کد خبر:۱۱۸۹۷۱۹
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با دانشجو:

ثبت احوال هنوز به سامانه املاک و اسکان متصل نشده است

سید جمال موسوی ضمن تأکید بر اهمیت تکمیل سامانه املاک و اسکان برای مدیریت بهینه بازار مسکن، از کم‌کاری برخی دستگاه‌ها و مهمتر از آن سازمان ثبت احوال در همکاری برای تکمیل این سامانه انتقاد کرد.

سید جمال موسوی دبیر دوم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو بااشاره به اهمیت تکمیل سامانه املاک و اسکان در شناسایی خانه‌های خالی و میزان همکاری دستگاه‌ها با این سامانه گفت: این سامانه نقش حیاتی در مدیریت بازار مسکن دارد. اما متأسفانه به دلیل عدم همکاری برخی از دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط در تکمیل اطلاعات، کار به کندی پیش می‌رود. به‌عنوان مثال، سازمان ثبت احوال که مسئولیت پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور را بر عهده دارد، هنوز به سامانه املاک و اسکان متصل نشده است و این امر باعث اختلال در تکمیل این سامانه شده است.

 

موسوی با اشاره به اینکه تکمیل سامانه املاک و اسکان می‌تواند کمک شایانی به شفافیت در بازار مسکن کند گفت: با تکمیل و بروز رسانی این سامانه، اطلاعات جامعی از وضعیت واحد‌های مسکونی و سکونتی در کشور به دست می‌آید که این امر به تصمیم‌گیری‌های دولت در حوزه مسکن کمک می‌کند. به‌علاوه، تکمیل این سامانه باعث خواهد شد که دولت بتواند مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ را بهتر شناسایی کند و از ظرفیت‌های مالیاتی آنها در راستای تأمین نیاز‌های اقتصادی کشور استفاده کند.

 

وی همچنین از ضرورت همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط در تکمیل این سامانه گفت و بیان کرد: متأسفانه، همکاری دستگاه‌ها به‌طور کامل و کارآمد انجام نمی‌شود و به نظر می‌رسد که بعضی از دستگاه‌ها انگیزه یا برنامه‌ریزی مشخصی برای ارائه اطلاعات به سامانه املاک و اسکان ندارند. این امر، نه‌تن‌ها سرعت کار را کاهش می‌دهد بلکه بر دقت و صحت داده‌های نهایی نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل این سامانه می‌تواند به شناسایی بهتر و دقیق‌تر خانه‌های خالی و سوداگران بازار مسکن کمک کند، و در نهایت از افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها و احتکار جلوگیری کند. به‌علاوه، شفافیت ناشی از این سامانه باعث کاهش واسطه‌گری و جلوگیری از دلالی در این حوزه خواهد شد.

 

موسوی تأکید کرد که کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است و تلاش می‌کند که در جلسات آینده راهکار‌های لازم برای تسریع تکمیل سامانه املاک و اسکان ارائه شود.

 

وی در پایان گفت: تلاش می‌کنیم که این موضوع را به صورت جدی‌تر مطرح کنیم تا در اولویت بررسی کمیسیون مربوطه قرار گیرد. دولت و نهاد‌های مرتبط باید با همکاری یکدیگر در جهت تکمیل هرچه سریع‌تر این سامانه گام بردارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار