به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عبدالعزیز بن سلمان روز سهشنبه (هشتم آبان) در کنفرانس ابتکار سرمایهگذاری آینده (FII) گفت: عربستان سعودی به حفظ ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام متعهد است.
وی افزود: بزرگترین صادرکننده نفت جهان اهداف تولید نفت خام خود را حفظ و در عین حال اهداف تغییرات آبوهوایی خود را هم دنبال خواهد کرد.
وزیر انرژی عربستان تصریح کرد: ما از هر مولکول انرژی که در این سرزمین وجود دارد، درآمد بهدست خواهیم آورد و این سیاست در کنار دیگر اهداف مانند کاهش انتشار گازهای گلخانهای دنبال میشود.
بنسلمان ضمن تأکید بر متعهد بودن به حفظ ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکهای نفت خام گفت: ما به این اقدام افتخار میکنیم.
عربستان در بیستوهشتمین همایش تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳ میلادی با عنوان کاپ ۲۸، از توافقی حمایت کرد که به کشورها آزادی عمل بیشتری برای دنبال کردن مسیرهای خود به سمت منابع پاکتر انرژی میداد.
بیش از ۱۰۰ کشور در نشست یادشده که به میزبانی امارات متحده عربی برگزار شد، برای حذف تدریجی سوختهای فسیلی لابی کرده بودند، اما با مخالفت اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به رهبری عربستان روبهرو شدند. استدلال ریاض این است که جهان میتواند بدون اجتناب از سوختهای خاص حجم انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد.
وزیر انرژی عربستان گفت: ما از رکورد خود در زمینه انتشار گازهای گلخانهای خجالتزده نیستیم و به آن هم افتخار میکنیم، اما کارشناسان سعی دارند سیاهنمایی کنند و اجازه ندهند ما در زمینه تعهدهای اخلاقی خود در سطوح بالاتر قرار گیریم.
بنسلمان گفت: عربستان سعودی تعهدهای آبوهوایی ملی خود را مطابق توافق تغییرات اقلیمی پاریس روزآمد خواهد کرد تا اهدافش را افزایش دهد.