به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل وزارت علوم، حسین سیمایی در این آئین که امروز (دوشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: همه اقداماتی که ما انجام میدهیم مقدمهای برای غایتی میباشد و آن «هدایت» است.
وزیر علوم با اشاره به حدیث پیامبر اکرم (ص) که فرمودند: «ما اگر بتوانیم یک نفر را هدایت کنیم از تمام آنچه خورشید بر آن میتابد بهتر است» گفت: یادمان باشد برای هدایت تلاش کنیم و هدایت نیز امروزه روشهای پیچیدهای دارد.
وی با بیان اینکه روشها در علوم انسانی فراوان است تصریح کرد: ما با نسلی مواجهیم که فرهنگ و مطالبات خاص خود را دارند لذا باید عالم به زمان باشیم و مخاطبشناسی کنیم؛ مقتضیات زمان در هدایت بسیار موثر است.
وی افزود: به جز اخلاق، خیرخواهی و اخلاق حسنه باید مجهز به علوم و معارفی شویم تا بتوانیم با این نسل ارتباط پیدا کنیم.
جهتدهی به علم ماموریت دانشگاه است
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این آئین گفت: امروز شاهدیم بیش از ۴۸ هزار زن و کودک با سلاحهایی که محصول علم و دانشهای مختلف بهترین مغزهاست در غزه به شهادت رسیدند. از سوی دیگر شادی و نشاط فرزندان غزه در شب عملیات وعده صادق نیز محصول علم و نهاد علم است؛ لذا غیر از تولید علم و تربیت عالم، جهتدهی به آن نیز ماموریت دانشگاه است.
وی با بیان اینکه باور داریم جریان علمی کشور و متولی آموزش عالی کشور، ماموریت و رسالت اصلیش بر دوش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، افزود: علم بیجهت و خنثی نیست و جهت دادن به علم و عالمان برعهده استادان است.
حضور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یکی از مظاهر وحدت حوزه و دانشگاه
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مهدی ساداتینژاد نیز اظهار داشت: «دانشگاه» و «حوزه» دو نهاد بزرگ کشور ما، مسئولیت تربیت امرا و علما را برعهده دارند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم به فرمایشات مقام معظم رهبری در فروردین ماه سال جاری در جمع دانشجویان اشاره کرد و گفت: ایشان به درستی اشاره فرمودند دانشگاه سه وظیفه: «تولید علم»، «تربیت عالم» و «جهت دادن به علم» را بر عهده دارد؛ لذا مسیر دانشگاه امروز مشخص است و باید به خوبی در این مسیر قدم بردارد.
این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: مأموریت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری کمک به جهتدهی به تولید علم و تربیت عالم است.
ساداتینژاد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: معتقدم حضور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یکی از مظاهر وحدت حوزه و دانشگاه است.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی فاطمیپور نیز در این آیین با اشاره به مراحل راهاندازی این دفتر در وزارت علوم گفت: حضور در گلوگاههای تصمیمسازی و تصمیم گیری شرایط را برای رسیدن به اهداف آموزش عالی تسهیل میکند.
رئیس پیشین دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود از وزیر علوم و معاونان و مدیران وی تقاضا کرد کمک کنند این دفتر با قوت و قوام بیشتری شکل گیرد چرا که هرچه توان آن جدیتر باشد، دستگیری و کمک آن نیز میتواند بیشتر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمیپور خاطرنشان کرد: نگاه آن است که بخشی از عملیات اجرایی که ستاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری انجام میداده از این پس در حوزه ستاد وزارت علوم راهبری شود.