به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سفیر سابق ایران در کشورهای منطقه با بیان اینکه شکاف عمیقی بین دولت و ملتهای اروپایی در خصوص غزه شکل گرفته است، گفت: امروزه شاهد دوازدهمین جنگ اسرائیل علیه فلسطینیها و غزه هستیم که این جنگ دنیا را دگرگون و بین دولت و ملت شکاف ایجاد کرده است؛ بنابراین اتفاق بزرگ تاریخی و جهانی در حال رخ دادن است.
دکتر مصطفی مصلح زاده در نشست شهریور ماه مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی به تحلیل مسائل منطقه پرداخت و گفت: اگر بخواهیم دو مسئله فلسطین و اوکراین را در شرایط امروز تحلیل کنیم خواهیم دید اوکراین مسئله اول در بین دولتهای اروپایی است. دولتی که حاضر نیست یک میلیون یورو به کارمندان در اعتصاب فرودگاه فرانکفورت بدهد بالای صد میلیارد یورو به دولت اکراین پرداخت میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر بخواهیم فورمولی برای مسئله اول یک منطقه داشته باشیم باید نوع کنش و واکنش تعداد نفراتی که در کل کشورهای اروپایی نسبت به یک موضوع واحد طی یکسال است را بررسی کنیم بر این اساس مسئله اول مردم اروپا فلسطین است تظاهراتی به اندازه اعتراض به جنگ فسلطین طی یکسال اخیر از سوی مردم اروپاه تا کنون مشاهده نشده است.
البته این بجز مسئله داخلی آن کشورها است. اخیرا در هلند، انگلستان، دانمارک و ... تظاهرانی برای حمایت از مردم فلسطین برگزار کردند.
این استاد علوم سیاسی تاکید کرد: حتی در جشنواره ونیزکه محل سینمایی و هنری است سارا فریدلند یک کارگردان یهودی که در این مراسم جایزه گرفت عنوان کرد وقتی جایزه میگیرم که ۷۶ سال از اشغال فلسطین گذشته است و در این مراسم از نسل کشی و لزوم همبستگی برای آزادی از این کشور صحبت کرد.
مصلح زاده خاطر نشان کرد: واکنشهایی که در مخالفت به جنگ فسلطین در کشورهای اروپایی صورت میگیرد حتی در کشورهای عربی شکل نگرفته نهایت کاری که این کشورها انجام دادند این بود که صرفا در آخرین جلسه کشورهای عربی عنوان کردند ما قائل به تشکیل کشور فلسطین در کنار کشور اسرائیل هستیم. این اوج درخواست ۵۷ کشور اسلامی است تنها ایران است که خواستش با سایر کشورهای اسلامی متفاوت است.
وی یادآور شد: شعار تشکیل یک فلسطین آن هم فلسطین آزاد شعار ایران است نه اینکه دو تا کشور فلسطین و اسرائیل کنار هم تشکیل شوند. در حالی که شعار تشکیل فقط یک فلسطین بر اساس یک رفراندوم فلسطینی الاصلها شعار مردم همه کشورهای اروپاییها شده است؛ بنابراین مردم کشورهای اروپایی از شعار ۵۷ کشور اسلامی گذر کردند و شعار ایران را سر میدهند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: در جشنواره اسکار نیز مسئله فلسطین مطرح شد جاناتان گلیزر یک کارگردان یهودی انگلیسی جایزه کارگردانی که برای یک فیلم صهیونیستی با موضوع هولوکاست (کشته شدن ۶ میلیون یهودی توسط نازیها ساخته بود. در فیلم هنری زندگی یک خانواده آلمانی را نشان میدهد که غیرمستقیم به کشتههای یهودیها اشاره دارد) جایزه دریافت میکند. این کارگردان موقع دریافت جایزه خود در اسکار گفت باید از فلسطین حمایت کنیم من در غزه چیزهایی را میبینم که با من قبل از رویداد غزه فرق میکند.
سفیر سابق ایران در اردن اظهار کرد: تحول امروز جهان در خصوص غزه و فلسطین بسیار عجیب است. در دانشگاههای اروپا و آمریکا هم این حمایتها شکل گرفته است تظاهرات به نفع فلسطین ادامه دارد. در یکی از دانشگاههای فرانسه استاد ریاضی در حمایت از فلسطین ۲۰ دقیقه صحبت کرد پس از آن تعلیق شد و پرونده او را به دادگاه جرایم سازمانی ارسال کردند.
مصلح زاده ادامه داد: بنابراین شکاف عمیق بین مردم و دولتهای اروپایی در خصوص فلسطین شکل گرفته است که من آن را رنسانس اروپایی نام گذاری کردم. چرا که در رنسانس در قرن ۱۵ میلادی شکافی بین دولت و ملت ایجاد شد و اولین شکاف رنسانس این بود که ملتها میخواستند از سلطه دولتهای تحت سطیره کاتولیک رها شوند که در نهایت پیروز شدند؛ بنابراین این شکاف مجدد تکرار میشود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: دولتهای اروپایی کاملا حامی اسرائیل و ملتها حامی فلسطین شدند این شکاف بسیار عمیقتر از رنسانس قرن ۱۵ میلادی است چرا که موضوع رنسانس آن زمان یک موضوع داخلی و شکاف ناشی از یک موضوع درون ملی بود. اما این شکاف یک چالش برون ملی است و فلسطین ارتباط جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و ... به مردم اروپا ندارد. انتخابات اخیر فرانسه آخرین پدیدهای بود که این شکاف خود را به خوبی نشان داد گروهی رای اکثریت نسبی را کسب کرد که مهمترین شعار آنها تشکیل کشور فلسطین آزاد بود این در حالی است که دولت فرانسه یکی از اصلیترین حامیان اسرائیل است.
وی در ادامه تاکید کرد: کمک امریکا طی ۱۱ ماه به اسرائیل بیش از ۵۰ میلیارد دلار به اندازه کل درآمد نفتی ایران است در اروپا به ترتیب انگلیس، فرانسه و آلمان به ترتیب بیشترین کمکها را به رژیم صهیونیستی انجام دادند.
سفیر سابق ایران در کشورهای منطقه اظهار کرد: نطفه اسرائیل در سال ۱۹۱۷ در جنگ جهانی سوم شکل گرفت. انگلیس وقتی فلسطین را اشغال کرد قول تاسیس کشور یهودی را داد. در نهایت ۳۰ سال بعد یعنی ۱۹۴۸ سال دولت اسرائیل تشکیل شد و در سازمان ملل در اقدامی عجیب عنوان کردند ۵۶ درصد فلسطین موجود را به یهودیها و ۴۶ درصد را به خود فلسطینیها میدهند.
به گفته مصلح زاده؛ اینکه گفته میشود یهودیها زمینهای فلسطینیها را خریداری کردند یک دروغ بزرگ تاریخی است. چرا که کل زمینهایی که یهودیها در فلسطین خریدند ۷ درصد است مابقی یعنی ۵۶ درصد زمینها را سازمان ملل در حالی که سند ملکی و حقوقی داشتند به یهودیها بخشید.
سفیر سابق ایران در کشورهای منطقه افزود: امروزه شاهد وقوع دوازدهمین جنگ اسرائیل علیه فلسطینیها و غزه هستیم که این جنگ دنیا را دگرگون کرده و بین دولت و ملت شکاف ایجاد شده است بنابراین اتفاق بزرگ تاریخی و جهانی در خصوص غزه در حال رخ دادن است.