کد خبر:۱۱۶۱۷۲۳
وزیر اقتصاد در نامه ای به سرپرست ریاست جمهوری: 

موجودی ۱۸.۵ همتی مثبت خزانه و بدهی صفر به بانک مرکزی بابت تنخواه

احسان خاندوزی با اشاره به نهایی شدن حساب‌های ۴ ماهه خزانه در پایان تیر ماه ۱۴۰۳ گفت: بدهی خزانه بابت تنخواه بانک مرکزی صفر و خالص طلب خزانه از سازمان هدفمندی یارانه‌ها حدود ۸ هزار میلیارد تومان است که با لحاظ موجودی نقدی ۱۰/۵ هزار میلیارد تومانی مجموعاً نزدیک ۱۸/۵ هزار میلیارد تومان مثبت خواهد بود؛ در حالی که در مرداد ۱۴۰۰ و شروع دولت شهید رئیسی ۵۳ همت به بانک مرکزی بابت تنخواه «بدهکار» بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وزیر اقتصاد  با اشاره به نهایی شدن حساب‌های ۴ ماهه خزانه در پایان تیر ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد:  بدهی خزانه بابت تنخواه بانک مرکزی صفر و خالص طلب خزانه از سازمان هدفمندی یارانه‌ها حدود ۸ هزار میلیارد تومان است که با لحاظ موجودی نقدی ۱۰/۵ هزار میلیارد تومانی مجموعاً نزدیک ۱۸/۵ هزار میلیارد تومان مثبت خواهد بود؛ در حالی که در مرداد ۱۴۰۰ و شروع دولت شهید رئیسی ۵۳ همت به بانک مرکزی بابت تنخواه «بدهکار» بوده است.

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه به محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری آخرین وضعیت حساب‌های خزانه در پایان دولت سیزدهم را تشریح کرد.
متن نامه وزیر اقتصاد به شرح زیر است:

«هم زمان با نهایی شدن حساب‌های ۴ ماهه خزانه در پایان تیر ماه ۱۴۰۳ و در آستانه روز تنفیذ رییس جمهور محترم و منتخب مراتب به شرح ذیل به استحضار می‌رساند:

(۱) وفق اطلاعات خزانه داری کل کشور پس از پرداخت ۶۷۱ هزار میلیارد تومان مصارف بودجه عمومی دولت طی چهارماه بدهی خزانه بابت تنخواه بانک مرکزی صفر و خالص طلب خزانه از سازمان هدفمندی یارانه‌ها حدود ۸ هزار میلیارد تومان است که با لحاظ موجودی نقدی ۱۰/۵ هزار میلیارد تومانی مجموعاً نزدیک ۱۸/۵ هزار میلیارد تومان مثبت خواهد بود؛ در حالی که در مرداد ۱۴۰۰ شروع دولت شهید رئیسی ۵۳ همت به بانک مرکزی بابت تنخواه «بدهکار» بوده است.

(۲) در موضوع سهم استقراض و اوراق دولت از منابع بودجه عمومی از ۳۵ درصد در آخرین سال دولت قبل به ۱۶ درصد در آخرین سال دولت شهید رئیسی کاهش یافت و طبق قانون بودجه در سال ۱۴۰۳ به ۱۰ درصد خواهد رسید.

(۳) در موضوع انتشار آتی اوراق دولت نیز وفق اطلاعات خزانه داری کل کشور از حدود ۲۵۰ همت ظرفیت اوراق سال جاری حدود ۷۰ درصد آن برای دولت چهاردهم باقی مانده است در حالی که در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۷ درصد از اوراق مصوب در قانون بودجه ۱۴۰۰ برای دولت شهید رئیسی باقی مانده بود.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار