینی در داخل کشور تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از چهار هزار تن بذر سبزی و صیفی، ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن از طریق واردات و مابقی از تولیدات داخلی تأمین می‌شود و به عبارت دیگر بیش از ۸۰ درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی کشور داخلی است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید بذر‌های هیبرید سبزی و صیفی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید انواع بذر سبزی و صیفی فعالند و امیدواریم با معرفی کالا‌های داخلی به کشاورزان سهم بذور داخلی در بازار بذر افزایش یابد.

وی افزود: این شرکت‌ها در زمینه تولید کود‌های تخصصی نیز فعالیت می‌کنند و این کود‌ها را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند.

اصغری توسعه سیستم‌های هوشمند در مزارع و باغات و ساخت ماشین‌آلات مورد نیاز بخش کشاورزی را از دیگر زمینه‌های فعالیت این شرکت‌ها دانست که باید از آنان حمایت کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار