به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، طوفان و تندباد از جمله حوادث طبیعی است که در استان هرمزگان شاهد آن هستیم و باتوجه به خسارتهایی که این نوع حوادث به دنبال دارند، توجه به هشدارها و توصیههای مدیریت بحران و نکات آموزشی میتواند تا حد قابل توجهی بخشهایی از خسارتها را کاهش دهد.
در هفته گذشته شاهد طوفان، تندباد و گرد و غبار شدید در استان هرمزگان بودیم که خسارتهای قابل توجهی را از خود برجای گذاشت؛ البته این نخستین بار نیست که این نوع حوادث و این نوع خسارتها رخ میدهد، در طول سال بارها شاهد چنین مواردی هستیم که به زیرساختها آسیب میزند.
شاید تغییرات اقلیمی باعث شود نوع حوادث متفاوتتر از قبل باشد، در این شرایط برای اینکه آمادگی لازم داشته باشیم، توجه به موضوع مدیریت بحران اهمیت دوچندان پیدا میکند و مدیریت بحران در هرمزگان یکی از بخشهایی است که اخیرا به تخصصی شدن آموزشها و رویکردها در آن تاکید شده و این میتواند نوع مواجهه با حوادث را تسهیل کند.
توجه به آموزش از موارد مهمی است که در مواجه به بحرانها اهمیت ویژه دارد، درصورتی که افراد یک منطقه با حوادث احتمالی و نوع رفتار در هنگام وقوع آن آشنا باشند؛ خسارتها تا حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند و از این رو در استان ما هم آموزش مقابله با حوادث توسط نهادهای مختلف دنبال میشود.
توجه به بیمه هم یکی دیگر از مواد جدی است که هنگام بروز حوادث و خسارتهای احتمالی، امکان جبران خسارت را برای افراد فراهم میشود؛ از این رو تبیین اهمیت این حوزه هم باید مورد توجه باشد.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، طوفان روز پنجشنبه و آنچه در استان و تیاب میناب رخ داد، اتفاقی بیسابقه نبود و صبح همان روز پیشبینیهای لازم صورت گرفته و ضمن صدور هشدارها، اطلاع رسانیهای لازم انجام شده بود.
مهرداد حسنزاده ادامه داد: واحد هشدار سریع در مدیریت بحران، به صورت شبانه روزی فعال است و ضمن بررسی وضعیت و صدور هشدارها، اطلاع رسانیهای لازم برای دستگاههای ذیربط، بخشداران و فرمانداران انجام میشود و طوفان هفته گذشته هم برای ما با غافلگیری همراه نبود.
وی درباره خسارت ناشی از طوفان و تندباد هفته گذشته در هرمزگان گفت: در بخش کشاورزی به ۱۰۰ هکتار از زمینها ۱۰ تا ۴۰ درصد خسارت وارد شده که بیشتر در میناب، رودان و بندرعباس واقع شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ادامه داد: در حوزه تاسیسات برق، خسارت وارد شده به شبکه برق منطقهای ۴۰۰ میلیون تومان، شرکت توزیع برق ۳۰ میلیارد تومان بود؛ همچنین در حوزه آبفا و تاسیسات حوزه آب ۲ میلیارد تومان و آب منطقهای ۴۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شد.
وی با بیان اینکه برخی از خسارتها مانند حوزه تاسیسات آب و برق، بلافاصله بعد از شناسایی رفع شد، عنوان کرد: در مواردی مانند تعویض موتور پمپ، افتادگی تیرهای چراغ برق که ۴۵ مورد در میناب بود بلافاصله اقدام شد، در سایر موارد هم خسارتها تجمیع و به سازمان بحران کشور ارسال شده تا بررسی شود.
حسن زاده با اشاره به اینکه وظیفه اصلی آموزش در برابر حوادث به عهده هلال احمر است، گفت: در مدیریت بحران هم به طور مستمر آموزشهایی برای دهیاران و اعضای شوراها داریم.
وی ادامه داد: هماستانیها هم با مخاطرات منطقه آشنایی داشته و مواردی مانند طوفان برای آنها پدیده نوظهوری نیست، جوامع محلی، عشایر و روستایی هم به دلیل شرایط سختتری که دارند، در برابر حوادث نسیت به جامعه شهری عملکرد بهتری دارند.
آنطور که مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان عنوان کرد: هرمزگان در این حوزه جزء از استانهای پیشتاز است، به طوری که ۹۰ هزار واحد مسکونی استان با مشارکت استانداری و بنیاد برکت بیمه شد.
وی ادامه داد: در حوزه بیمه حوادث ساختمانی هم تمام واحدهایی که شماره اشتراک برق داشته باشند، ماهانه مبلغی برای بیمه اعمال میشود و درصورت بروز خسارت وجه بلاعوض دریافت میکنند که در این حوزه ما اولین استان هستیم.
این مسئول بیان کرد: در حوزه کشاورزی، دامی، زراعی و باغی هم ستاد بیمه کشاورزی داریم که مدیریت بحران هم یکی از اعضای آن است، در این حوزه کشاورزان هم به این باور رسیدهاند که برای جبران خسارت ناشی از حوادث و یا تغییرات اقلیمی باید محصولات خود را بیمه کنند و از این حوزه راضی هستیم.
وی با اشاره به اهمیت توجه جدی به هشدارهای صادر شده از سمت مدیریت بحران و هواشناسی اظهار کرد: درحال حاضر یک هشدار طرد صادر شده که تا روز سهشنبه ادامه دارد و به علت ناپایداریهای جوی و تندبادهای لحظهای شدید به ویژه در ساعتهای بعدازظهر و اوایل شب، لازم است سازههای سبک و گلخانهای محکم شده و از نزدیک شدن به آنها دوری شود.
حسنزاده ادامه داد: در هشدارهای صادر شده نوع مخاطرات احتمالی، منطقه اثر، نوع تاثیرات و توصیههای لازم مورد تاکید قرار میگیرد و لازم است هماستانیها به آن توجه کنند تا خسارتهای احتمالی کاهش پیدا کند.