به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی شعاعی مسئول دوره مستندنوردی گفت: فراخوان دوره رقابتی «مستندنوردی» منتشر شده است و این ثبت نام تا بیست و دوم شهریورماه سالجاری نیز ادامه دارد. این دوره، تنها دوره رقابتی و تولیدمحور مستندسازی در کشور است و هنرجویان قرار است در چهار پودمان با یک دیگر رقابت کنند و در انتها یک مستند کوتاه مسئله محور و یک مستند نیمه بلند توصیفی را تولید کنند.
شعاعی ادامه داد: در پودمان اول و دوم هنرجویان کلاسهای آموزشی و کارگاههای تخصصی را پشت سر میگذارند و باید از پس تمرینها و چالشهای مختلف دوره بر بی آیند تا بتوانند به پودمانهای بعدی راه پیدا کنند. در پودمان سوم هنرجویان به ساخت یک مستند کوتاه مسئله محور میپردازند. آنها از صفر تا صد ساخت یک مستند آشنا میشوند. اساتید راهنما در حوزههای مختلف به هنرجویان کمک خواهند کرد. هنرجویانی که بتوانند مستند کوتاه مسئله محور خود را با کیفیت مورد نظر به اتمام برساند به پودمان چهارم راه پیدا میکنند و در این پودمان به ساخت یک مستند نیمه بلند توصیفی میپردازند.
مسئول دوره مستندنوردی افزود: دوره مستندنوردی سطح آموزش در کشور را ارتقا میدهد، زیرا که در این دوره برای هر هنرجو پرونده هنرجویی طراحی شده تا به دقت عملکرد آن مورد بررسی قرار گیرد به طوریکه در انتهای دوره تحلیل دقیقی از اینکه این هنرجو در کدام حوزه اعم از فیلنامه نویسی، کارگردانی، تدوین، فیلمبرداری و ... مهارت بیشتر دارد برسیم.
محمد نجفی مدیر کانون تربیت تخصصی گفت: شماری از مستندسازان شاخص کشور و بخش قابل توجهی از کارگردانان شناختهشده عرصه مستند، خروجی همین دورههای آموزشی هستند. با آغاز این دوره، کانون تربیت تخصصی شهید باقری وارد دهمین سال فعالیت خود میشود. از مستندهای شاخص دورهها می توان به مستندهای عملیات دماوند، مدرسهای در دوردست، ۱۹۱۹، بی تربیت و هیچ پول اشاره کرد.
وی با اشاره به دورههای قبلی گفت: دوره گذشته تربیت مستندساز از اسفند ۱۴۰۲ آغاز شد و تیمهای حاضر در دوره، در حال تولید سه مستند نیمه بلند هستند و این دوره همچنان ادامه دارد. همچنین بزودی سه اثر (صور صعده) با موضوع جنگ یمن و (بمبها میآیند) با موضوع پایگاه پدافند هوایی شباهنگ و قصور پزشکان (مشارکت در قتل شبه عمد) با محوریت پروندههای قصور پزشکی در سالهای اخیر از مستندهای ششمین دوره تربیت مستند ساز نیز در نیمه دوم امسال منتشر خواهند شد.