به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد میرزایی کارشناس برنامه اچ.آی.وی (ایدز) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی همدان اظهار کرد: مطالعات گویای آن است که حدود نیمی از مبتلایان به ویروس اچ.آی.وی در این استان تاکنون شناسایی نشدهاند.
کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: علت به ۱۰۰ درصد نرسیدن آمار بیماران اچ.آی.وی ایدز زیر پوشش معاونت بهداشتی، مهاجرت برخی از مبتلایان به ایدز و سکونت آنها در دیگر مناطق، مرگ شماری از بیماران و نادرست بودن آدرس ثبت شده در پرونده و نبود امکان دسترسی به فرد بیمار است.
میرزایی گفت: آمار کشوری گویای این است که ۴۴ هزار نفر در ایران به ویروس ایدز مبتلا و از این تعداد ۲۵ هزار نفر شناسایی شدند که سهم همدان از این عدد ابتلای ۸۰۰ نفر و شناسایی ۴۰۰ بیمار است.
وی اضافه کرد: مهم ترین چالش پیش روی حوزه بهداشت و درمان در زمینه بیماران اچ.آی.وی، شناسایی این طیف از افراد است چرا که با توجه به بدون علامت بودن بیماری احتمال انتقال ویروس از فرد بیمار به افراد سالم وجود دارد.
کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: برخی مواقع علائم ابتلا به اچ.آی.وی پس از ۱۰ تا ۱۵ سال آشکار می شود و پس از انجام آزمایش، فرد بیمار به این موضوع پی می برد.
میرزایی بیان کرد: یکی دیگر از علل شناسایی نشدن افراد مبتلا به اچ.آی.وی ایدز، انگ اجتماعی مبتلایان به ایدز است و برای پرهیز از انگشت نما شدن، این افراد اقدام به پنهانکاری و مراجعه دیرهنگام برای دریافت مشاورههای بهداشتی و درمانی مورد نیاز می کنند.
وی همچنین گفت: مبتلایان به ایدز معتقدند در صورت آشکار شدن بیماری آنها، اذهان عمومی این افراد را به برقراری روابط پرخطر و ناسالم محکوم کرده و چهره بدی از آنها در ذهن عموم مردم شکل می گیرد.
کارشناس برنامه اچ.آی.وی (ایدز) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی همدان ادامه داد: بنابراین انگ اجتماعی مانع از حضور بسیاری از این افراد برای انجام آزمایی اچ.آی.وی ایدز شده است.
میرزایی توصیه کرد: افرادی که احتمال می دهند به ایدز مبتلا شده اند باید سالانه یک نوبت برای انجام تست اچ.آی.وی اقدام کنند تا در صورت محرز شدن ابتلا به این ویروس، در چرخه درمان قرار گرفته و از سرایت و انتقال ویروس به دیگر افراد جلوگیری شود.