آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۷۰۸۷۱
گزارش|

تایلند بدون فیلتر / میثم مطیعی چه کسانی را غافلگیر کرد؟ + فیلم

مدتی است که خبر سفر میثم مطیعی به تایلند، ضمن غافلگیر کردن رسانه‌های فارسی‌زبان، واکنش‌های زیادی را از سوی آن‌ها برانگیخته و موج خبری‌ را پدید آورده است که جبهه ضد انقلاب، موج‌سواری روی آن را غنیمت شمرده است.

تایلند بدون فیلتر / میثم مطیعی چه کسانی را غافل گیر کرد؟ + فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-علی حامدین، مدتی است که خبر سفر میثم مطیعی؛ مداح جوان کشور به تایلند، ضمن غافلگیر کردن رسانه‌های فارسی‌زبان، واکنش‌های زیادی را از سوی آنها برانگیخته و موج خبری‌ای را پدید آورده است که جبهه ضد انقلاب، موج‌سواری روی آن را غنیمت شمرده است.

 مطیعی  به دعوت شیعیان بومی بانکوک راهی تایلند می‌شود. این سفر، تنها یکی از موارد سفر‌های مداحان کشور به سرزمین‌های مختلفی مانند عراق، لبنان، سوریه و حتی ترکیه، روسیه یا پاکستان و افغانستان بود. سفر‌هایی که با هدف تقویت فرهنگی محور شیعه کشور‌های همسایه صورت می‌گیرد.

باید گفت این موضوع، پدیده تازه‌ای و ناشناخته‌ای نیست که تنها توسط ایران صورت گرفته باشد. برای مثال، سعودی‌ها، به گونه‌ای فعال، مشغول ترویج فرهنگ و رسوم خود حتی با استفاده از ورزش است. نزدیک شدن انکار ناپذیر رونالودو پس از حضور در باشگاه النصر به فرهنگ عربستان، موضوعی است که در کنار شکل‌گیری ظن استفاده این کشور از رونالدو جهت پیشبرد پروژه تبلیغاتی، تحسین‌های بسیاری را از سوی همین رسانه‌ها برانگیخته است. مواردی، چون «ان‌شاءالله» گفتن و سجده شکر هنگام شادی پس از گل، قرابت رونالدو با فرهنگ تازه‌ای را که در آن زندگی می‌کند را به نمایش گذاشته است.

جالب اینجاست هنگامی که ایران دست به اقداماتی می‌زند که فرهنگ و آیین اسلام شیعی را در خارج از مرزهایش ترویج می‌کند، با هجمه‌ها و سیاه‌نمایی‌های بسیاری از خارج روبرو می‌شود. این اتفاق گویای سیاست‌های یک بام و دو هوای رسانه‌های خارجی و فارسی‌زبان در قبال اسلام شیعی و اسلام وهابی است.

تایلند سرزمینی است که در آن حکومت، حق فعالیت را برای تمام ادیان و مذاهب گوناگون قائل بوده و آنها، سال‌ها است که به صورتی مسالمت آمیز،   به زیست خود در این سرزمین ادامه می‌دهند. گفتنی است که دین اسلام در تایلند از لحاظ شمار پیروان، در دومین جایگاه قرار دارد.

یکی از افرادی که در ورود اسلام به سرزمین تایلند نقش مهمی را ایفا کرد، شیخ احمد قمی بود. وی از جمله علمای متولد قم بود که در قرن دهم هجری قمری راهی کشور تایلند شده و در آنجا به تبلیغ اسلام و مذهب شیعی پرداخت. شیعیان تایلند، این عالم را نخستین کسی می‏‌دانند که مذهب تشیع را به این کشور آورده است. اکنون اکثر شیعیان تایلند در بانکوک، پایتخت این کشور زندگی می‌کنند.

مذهب شیعه قرن‌ها است که با وجود دشمنان گوناگون، توانسته است به حیات خود ادامه داده و از روزگاران دشوار به سلامت عبور کند. اما چه چیزی باعث این نامیرایی تشیع شده است؟ عناصر عاشورا، عزاداری و وجود شخصیت امام حسین (ع) در تاریخ اسلام ناب محمدی (ص) عامل اصلی این ماندگاری است. بدیهی است که در صورت وجود چنین گوهر گرانبهایی در ساختار اعتقادی شیعی، مبلغان به مراسم عزاداری برای سیدالشهداء (ع) توجهی دوچندان داشته و آن را در میان موارد تبلیغی خود قرار می‌دهند. از همین روی، ورود مداحان کشور ما به سرزمین‌های مسلمان، دارای اهمیت بسیاری است.

کد ویدیو



از جمله مواردی که رسانه‌های ضد انقلاب به دروغ‌پراکنی در مورد آن پرداخته بودند، این است که سفر میثم مطیعی به تایلند با هزینه بیت‌المال صورت گرفته است. اما حقیقت آن است که تمام این قبیل سفر‌ها با دعوت و به هزینه کشور‌های میزبان انجام شده است. چنین حاشیه‌هایی باعث شد که میثم مطیعی طی توییتی، به این مسئله واکنش نشان دهد: «با بودجه دولتی و بیت‌المال به تایلند نیامدم. بلیت را شیعیان بومی تایلند برای من گرفتند. اگر کسی سندی دارد که این سفر یا سایر سفر‌های تبلیغی من از بیت‌المال بوده، حتما اطلاع‌رسانی کرده و سندش را منتشر کند. آنچه بیان شد پاسخی به اهانت‌کنندگان نیست...».

تایلند بدون فیلتر / میثم مطیعی چه کسانی را غافل گیر کرد؟ + فیلم

‌می‌توان گفت هجمهه‌های گوناگونی که علیه این اتفاق صورت گرفته است، بیانگر اهمیت و تاثیر مثبت آن روی کشور پر مسلمان تایلند می‌باشد. رسانه‌های فارسی‌زبان کوشیده‌اند با مطرح ساختن تهمت‌های مختلف، ثمرات این سفر و اصل ماجرا را به حاشیه ببرند. این رسانه‌ها برمبنای دستورکار خود، تلاش می‌کنند در کنار ایجاد دوقطبی و شکاف در فضای سیاسی-اجتماعی کشور، اینگونه القا کنند که حکومت ایران، بجای حل مشکلات مردم در داخل کشور، به دنبال سرمایه‌گذاری و گسترش روابط با کشور‌های همسایه است.

موضوعی که در سفر میثم مطیعی باعث غافلگیری شده نفوذ شیعه و محبوبیت مادحین اهل بیت در سراسر جهان از جمله کشور تایلند و در جنوب شرق آسیاست که برخی از روی جهل و نداشتن اطلاعات عمومی از کشور‌های مختلف دنیا و مردم آنها با موجی همراه می‌شوند که همواره کینه این سطح از حکومت بر قلب‌ها را بر نمی‌تابند.

جای تعجب است که برخی از رسانه‌های داخلی از جمله تابناک و انصاف نیوز هم با شیطنت و تیتر‌های جنسیت زده از این آب گل آلود جهل برخی که نمی‌دانند دین اسلام دومین گرایش آیینی مردم این کشور است و اتفاقا مذهب شیعه هم بسیاری را در آنجا به خود جذب کرده‌اند قصد ماهی گیری را دارند و با تیتر‌ها و تک عکس سوگیرانه قصد توهین و تخریب این مداح اهل بیت (ع) و اقدام شایسته او در بسط و گسترش معارف شیعی را دارند که به جای آگاهی موج سواری بر جهل عده‌ای را ترجیح دادند.  

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار