به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ داود معظمی گودرزی با اشاره به اجرای چهارمین پویش سراسری خرید امن در فضای مجازی گفت: از آنجایی که در آستانه شروع مدارس هستیم و در این بازه زمانی، والدین، بسیاری از خریدهای خود برای دانشآموزان را به صورت اینترنتی انجام میدهند؛ بنابراین پویش سراسری خرید امن در فضای مجازی، از ۲۴ تا ۳۱ شهریور اجرا میشود.
وی با اشاره به اهداف این پویش افزود: این پویش باهدف پیشگیری از آسیبهای ناشی از کلاهبرداریهای مالی در فضای مجازی و به منظور ارتقا آگاهیهای اجتماعی در خصوص شیوه صحیح خرید امن و تبادلات مالی و همجنین کاهش رشد وقوع جرائم پرتکرار و کلاهبرداریهای مالی اجرا خواهد شد.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ ادامه داد: با اجرای این طرح، سواد سایبری افراد برای خریدهای آنلاین افزایش پیدا میکند و این مسئله باعث کاهش کلاهبرداریهای آنلاین میشود.
گودرزی درباره خریدهای حضوری گفت: برای جلوگیری از کلاهبرداریهای اسکیمر (کپی کارت بانکی) نیاز است که والدین خودشان در زمان خرید در دستگاه کارتخوان، کارت بکشند و رمز را شخصا وارد کنند. همچنین کارت بانکی خرید را از سایر کارتهای بانکی خود جدا کنند و در واقع تمام پولهای خود را در یک کارت نگهداری ندارند.
وی با اشاره به خریدهای اینترنتی افزود: در زمان خرید آنلاین نیز شهروندان باید از سایتهایی که نماد الکترونیک معتبر دارند، خرید کنند. همچنین از پرداخت بیعانه پیش از تحویل کالا و اطمینان از صحت و سلامت آن و مطابقت داشتن با خرید، خودداری کنند.
رئیس پلیس فتا پایتخت هشدار داد: برای جابه جایی پول یا پرداخت قبوض، تنها از سایتهای بانکی مشخص یا نرمافزارهای معتبر استفاده کنید و بر روی هر لینکی کلیک نکنید.
گودرزی از والدین و دانش آموزان خواست اخبار را تنها از خبرگزاریهای رسمی دریافت کنند و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک با تماس با مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا مراجعه به سایت www.fata.gov.ir موارد را گزارش کنند.