به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین تکریم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ دولت سیزدهم و معارفه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم دوشنبه (۱۹ شهریور) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برگزارشد.
در این مراسم علاوه بر معاون اول رئیس جمهور، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مصطفی میرسلیم، محمد حسین صفار هرندی، سید محمد حسینی، علی جنتی وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، حجت الاسلام کمال خداداه رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، امیر تاجیک خواننده، داریوش ارجمند بازیگر پیشکوست، جاهنگیر الماسی، ایرج راد، علی نصیریان، هوشنگ توکلی و جمع کثیری از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه نیز حضور داشتند.
اسماعیلی: بودجه وزارت فرهنگ، تقریبا ۱۷ برابر رشد کرد
در ابتدای این مراسم محمد مهدی اسماعیلی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بیان کرد: جامعه فرهنگی جامعهای فرهیخته است. برای من خداحافظی معنا ندارد، افتخار ما این است که در خدمت فرهنگ کشور هستیم. در سه سال گذشته سعی کردیم حکمرانی درستی داشته باشیم. امر سیاست گذاری توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام میشود. در حوزه فرهنگ وزارت فرهنگ نیازمند اقتضائاتی است ما تلاش کردیم ان را محقق کنیم. رییس جمهور من را به عنوان دبیر شورای هماهنگی فرهنگ مسئولیت داد.
وی افزود: بودجه وزارت فرهنگ، تقریبا ۱۷ برابر رشد کرد. با افتخار عرض میکنم؛ قطعا در کشور ما هم فناوری هم اقتصاد بالا هستیم. ما مجموعه آسمان را در بهترین نقطه احداث کردیم؛ و توانستیم همه مقدمات بهترین طرح به وسعت ۱۲۰۰ تراکم و قول دادیم در همه اسناد بالادستی، چون موسیقی و سینما با روسای سه قوه وزارت فرهنگ معماری را به دامان کشور باز گرداند. پیوست فرهنگی، فرهنگ و رسانه باید به تایید وزارت ارشاد برسد. در فتنه ۱۴۰۱ همه دشمنان برعلیه فرهنگ کشور بودند. هیچ لکنتی نداشتیم و با صراحت در آن رویدادها شرکت کردیم.
وزیر فرهنگ: سهم فرهنگ از بودجه باید افزایش یابد/ رسالت دولت؛ وفاق ملی و خروج از انزوا و مقابله با ایران هراسی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه آیین تکریم و معارفه وزرای پیشین و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: جای خوش حالی است که بار دیگر یک شخصیت علمی و فرهنگی معاون اول رییس جمهوری شده و یادآور مرحوم دکتر حسن حبیبی است. بعد از دکتر حبیبی هم البته معاونان اول محترم آمدند و رفتند ولی شخصیت دکتر عارف به لحاظ فرهنگی و علمی یاد آور دکتر حبیبی است.
سید عباس صالحی در مورد سهم فرهنگ و هنر هم گفت: در بودجه به این حوزه بیمهری میشود. سرانه بودجه ما در فرهنگ و رسانه ۱۶ دلار است. در آمریکا ۱۸۳ دلار است و در اسرائیل ۷۲۶ دلار است. سهم فرهنگ از بودجه باید افزایش یابد.
وزیر ارشاد دولت چهاردهم در ادامه گفت: مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر در مناسبات دولت و ملت مستلزم توجه به حقوق آنهاست. تحقیر اهل فرهنگ و هنر را آزرده میکند چه رسد به زجر و آزار آنان. همچنین باید به تغییرات نسلی و جنسیتی و فناوری و اقتضائات زمان توجه کنیم.
صالحی اذعان داشت: رسالت دولت پزشکیان دو امر است و در هر دو بار سنگینی بر دوش وزارت ارشاد است و البته همه باید به کمک بیایند. اول وفاق ملی و دوم خروج از انزوا و مقابله با ایران هراسی مهمترین برنامه ما باید باشد.
وزیر فرهنگ دولت پزشکیان بیان داشت: میخواستند ایران را در پوسته خود مدفون کنند تا صدای ایران شنیده نشود. اگر بخواهیم ایران را از انزوا دور کنیم اسب تیزرو آن فرهنگ و هنر است. چون ایران را به شعر و هنر میشناسند و با سعدی و حافظ و مینیاتور. ایران با هنر در جهان شناخته شده و مزیت تاریخی ما و مزیت معاصر ما در این حوزه است.
وی افزود: شمار دانشجویان هنر در سال ۹۸ به ۳۰۰ هزار نفر رسید و اکنون ۸ درصد دانشجویان ما در رشتههای هنری تحصیل میکنند و این جدای کسانی است که در آموزشگاهها تحصیل میکنند. در سال ۹۳ تعداد داستان نویسان زن از ۱۰۰۰ نفر گذشت و به مردان رسید و اکنون تعداد زنان داستان نویس از مردان بیشتر شدهاست.
صالحی در ادامه گفت: نقش ایرانیان خارج از کشور را نادیده نگیریم. آنان پل میانجی میان ما و خارج برای خروج از انزوا هستند. سهم حوزه فرهنگ و هنر مجموعا ۴۵ صدم درصد و کمتر از یک درصد کل بودجه و بسیار ناچیز است.
عارف: از بازگشت هنرمندان به کشور استقبال میکنیم؛ باید برگردند/ در دولت چهاردهم بدگویی یا کوچکترین حرف علیه دولتها و وزرای گذشته را ممنوع کردیم
محمدرضا عارف نیز در این مراسم گفت: حضور در جمع فرهیختگان و هنرمندان برای من افتخار است از رهنمودها و از نقدهای شما حداکثر استفاده را خواهیم کرد.
وی افزود: امروز ۱۹ شهریور سالروز وفات آیت الله طالقانی است که یک الگوی فرهنگی نسل جوان است اولین انجمن اسلامی دانشجویان را ایشان در دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرد، ۲۱ شهریور هم روز سینماست که این مراسم در آستانه روز سینما برگزار میشود و این روز را به سینماگران تبریک میگوییم.
وی ادامه داد: از آقای صالحی بابت پذیرفتن مسئولین وزارت خانهای که نقش کلیدی در تحقق آرمانهای انقلاب ما که انقلاب فرهنگی بود، دارد، تشکر میکنم ارباب رجوع وزرات ارشاد نخبگانند، هنرمندان و اهل فرهنگ الگویی برای جامعه خصوصا جوانان هستند، ارباب رجوع این بخش همواره جایگاه برجستهای دارند.
وی افزود: انقلاب ما فرهنگی بود که رهبر آن مرجع گرانقدر شیعه بود، پشتیبانی مردم را داشت امروز در آستانه دهه پنجم انقلاب هستیم.
عارف تصریح کرد: جهت گیری سند چشم انداز و دستیابی به رتبه اول در همه بخشها و الهام بخش در منطقه بوده این قرار بود بر اساس این سند که پشتوانه آن رهبر انقلاب بود، در سال آینده تحقق یابد، اما چه قدر توانسته این در بخش نرم افزاری در مسیر این سند حرکت کنیم؟
وی گفت: آسیبهای فرهنگی و اجتماعی که امروز به آن مبتلا هستیم نشان میدهد که با اهداف این سند فاصله زیادی دارم، ما از ارزشها و ارکانها فاصله گرفته ایم؟ کجا به جای سیاست جذب، سیاست دفع را در پیش گرفته ایم؟ چرا فردی یا گروهی خود را حق میداند و دیگران را باطل؟ باید چرایی آن بررسی شود که چرا جوانان ما از آرمانها فاصله گرفته ایم؟ بیایید فرزندان خودمان را بررسی کنیم و وفاداری آنها به انقلاب را با نسل اول انقلاب مقایسه کنیم چه کردیم که نتوانستیم از ظرفیتی که در سال ۵۷ در مقابل دنیا با اسلحه فرهنگ ایستادیم، فاصله بگیریم؟
وی تصریح کرد: برنامه هفتم دو بخش دارد یکی بخش نرم افزاری است که احکام خوبی دارد و پول زیادی نیاز ندارد بلکه باید به تغییر روش ها، آسیبهای فرهنگی و اجتماعی را اصلاح کنیم در برنامه، منابع مورد نیاز پیش بینی نشده و به دولت موکول شده تا آن را تامین کند پیش بینی شده که منابع بخش سخت افزاری برنامه هفتم ۲۵۰ میلیارد یورو لازم باشد.
وی افزود: باور ما بر این است که دسترسی به شاخصهای کمی در برنامه هفتم، یک ضرورت انکارناپذیر است، اما با رشد ۸ درصدی اقتصاد چه قدر فاصله داریم؟ ۲.۸ درصد از منابع برنامه هفتم به بهره وری اختصاص داده شده که یعنی فرهنگ یعنی شماها؛ برای برنامه هفتم چند محور را وزیر ارشاد و همکارانش در حال تدوین آیین نامههای آن هست را تیتروار میخوانم.
وی در ادامه گفت: تلاش برای تحکیم سبک زندگی که وظیفه وزارت ارشاد است ما این وزارت را نهاد حاکمیتی میدانیم نه اجرایی، باید همه دست اندرکاران فرهنگی کشور محوریت ارشاد را بپذیرند و ما این رویکرد را در پیش داریم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: ما تقویت همبستگی ملی و ارتقای هویت ملی؛ در این چند دهه الگوسوزی کرده ایم الان جوان ما یا احساس بی هویتی میکند یا هویت خود را در جای دیگری جستجو میکند جنگ روانی و تهاجم روانی یک مسأله حدی برای ماست، برای مبارزه با آن چه کرده ایم، اینترنت یک اتوبان و راه است کسی راه را نمیبندد، شما محتوای خوب در آن بگذارید، ممکن است در اتوبان خودروی حامل محموله غیرقانونی هم تردد کند، اما راه را که نباید بست، چه قدر مرجعیت علمی و فرهنگی فضای مجازی متوجه کشور ماست؟