به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، طیب جعفری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: هم اکنون از مجموع ۱۰۲ هزار تعاونی فعال در کشور یک هزار و ۳۰۰ تعاونی در استان زنجان فعالیت دارد.
وی با اشاره به اهمیت تعاونی ها، افزود: تعاون هم توصیه دین مبین اسلام بوده و هم در قانون اساسی به عنوان بخشی در کنار اقتصاد مطرح شده است.
جعفری یادآور شد: تعاونیها سرمایههای خرد مردم را تجمیع و به سرمایه بزرگ تبدیل میکنند و موجب حرکت اجتماعی و اقتصادی بزرگ میشوند که تاثیر مستقیمی در توزیع درآمد و ثروت در جامعه دارد.
وی با بیان اینکه برخی تعاونیها در استان ثبت شده اند ولی در زمان حاضر راکد هستند، اظهار داشت: تعاونیهای فعال استان در بخشهای مسکن، تولید و رستههای مختلف حمل و نقل بوده و تعاونیهایی نیز در سالهای اخیر در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی در استان فعال شده که بسیار موفق عمل کرده اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان تصریح کرد: هم اکنون رنگین کمانی از همه فعالیتهای اقتصادی را در بخش تعاون استان داریم.
جعفری با بیان اینکه در اصل باید سرمایههای خرد مردم تشکیل دهنده تعاونیها باشد، افزود: بر اساس مصوبات ملی و قانونی، بانکها در فرایندی که تامین مالی طرحهای تولیدی را انجام میدهند موظف هستند بخشی از منابع و تسهیلات خود را به تعاونیها اختصاص دهند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توافق با بانکها از جمله بانک توسعه تعاون، ردیف اعتباری ویژهای را برای تعاونیها باز کرده تا آنها در صورت نیاز به تامین مالی برای توسعه فعالیتهای خود بتوانند از این فرصت بهرهمند شوند که خوشبختانه تعاونیهای استان زنجان از آن بهرهمند هستند.
جعفری با اشاره به هفته گرامیداشت تعاون و برنامههای استان در این مدت، گفت: در هفته تعاون اصلیترین برنامه استان، دیدار با مسوولان استانی است که مشکلات و ایدهها در این دیدارها مطرح میشود و مسوولان در جریان کارها و مشکلات این حوزه قرار میگیرند.
وی افزود: جشنواره تعاونیهای برتر هر سال برگزار میشود که امسال نیز برگزار خواهد شد و تعاونیهایی که بر اساس شاخصهای استاندارد رتبه آورده اند تجلیل میشوند و در جشنواره ملی هم جوایز خود را دریافت میکنند که این امر برای معرفی الگوهای برتر تعاونیها موثر است.