به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سومین جشن سینمای مهر ایران در قم شامگاه پنجشنبه پنجم مهرماه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، سینماگران و هنرمندان استان در پردیس سینمایی بازار شهر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم بعد از تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی، امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به مهمانان حاضر در مراسم خیرمقدم گفت و سالروز ورود تاریخی حضرت معصومه (س) به قم را گرامی داشت.
او در سخنان خود با بیان اینکه فلاسفه با مطالعه و اهل عرفان با ریاضت به دنبال کشف حقیقت هستند، گفت: گروه دیگری نیز هستند که هم با قدم و برهان و هم با شهود و عرفان میخواهند به حقیقت برسند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با تأکید بر اینکه هنر سینما به دنبال کشف حقیقت است، عنوان کرد: اهل سینما باید به خود ببالند که علاوه بر خود، دیگران را نیز به مسیر کشف حقیقت، هدایت و راهنمایی میکنند.
عموزاده ادامه داد: بدون اغراق باید گفت هیچ صنعتی و هنری دقیقتر از سینما پیدا نمیشود که تجلی غالب هنرها از جمله هنرهای نمایشی، تجسمی و موسیقی باشد.
وی در پایان سخنان خود با قدردانی از تلاشهای سینماگران استان قم در یک سال اخیر، گفت: یکی از اهداف اصلی جشن مهر سینما، تقویت انس و الفت میان هنرمندان و سینماگران است و خوشحالیم که برای سومین سال متوالی توفیق داشتیم میزبان فعالان سینمای استان باشیم.
در ادامه دو نماهنگ با موضوع گرامیداشت ایام روز قم و سالروز ورود حضرت معصومه (س) و ادای احترام به جانباختگان معدن طبس و کلیپی از تلاش سینماگران استان در تولید آثار سینمایی پخش شد.
معرفی منتخبان سومین جشن مهر سینمای ایران در قم
در بخش فیلمنامه و کارگردانی فیلم بلند سینمایی از «علی ثقفی» فیلمساز جوان استان قم که در سال گذشته با فیلم «پرویزخان» در جشنواره فجر حضور داشت و فیلمش در ۹ بخش جشنواره نامزد دریافت سیمرغ شد و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه جشنواره را کسب کرد، تجلیل شد.
در بخش کارگردانی فیلم کوتاه از «مهدی امینی» کارگردان فیلم داستانی «ایار» که در سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان موفق به دریافت جایزه ویژه هیئت داوران شد، تجلیل شد.
همچنین در این بخش، «علی دارایی» کارگردان فیلم داستانی «آرامگاه» که جوایز متعدد جشنوارههای داخلی و خارجی را کسب کرد، از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تقدیر شد.
در بخش مستند از «علی فراهانیصدر» کارگردان مستند «قویدل» که سال گذشته سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی مستند بلند را از جشنواره فجر کسب کرد، تجلیل شد.
همچنین در این بخش، «جلال یقموری» برای ساخت مستند «پرده آخر» و «باغچه آیوسف» و موفقیت در جشنوارههای داخلی مورد تقدیر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم قرار گرفت.
در بخش انیمیشن از «سعید سروش» (گایینی) کارگردان انیمیشن «داوود و جالوت» برای موفقیت در سیزدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران تجلیل شد.
در این بخش، «میلاد محمدی» کارگردان بخش انیمیشن فیلم سینمایی «باغ کیانوش» در جشنواره فجر و کارگردان انیمیشن «پیچ تاریخی» که در جشنواره «فیلم ۱۰۰» به عنوان بهترین انیمیشن جشنواره شناخته شد، مورد تقدیر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم قرار گرفت.
همچنین «محبوبه کلایی» کارگردان انیمیشن «دیوار چهارم» و انیماتور برگزیده و فعال استان که در جشنوارههای متعدد داخلی و خارجی خوش درخشیده و سال گذشته موفق به کسب تندیس ملی دومین دوره جشن مهر سینمای ایران شد، به صورت ویژه تقدیر شد.
«مهدی رکنی» هنرمند قمی سینما، تئاتر و تلویزیون در بخش «بازیگری»، «جلال رحیمی بیدهندی» در بخش «فیلمبرداری» و «اکبر لطفی» در بخش «دستاوردهای فنی سینمایی» از دیگر منتخبان سومین جشن مهر سینمای ایران در استان قم بودند.
همچنین در این رویداد از «سعید نجاتی» به عنوان «مدرس سینما»، «لیلا قطبینیا» به عنوان «منشی صحنه» و «سید محسن موسوینژاد» مدیر مؤسسه پویانمایی سفیر در بخش «مؤسسات فیلمسازی» تجلیل صورت گرفت.
در بخش دیگری از این رویداد، «مجتبی رضایی» به عنوان «مدیر سینما» و «جواد اسحاقی» در بخش «توسعه زیرساختهای سینمایی» تجلیل شدند.
تقدیر از «عباس صالح مدرسهای» به عنوان سینماگر پیشکسوت و «مصطفی فرجی» به عنوان سینماگر ایثارگر استان از دیگر بخشهای این رویداد بود.
در پایان این مراسم، «علی ثقفی» فیلمساز جوان استان قم به عنوان سینماگر منتخب استان قم برای تجلیل در جشن ملی مهر سینمای ایران در تهران معرفی شد.
خاطرنشان میشود از سوی اداره امور شعب بانک ملی استان قم نیز هدایایی به رسم یادبود به سینماگران برگزیده اهدا شد.