به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو ، بیست و یکمین اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی از شامگاه امروز با شعار “کرمان حسین آباد ایران “ با حضور میهمانان داخلی و نیز میهمانانی از ۱۳ کشور جهان در جوار مزار سپهبد شهید قاسم سلیمانی واقع در گلزار شهدای کرمان آغاز به کار میکند و تا ۱۱ مرداد ماه تداوم خواهد داشت.
رئیس بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در این خصوص با اشاره به اینکه ۲۰ دوره از اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی در کشور برگزار شده است، افزود: تنها طی دو سال به دلیل ویروس کرونا در برگزاری این اجلاسیه وقفه افتاد و بقیه سالها به صورت مداوم برگزار شده است.
جواد رمضان نژاد هدف از برگزاری این اجلاسیه را تکریم نوکران امام حسین علیه السلام عنوان و تصریح کرد: این رویداد به جهت تجلیل از افرادی است که سالهای طولانی در خدمت اهل بیت علیهم السلام، واقعه عاشورا و به طور ویژه سیدالشهدا علیه السلام بودهاند.
رئیس مرکز بسیج صدا و سیمای کشور گفت: تجلیل از پیرغلامان و بیان اهمیت این موضوع، بدین جهت است که نوکری اهل بیت علیه السلام نسل به نسل در بین ایرانیان وجود داشته و درواقع طراحی اجلاسیه برای پویاتر ماندن این ویژگی است.
وی با بیان اینکه جلوههای مختلفی از ارادت به اهل بیت علیه السلام وجود دارد، تاکید کرد: این جلوهها به صورت دائم در ایام مختلف سال در استانهای سراسر کشور مشاهده میشود.
رمضان نژاد یادآور شد: برخی از جلوههای یاد شده، تبدیل به آئینهای دیداری میشود و برخی در آثار مکتوب ما مشهود است.
رئیس بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان گفت: مقوله شعر به عنوان استوانه اصلی فرهنگ و ظریف بینی ایرانیان، به صورت ویژه به موضوعات و وقایع تاریخی میپردازد.
*توجه به میراث حسینی
وی خاطرنشان کرد: اجلاسیه بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی، ادای دین و تلاش کوچکی است برای اینکه به گوشهای از میراث شفاهی عشق به امام حسین علیه السلام توجه کنیم.
رمضان نژاد در خصوص انتخاب کرمان جهت میزبانی بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی، گفت: یکی از دلایل انتخاب کرمان، بُعد تاریخی این خطه و عقبه ارادت به امام حسین علیه السلام در این استان است.
رئیس بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان تصریح کرد: گونههای مختلفی از ارادت به امام حسین علیه السلام در استانهای کشور وجود دارد و یکی از غنیترین استانها، کرمان است.
رمضان نژاد سپس گفت: شکلگیری محور مقاومت و تمام مفاهیمی که ذیل آن وجود دارد مانند شرایط مقاومت در غزه، نشأت گرفته از فرهنگ عاشورا است.
*نقش سیدالشهدای مقاومت
وی تاکید کرد: پرچمدار و طراح فرهنگ مقاومت در عصر ما و کسی که در میدان به آن شکل داده است، سیدالشهدای مقاومت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بود.
رمضان نژاد یادآور شد: وقایع ۱۰ ماه اخیر و التهاب در منطقه، کودک کشی و جنایات رژیم صهیونیستی و بلوک غرب تائیدیهای بر این است که باید پاسداشت فرهنگ مقاومت انجام شود.
رئیس مرکز بسیج صدا و سیمای کشور تاکید کرد: بنابراین کرمان به عنوان محل رشد و بالندگی حاج قاسم سلیمانی و محور این فرهنگ، گزینه مناسبی جهت میزبانی بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی انتخاب شده است.
وی افزود: امسال بیشترین میهمانان از کشورهای مقاومت از جمله سوریه، به طور خاص عراق، لبنان و یمن هستند و میزبان میهمانانی از سایر کشورها مانند هند، پاکستان، کلمبیا نیز خواهیم بود.
رمضان نژاد گفت: در کشورهای منطقه روحیه ظلم ستیزی دیده میشود و پیوند دادن موضوع عزاداری سیدالشهدا علیه السلام با مسائل روز، یکی از اقدامات قابل توجه است.
وی یادآور شد: در بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان، یادبود شهید ابومهدی مهندس یار شهید سلیمانی را نیز خواهیم داشت.
رئیس بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان به مهمترین برنامهها و رویکردها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مردم کرمان در قالب هیئتها و گروههای مختلف عزاداری و پیرغلامان سراسر کشور در این رویداد بزرگ حضور خواهند داشت.
رمضان نژاد بیان کرد: در این اجلاسیه بیش از ۵۰۰ میهمان داخلی و میهمانان خارجی از ۱۳ کشور جهان حضور دارند و به نوعی در شکل کوچکی پراکندگی عاشقان امام حسین علیه السلام را از سراسر جهان خواهیم داشت.
*برگزاری روضههای خانگی
وی حضور در منزل شهدا و سرکشی از روضههای خانگی کرمان را از دیگر برنامههای اجلاسیه عنوان و اظهار کرد: روضههای خانگی ریشه در فرهنگ ما ایرانیان دارد که بایستی به آنها توجه ویژهای بشود.
رئیس بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان همچنین تصریح کرد: با حضور شعرای سراسر کشور برنامه شعرخوانی نیز برگزار میشود.
وی بر توجه به حضور بانوان در عرصه ستایش گری و خدمت به اهل بیت علیه السلام تاکید و بیان کرد: بانوان برای سومین سال در اجلاسیه بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی حضور خواهند داشت.
رمضان نژاد با اشاره به اینکه جوش زنی از مناسک آئینی استان کرمان است، یادآور شد: تعزیه نیز در این استان به صورت جدی دنبال میشود و پرداختن به این مناسک از برنامههای اجلاسیه است.