به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو شیر از جمله محصولاتی است که نقش مهمی در تامین کلسیم و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن دارد و نقش آن در سبد غذایی مردم مهم است، اما بر اساس آمار موجود، سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به سایر کشورها کمتر است و این موضوع هم از عدم فرهنگسازی مناسب و هم از قیمت بالای آن سرچشمه میگیرد.
چندی پیش خبر افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر جریان ساز شد و نگرانیها وانتقادات بسیار زیادی را به همراه داشت که این افزایش قیمت میتواند موجب کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات و حذف این محصول از سبد غذایی مردم شود. اما از سویی دیگر نیز به دلیل افزایش هزینههای نگهداری و... تولیدکنندگان که برای تولید متضرر هستند، نه تنها نسبت به این افزایش قیمت نظر مثبتی دارند بلکه گلهمند هستند که چرا این افزایش قیمت از ابتدای سال رخ نداد و حال نیز با وجود اعلام قیمت جدید چرا هنوز با قیمت گذشته خریداری میشود؟
نکته مهم این است که تعیین نرخ شیر خام به عنوان یکی از کالاهای اساسی گروه یک، در اختیار ستاد تنظیم بازار کشور است و «شورای قیمتگذاری کالاهای کشاورزی و دامی» به ریاست وزیر جهاد کشاورزی مسئولیت اعلان نرخ خرید تضمینی شیر خام را به عهده دارد، اما کارخانههای لبنی تا امروز (با گذشت ۶ ماه از سال ۱۴۰۳) هیچگونه ابلاغیهای در خصوص نرخ خرید تضمینی شیر خام دریافت نکردهاند و دستگاههای ذیربط مصوبهای در این زمینه ابلاغ نکردهاند و با وجود اینکه از ابتدای مهرماه باید با قیمت جدید به فروش میرسید هنوز با قیمت ۱۵ هزار تومان درب دامداری خریداری میشود.