کد خبر:۱۱۸۳۵۴۷

ماهواره «ظفر ۲» چه ویژگی‌هایی دارد؟

ماهواره «ظفر۲» به عنوان یک ماهواره دانشگاهی و یکی از پروژه‌های مهم فضایی ایران قرار است در سال جاری به فضا پرتاب شود؛ ماهواره ظفر ۲ یک ماهواره سنجشی با قابلیت‌های متفاوت، طراحی و ساخته شده است.
ماهواره «ظفر ۲» چه ویژگی‌هایی دارد؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ماهواره ظفر ۲ (Zafar ۲) یکی از پروژه‌های مهم فضایی ایران است که طبق گفته سازمان فضایی، در سال جاری پرتاب خواهد شد. این ماهواره از نوع سنجشی است که در دانشگاه علم و صنعت اجرایی شده و تا پایان سال (۱۴۰۳) پرتاب خواهد شد.

ماهواره ظفر ۲ چه مشخصاتی دارد

ماهواره ظفر ۲ توسط دانشگاه علم و صنعت ایران ساخته شده و چهارمین ماهواره‌ای است که توسط این دانشگاه تولید شده است؛ در واقع جانشین ماهواره پیام امیرکبیر شد. نخستین ماهواره این دانشگاه، نوید، در سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۱) ساخته و پرتاب شد و پس از آن ماهواره‌های تدبیر (مبین) ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) و ظفر ۱ در سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۵) تولید و پرتاب شدند. ظفر ۲ چهارمین ماهواره ساخته شده توسط دانشگاه علم و صنعت ایران است که برای ساخت این ماهواره از ۶۴ قطعه استفاده شده است.

ماهواره ظفر ۲ با هدف کلی تصویربرداری زمین و مشاهده منابع طبیعی طراحی شده است. پیش‌بینی این است که این ماهواره نیز همانند ماهواره ظفر ۱ با ماهواره‌بر سیمرغ به به مدار زمین-پایین (LEO) پرتاب شود.

کار ساخت ماهواره ظفر ۲ کاملاً به پایان رسیده و تمام جزئیات پروژه برای پرتاب ماهواره انجام شده است البته اواسط سال ۱۴۰۲ اعلام شد که برای پرتاب ماهواره منتظر ارسال ملحقاتی از کشور چین به ایران هستیم و در نهایت سازمان فضایی باید امکان پرتاب ماهواره ظفر ۲ را فراهم کند.

طراحی و ساخت ارتباطات مخابراتی بین ماهواره ظفر و ایستگاه زمینی به خوبی توسط دانشمندان جوان ایرانی در حوزه مخابرات و فناوری ارتباط فضایی در دانشگاه علم و صنعت ایران انجام شده و دریچه‌های جدیدی از فناوری فضایی کشور گشوده شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار