به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری «مسابقات بین المللی رایان» با حضور دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال و رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف صبح امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
محمد امین احمدلو قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال در ابتدای نشست رویداد و مسابقات بینالمللی رایان گفت: یکی از مأموریتهای معاونت علمی و ستاد اقتصاد دیجیتال حفظ و نگهداری سرمایه انسانی در حوزه فنی و مهندسی است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: طرح موضوع فناوریهای نو همچون هوش مصنوعی، از یک سال ونیم پیش در معاونت طراحی و شکل گرفته است که یک رویداد در دو محور هوش مصنوعی و برنامه سازی طراحی شده است.
احمدلو افزود: دانشگاه صنعتی شریف بهترین گزینه برای برگزاری این مسابقات بود؛ همچنین طرح دانشگاه صنعتی شریف انتخاب شد که حمایت شود و اصلیترین اهداف در وهله اول انگیزه و شور ملی در این حوزهها بود و دوم تلاش برای مرجعیت در حوزه هوش مصنوعی و برنامهنویسی بود؛ و در نهایت هدف سوم ارتباط با سایر دانشگاههای برتر جهان بود.
وی عنوان کرد: مسیری که برای این رویداد تعریف شد در سطح ملی ۱۱ مسابقه استانی بود که دو مسابقه در استانهای همدان و شیراز برگزار شدند. ۹ مسابقه دیگر نیز در سایر استانها برگزار میشود.
احمدلو خاطر نشان کرد: مسابقات بینالمللی در سه مرحله مقدماتی و انتخاباتی و حضوری برگزار میشود و ما الان در مرحله مقدماتی است و حدود ۴ هزار نفر از سراسر جهان ثبت نام کردند.
همچنین؛ در ادامه نشست رویداد و مسابقات بینالمللی رایان حمید ضرابی زاده، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف گفت: ایده برگزاری این برنامه و مسابقات پاییز سال گذشته از سوی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری مطرح شد.
وی در رابطه با اهداف این رویداد افزود: این رویداد اهداف متعددی دارد که ترویج و گسترش حوزههای هوش مصنوعی و برنامهسازی، ایجاد مرجعیت علمی است و در نهایت ارتقای علمی و فناوری و ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه ارتباطات و تعاملات بینالمللی از جمله اهداف برگزاری این مسابقات است.
ضرابیزاده افزود: دانشگاه صنعتی شریف برای میزبانی دعوت شد و ما تجربه المپیاد کامپیوتر را در این دانشگاه داشتیم و رویدادهای متعددی در حوزه هوش مصنوعی داشتیم. مسابقات مختلفی نیز در مورد برنامهسازی داشتیم. این موضوعات باعث شد تا ما دو رویداد بین المللی مستقل را شروع کنیم.
ضرابی گفت: مسابقات را در ۳ سطح استانی و منطقهای و بینالمللی طراحی شده است و هرکدام از مسابقات استانی با حضور ۲۰۰ نفر برگزار میشود و یک نفر برای نهایی و بینالمللی برگزیده میشود و سهمیه هم برای استانها درنظر گرفته شده است و همچنین مسابقت استانی در حال انجام است.
وی عنوان کرد: سطح ملی در ۳۰ آبان بصورت اینترنتی برگزار میشود و ۲۵۰ برنامهنویس برتر در سطح غرب آسیا شرکت میکنند.
ضرابی زاده افزود: سطح بینالمللی سه مرحله مقدماتی و انتخابی و نهایی است و دو مرحله اول آنلاین است و در نهایت ۱۰۰ نفر برگزیده میشوند. ۱۰ آذر مسابقه انتخابی بینالمللی با حضور ۱۰ هزار نفر از سراسر دنیا و رقابت آزاد است و شرط دانشجو بودن ندارد.
در ادامه این نشست خبری، محمدحسین رهبان دبیر بخش هوش مصنوعی مسابقات رایان در ارتباط با حوزه هوش مصنوعی این مسابقات گفت: از اهداف اصلی این بود که هوش مصنوعی را در سطح بالاتری ترویج کنیم و بتوانیم روی این مسئله شرکت کنندگان را به چالش کشیده و دانش را گسترش دهیم.
دبیر بخش هوش مصنوعی این مسابقات عنوان کرد: این تیمها طبق برنامه ما تا ۱۱ روز رقابت میکنند و ۱۵۰ تیم برتر را انتخاب میکنیم. این تیمها به دور دوم دعوت میشوند.
وی عنوان کرد: دور دوم تخصصیتر است و از ۱۰ آبان تا ۲۲ آذر برگزار میشود و ۱۰ تا ۱۵ تیم برتر انتخاب میشوند. داوری از دانشگاه شریف و سایر دانشگاهها از جنبههای مختلف خلاقیت و کیفیت علمی شرکت کنندگان را میسنجند. ۴ داور خارجی هم داریم.
رهبان گفت: بعد از داوری نهایی ۳ تیم انتخاب و به تیم اول ۲۰ هزار دلار تیم دوم ۱۰ هزار دلار و تیم سوم ۵ هزار دلار اهدا میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۴۵۰۰ نفر از ۵۷ کشور شرکت کردند در دوره اول که از ۲۶ مهر شروع شد و در قالب تیمها با هم رقابت را شروع کردهاند.