آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۸۲۵۴۷

کتاب «دولت متعالیه؛ ماهیت و مسائل» منتشر شد

کتاب «دولت متعالیه؛ ماهیت و مسائل» به اهتمام مجتبی جاذبی در ۴۹۵ صفحه منتشر شد.
کتاب «دولت متعالیه؛ ماهیت و مسائل» منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «دولت متعالیه؛ ماهیت و مسائل (مجموعه گفتگو)» به اهتمام مجتبی جاذبی است که در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۴۹۵ صفحه به چاپ رسید.

مصاحبه‌هایی که در این دفتر با اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی درباره دولت متعالیه صورت گرفته، ذیل دو دسته کلی جای دارند: ماهیت دولت متعالیه؛ مسائل دولت متعالیه. در مصاحبه با فلاسفه و حکمایی که سابقه تدریس، تألیف و پژوهش در حوزه حکمت نظری متعالیه دارند، تلاش بر آن بوده با محوریت الگوی فلسفی علل اربعه از مبانی، غایات، کارگزاران و ساختار‌های دولت متعالیه سوال شود تا ماهیت دولت متعالیه روشن شود.

مصاحبه با اندیشمندان و استادانی که در حوزه اندیشه سیاسی صاحب اثر و نظر هستند، متمرکز بر مسائل دولت متعالیه بوده است. جایگاه و اهمیت مسائلی همچون عدالت، امنیت، عقلانیت و کارآمدی محور پرسش‌ها در مصاحبه با این دسته از استادان بود.

ساختار اثر

این کتاب در دو بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «ماهیت دولت متعالیه» به نگارش درآمده و مصاحبه‌های آن عبارتند از: تمایز مبانی، کارگزاران و ساختار‌های دولت متعالیه از دولت‌های متدانیه (مصاحبه با آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای)، نسبت شریعت و سیاست در حکمت متعالیه و اقتضائات آن در دولت متعالیه (مصاحبه با آیت الله احمد بهشتی)، سرشت قدسی دولت متعالیه در پرتو ابتنای حکمت عملی بر حکمت نظری (مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین حسن رمضانی)، بنیاد‌های هستی شناختی و معرفت شناختی (روش نقدی - شهودی) دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام محمدمهدی گرجیان)، جایگاه توحید در مبادی، مسائل و غایات دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام مجتبی مصباح)، دیرینه‌شناسی مبادی متافیزیکی متعالیه و امتداد سیاسی - اجتماعی آن در دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام یارعلی کرد فیروزجایی)، ماهیت و غایت دولت متعالیه (مصاحبه با شریف لک‌زایی)، استلزامات بنیاد‌های انسان شناختی متعالیه در دولت متعالیه (مصاحبه با مهدی مشکی) و نظریه دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام مهدی امیدی).

«مسائل دولت متعالیه» عنوان دومین و آخرین بخش از کتاب حاضر است که مباحث آن عبارتند از: چیستی و جایگاه امنیت در دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام نجف لک‌زایی)، چیستی و جایگاه کارآمدی در دولت متعالیه (مصاحبه با علیرضا صدرا)، چیستی و جایگاه عدالت در دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام یزدانی مقدم)، چیستی و جایگاه مدینه فاضله در دولت متعالیه (مصاحبه با سید مهدی امامی جمعه)، چیستی و جایگاه قدرت در دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام محسن مهاجرنیا)، چیستی و جایگاه عقلانیت در دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام بهرام دلیر)، چیستی و جایگاه اخلاق سیاسی در دولت متعالیه (مصاحبه با نجمه کیخا)، چیستی و جایگاه حکمرانی مجازی در دولت متعالیه (مصاحبه با حجت الاسلام ابوالحسن حسنی) و چیستی و جایگاه محیط زیست در دولت متعالیه (مصاحبه با علیرضا صدرا).

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار