کد خبر:۱۱۹۱۴۶۸
وزیر ارشاد:

هجرت مسلمانان نقش مهمی در تمدن‌سازی اسلامی داشت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به موضوع هجرت گروهی از مسلمانان به فرماندهی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) به حبشه گفت:‌ هجرت به حبشه ۱۵ سال از زندگی آن حضرت را در بر می‌گیرد و این هجرت سهم بسیار بزرگی در تمدن و جامعه سازی اسلامی داشت.
هجرت مسلمانان نقش مهمی در تمدن‌سازی اسلامی داشت

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز در همایش بین‌المللی حضرت جعفر بن ابی‌طالب (ع) که در مجتمع امام خمینی (ره) قم برگزار شد، بیان کرد: نقش جعفر بن ابیطالب (ع) نقش یک فرمانده عرصه بین الملل است و چیز‌هایی که تاریخ از خصلت‌های او می‌گوید حرف‌های درست تاریخ است، ذکاوت و زیرکی در شخصیت آن حضرت نمایان بود.

وی ادامه داد: این هجرت مخفیانه و قریش مترصد این بود که مسلمانان حرفشان خارج از مکه شنیده نشود. حضرت جعفر بن ابیطالب (ع) صفات پیامبراکرم (ص) را به خوبی در برابر دیگران عنوان و فطرت انسانی‌شان را درگیر می‌کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به نقش حضرت جعفر بن ابیطالب (ع) خاطرنشان کرد: نقش جعفر بن ابیطالب (ع) نقش یک فرمانده عرصه بین الملل است و چیز‌هایی که تاریخ از خصلت‌های او می‌گوید حرف‌های درست تاریخ است، ذکاوت و زیرکی در شخصیت آن حضرت نمایان بود.

صالحی با اشاره به رهاورد فرماندهی جعفر بن ابی طالب (ع) برای مسلمانان در سفر به حبشه گفت: مسلمانان همراه ایشان برخی ۶ ماه یا یکسال بود که مسلمان شده بودند و این که در جامعه بزرگی بروند و صیانت اسلامی خود را حفظ کنند کار بسیار سختی بود.

وی با اشاره به این که مهاجرت به حبشه فرصت سازی برای اسلام در قاره آفریقا بود، گفت: کارنامه حضرت جعفرابن ابی طالب (ع) نشان داد فرد دقیقی را پیامبراکرم (ص) انتخاب کرد و رهاورد‌های اساسی در این زمینه پیدا شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری این همایش به میزبانی قم مطرح کرد: برای این که نتایج همایش‌های علمی در دایره نخبگان باقی نماند ظرفیتی عظیمی در حوزه علمیه قم وجود دارد و استاندار قم نیز ۲ روز در هفته را برای مسایل فرهنگی و اجتماعی قم گذاشته‌ است.

وی در پایان اظهار کرد: حبشه کشور وسیعی بود و پادشاه آن نیز روش و منش عدالت داشت و مهاجرت به آنجا سبب شد مسلمانان ادامه معیشت و حیات مادی خود را پیدا کنند و حبشه فضای گسترده‌ای بود که امکان تحرک برای جامعه مهاجر بوجود می‌آورد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار