به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، وانیا سرگز للحام با بیان اینکه این نشستها نه تنها به فهم متقابل کمک میکند بلکه میتوانند به عنوان ابزاری برای تقویت همزیستی مسالمت آمیز میان اقلیتهای دینی و مسلمان عمل کنند، ادامه داد: با توجه به تنوع فرهنگی و مذهبی در ایران، این گفتگوها میتوانند به تقویت همزیستی میان اقلیتهای دینی و مسلمانان کمک کنند. در چنین فضایی، افراد میتوانند با یکدیگر به گفتگو و تبادل نظر بپردازند.
وی با اشاره به اینکه رهبران ادیان به عنوان ادامه دهندگان رسالت پیامبران، بر اهمیت ترویج صلح و ثبات تاکید کنند، گفت: ایشان میخواهند زندگی پر از آرامش به ارمغان بیاورند. از این رو، این نشستها به شرکت کنندگان این امکان را میدهند که با باورها، اداب و رسوم یکدیگر آشنا شوند و از تصورات غلط جلوگیری کنند.
سرگز للحام با اشاره به تنوع فرهنگی و مذهبی غنی در ایران، ابراز کرد: این گفتگوها میتوانند به تقویت همزیستی میان اقلیتهای دینی و مسلمانان کمک کند که تا این زمان این گفتگوها به بار نشستند. این نشستها فرصتی برای تبادل نظر میان نسلهای مختلف فراهم میکند و میتوانند به حفظ میراث فرهنگی و دینی کمک کنند.
وی افزود: گفتگوی ادیان در کلیساهای آشوری در ایران به ویژه کلیسای کاتولیک، تحت تاثیر تاریخچه غنی و چالشهای معاصر قرار دارد. کلیسای کاتولیک نقش مهمی در تسهیل این گفتگوها ایفا کرده.
خوری اسقف کلیسای آشوری کلدانی کاتولیک ایران با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران به عنوان یکی از درخشانترین دورهها برای همکاری جامعه آشوری شناخته میشود، بیان کرد: این همکاریها ناشی از پیوندهای عمیق فرهنگی و تاریخی میان آشوریها و مسلمان است: جامعه آشوری – کلدانی در عرصههای علمی و فرهنگی نقش بسزایی ایفا کرده. به عنوان همبستگی میتوان از تشییع با شکوه شهید آشوری – کلدانی کاتولیک شهید جانیت اوشانا نشان دهنده همبستگی و احترام متقابل میان مسلمان و آشوریان باشد که در این مراسم از حضور مقامات عالی رتبه کشوری و لشگری و سیل جمعیت میلیونی مسلمان میتوان نام برد.
وی با بیان اینکه صلح یکی از ارکان بین ادیان است، توضیح داد: صلح نه فقط به عنوان کلمه بلکه با عمل باید همراه باشد همانطوری که در انجیل و رسالهها میخوانیم؛ عمل با ایمان باشد عمل بدون ایمان و ایمان بدون عمل پوچ و بیهوده است؛ نهالی که میکاریم با مشقت زحمت چندین ساله به بار مینشیند؛ گفتگو در عمل باید اثبات بشود که به عمل نشسته است یا خیر.
خوری اسقف کلیسای آشوری کلدانی کاتولیک ایران با تاکید بر اینکه دنیای امروز به مسائل مشترک نیاز دارد، ادامه داد: همه باید به صلح بیندیشیم؛ اول صلح درونی خود را باید تقویت کنیم و صلح دینی تا بتوانیم در سطح بین المللی تلاش کنیم.
سومین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اندیشمندان دینی کرواسی با حضور حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفتوگوی ادیان ایران و رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ۱۴ و ۱۵ آبانماه در شهر زاگرب پایتخت این کشور برگزار میشود.
موضوع اصلی این دور از گفتگوها که میزبانی آن را شورای ادیان کرواسی با محوریت جمعیت اسلامی کرواسی عهدهدار است، «تجارب در زمینه گفتوگوی ادیان» است.