آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۲۰۰۰

حباب بازار با ضرب سکه ۱۴۰۳ شکسته شد/ ربع سکه با ۷۰۰ هزار تومان زیر قیمت بازار فروخته شد

روز گذشته اولین حراج ربع سکه طلای ضرب سال ۱۴۰۳ با ۷۰۰ هزار تومان زیر قیمت بازار انجام شد که پس از آن بازار شاهد کاهش محسوس قیمت سکه بود.

حباب بازار با ضرب سکه ۱۴۰۳ شکسته شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته با اعلام خبر عرضه ربع سکه سال ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی، حباب سکه در وزن‌های مختلف کاهش محسوسی پیدا کرد. مدیرعامل مرکز مبادله و ارز طلای ایران روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه بود که بیان کرد نخستین عرضه ربع سکه با ضرب تاریخ ۱۴۰۳، از ۱۹ آبان‌ماه آغاز خواهد شد.

 

 تنها چند ساعت پس از اعلام خبر ضرب ربع سکه با تاریخ ۱۴۰۳، قیمت ربع سکه و میزان حباب با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شدند. با ادامه این روند و افزایش تعداد ربع سکه با تاریخ جدید در روز‌های آینده بیش از این شاهد کاهش قیمت و تخلیه حباب در بازار سکه خواهیم بود. این خبر، قیمت سکه امامی را هم تحت تاثیر قرار داد به طوری که طی پنج روز گذشته ارزش آن از ۵۲ میلیون و ۲۷۰ هزارتومان به ۵۱ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان رسید.

 

حباب بازار با ضرب سکه 1403 شکسته شد

 

روز شنبه اولین حراج ربع سکه طلای ضرب سال ۱۴۰۳ با تخصیص ۱۰ هزار و ۶۵۰ قطعه انجام شد. آمار‌های ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد ۸۰ درصد متقاضیان توانستند در این حراج شرکت کنند. میانگین قیمتی که افراد برنده شده پرداخت کردند ۱۴ میلیون و ۹۸۵ هزار تومان بوده که فاصله حدود ۷۰۰ هزار تومانی با قیمت ربع سکه در بازار آزاد داشت.

 

نکته قابل توجه اینجاست که قیمت ربع سکه طرح قدیم ۱۲ آبان ماه یعنی چند روز پیش به ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده بود اما خبر عرضه سکه‌های جدید باعث کاهش چند میلیونی آن شد.

 

تنها با اعلام خبر ضرب سکه جدید به تاریخ سال ۱۴۰۳، بازار سکه شاهد تغییراتی در قیمت‌ها و کاهش حباب قیمتی خود بود. آخرین تاریخ ضرب سکه در ایران مربوط به ۱۷ سال پیش و در سال ۱۳۸۶ بود که در همان زمان نیز با افزایش عرضه، قیمت و حباب بازار شکسته شد.

 

این کاهش قیمت‌ها به دلیل انتظارات بازار از افزایش عرضه و کاهش فشار تقاضا در پی ورود سکه‌های جدید به بازار است. در واقع، وقتی بازار مطلع می‌شود که سکه‌های جدید به زودی در دسترس خواهند بود، ترس از کمبود عرضه کاهش می‌یابد و تقاضای کاذب و هیجانی که معمولا موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، فروکش می‌کند.

 

به طور کلی حباب قیمت زمانی ایجاد می‌شود که قیمت سکه از ارزش واقعی خود فراتر رود. این اتفاق معمولاً به دلیل تقاضای بالا و پیش‌بینی‌های غیرواقعی از رشد بیشتر قیمت‌ها رخ می‌دهد. زمانی که سکه‌های جدید ضرب می‌شوند و عرضه بیشتر می‌شود، این فشار عرضه می‌تواند باعث شکستن حباب قیمت و بازگشت آن به ارزش واقعی شود. یعنی، به دلیل افزایش سکه‌های ضرب‌شده، تقاضا برای خرید سکه از افراد کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه، قیمت‌ها به سمت تعادل و کاهش می‌روند.

 

علاوه بر این، مقرر شده تا از ۱۵ اسفند هر سال سکه‌های سال بعدی ضرب شود، بنابراین از اواسط اسفند ماه ضرب سکه با تاریخ ۱۴۰۴ نیز آغاز خواهد شد. در واقع بانک مرکزی با ادامه این روند و ضرب هر ساله سکه قدم موثری در کاهش حباب بازار سکه برمی‌دارد و قیمت این کالا را به ارزش واقعی آن نزدیک‌تر می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار