دادگاه کیفری پرونده ترور شهید سلیمانی ۱۷ شهریور برگزار میشود/ پرونده پستفروشی در مرحله صحتسنجی است +فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری گفت: قوه قضائیه به عنوان همکار و همراه در راستای مبارزه با مظاهر فساد و جلوگیری و پیشگیری از جرایم در کشور برای اینکه دولت بتواند به نحو احسنت به وظایف خود عمل کند آماده هر گونه همکاری با دولت چهاردهم است.
جهانگیر بیان کرد: پرونده «دوج کوین» سه نفر متهم داشت که دو متهم شناسایی و دستگیر شدند و با اخذ تامین مناسب فعلا آزاد هستند. متهم اصلی اگر چه ایرانی است، ولی از همان ابتدا در خارج از کشور سکونت داشت.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: پیگیریها برای استرداد متهم اصلی به کشور ادامه دارد. پرونده مختومه نشده و در حال رسیدگی در مرحله تجدید نظر است.
وی افزود: ۱۱۸۲۱ نفر به خاطر بدهی و مهریه در زندان هستند. ۱۱۶ نفر به خاطر دیه غیرعمد، ۱۰۱۹ نفر به خاطر دیه عمد و ۷۶۲۹ نفر به خاطر رد مال در زندان هستند. همه باید تلاش کنیم زندانیان جرایم مالی مخصوصا بدهکاران در زندان نمانند.
وی گفت: در خصوص اینکه چرا همه زندانیان جرایم غیرعمد از پابند الکترونیک بهره مند نمی شوند، گفت: برابر قانون طبق ماده 62 قانون مجازات اسلامی در جرایمی تعزیری از درجه 5 تا 8 دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط از جمله رضایت خود محکوم به حبس و سایر شرایط مقرر در محدوده مکانی مشخص بحث نظارت الکترونیکی را پیش بینی و اجرا کند.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: در مورد حبس درجه دو و سه و چهار پس از گذراندن یک چهارم از زمان حبس این امکان فراهم می شود.
جهانگیر ادامه داد: پرونده در بخش حقوقی در مرحله صدور اجرایه است. پرونده در بخش کیفری نسبت به ۷۳ نفر از متهمان از جمله ترامپ و پمبئو تشکیل شده و صدور کیفرخواست انجام شده و رسیدگی به پرونده در تاریخ ۱۷ شهریورماه سال جاری در دستور کار دادگاه کیفری قرار گرفته است.
وی افزود: نامبرده هنوز در پرونده چای دبش محکوم نشده است، اما احضار شده و تفیهم اتهام شده و برای او قرار صادره شده و الان آزاد است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در همین رابطه ۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی آزاد شد و به بیت المال اعاده شد.
جهانگیر ادامه داد: دولت آمریکا تلاش داشت محمدرضا نوری زندانی تبعه ایرانی در عراق را برای محاکمه به آمریکا استرداد کند که طرف عراقی با پیگیریهای دولت ایران با این استرداد موافقت نکرد.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: امیدواریم که با تلاشهای قوه قضائیه و وزارت خارجه به زودی شاهد آزادی و استرداد نامبرده به کشور باشیم.