گروههای فلسطینی اقدام خصمانه رژیم صهیونیستی علیه آژانس امداد و کار سازمان برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را محکوم کرده و آن را در راستای جنایات سیستماتیک صهیونیستها برای تشدید بحران انسانی در نوار غزه دانستند.
جنبش حماس در این زمینه تاکید کرد: تروریستی اعلام کردن آژانس آنروا در پیشنویس قوانین کنست رژیم اشغالگر، با هدف حذف مسئله فلسطین و در راس آن مسئله آوارگان است.
این جنبش از جامعه بینالمللی و سازمان ملل متحد خواست تا مواضع قاطعی ضد این اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده و از آژانس آنروا در برابر توطئههای رژیم اشغالگر برای انحلال این آژانس، حمایت کنند.
جنبش مجاهدین فلسطین هم به نوبه خود این اقدام جنایتکارانه دشمن صهیونیستی را محکوم و تاکید کرد: این اقدام در راستای تلاش صهیونیستها برای از بین بردن یکی از شواهد قانونی رنج و درد ملت فلسطین از سال ۱۹۴۸ تاکنون است و این تصمیم، مقدمهای برای اعمال سیاستهای جنایتکارانه جدید در گرسنگی دادن به مردم فلسطین و محاصره آنهاست.
«منذر الحایک» سخنگوی جنبش فتح هم به نوبه خود اعلام کرد که حضور آنروا با بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خودشان مرتبط است و طبق قطعنامه ۱۹۴، کار این آژانس زمانی پایان مییابد که آوارگان فلسطینی به سرزمین خود برگردند و غرامتهای لازم را دریافت کنند.
وی از سازمان ملل و جامعه بینالمللی خواست تا موضع قاطعی برای حمایت از آنروا جهت ایفای نقش آن در برابر آوارگان فلسطینی اتخاذ کنند.
روز گذشته کنست رژیم اشغالگر، در ادامه اعمال فشار به فلسطینیان نوار غزه و مقاومت در این منطقه، آژانس آنروا را در شور اول خود «سازمان تروریستی» اعلام کرد.
«عدنان ابو حسنه»، مشاور رسانهای آنروا در واکنش به این اقدام خصمانه صهیونیستها اعلام کرد: این اقدام رژیم اسرائیل خطرناک بوده و رژیمی که در سازمان ملل عضویت دارد، اقدام به تروریست خواندن یکی از نهادهای زیر نظر سازمان ملل متحد میکند. آنروا روی قدرت قانون بین الملل و مسئولیت جامعه بینالمللی برای اعمال فشار بر اسرائیل به منظور منصرف شدن از تصمیم خود در تروریست خواندن آنروا، حساب میکند.
این درحالی است که رژیم صهیونیستی و متحدان آن از جمله آمریکا و کشورهای غربی از همان هفتههای ابتدایی جنگ غزه با هدف تحت فشار قرار دادن مقاومت و تشدید بحران انسانی در غزه، با اتهامات واهی تحریمهای سنگینی علیه آژانس آنروا که تنها نهاد رسمی امدادرسانی به مردم غزه است، کردند؛ اقدامی که موجب شد این نهاد نتواند مسئولیت خود را برای امدادرسانی به غیرنظامیان به طور کامل انجام دهد.
علاوه بر آن کارکنان و تیمها و مراکز آنروا در غزه همچنان در معرض حملات عامدانه صهیونیستها قرار دارند و دیروز «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس آنروا اعلام کرد که نیروهای ارتش اسرائیل عصر یکشنبه، کاروان این آژانس که به سمت شهر غزه حرکت میکرد را به گلوله بستهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، این مقام آژانس آنروا همچنین اخیرا اعلام کرد که ۵۰ درصد از مؤسسات آنروا در غزه ویران شده و بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان این آژانس در حالی که در محل کار خود بودند، کشته شدهاند. موسسات ما در نوار غزه از آغاز جنگ هدف حملات نظامی اسرائیل بودند.
وی تصریح کرد: ۱۹۰ تاسیسات زیرساختی وابسته به آنروا در جریان حملات ارتش اسرائیل به نوار غزه نابود شده است.